مطالعه برای امتحان نهایی

روش مطالعه صحیح گسسته برای امتحان نهایی

روش مطالعه صحیح گسسته برای امتحان نهایی

گسسته درس خیلی جذاب با دنیای ریاضیات خاص خودشه. یه درس کاملا تحلیلی و مهارتی که برای تسلط توی این درس باید بیشتر از اینکه چیزی بخونید سوال حل کنید. اینجا میخوام بهتون درباره‌ی روش مطالعه صحیح گسسته و مباحثش نکاتی بگم که کمکتون میکنه توی امتحان نهایی 20 بگیرید.

چگونه برای امتحان نهایی گسسته بخوانیم؟

روش مطالعه گسسته

توی هر درسی مهم‌ترین نکته اینه که شما کتاب درسی و تمرینات هر فصل رو به دقت بخونید که این موضوع برای امتحان نهایی مهم‌تر هم هست. کتاب گسسته کتابیه که خیلی از مفاهیم و اثبات‌ها رو در قالب تمرین آورده برای همین حتما باید تمرینات هر فصل رو جدی بگیرید. شاید توی نوشتن کتاب گسسته یکم سهل‌انگاری کرده باشن و این کتاب مفاهیم رو به سادگی و کاملی کتاب‌هایی مثل حسابان یا فیزیک توضیح نداده باشه، اگر شما هم اینجوری فکر می‌کنید و با خوندن کتاب هنوز هم مفاهیم براتون گنگه، از یک کتاب که برمبنای درسنامه‌های تشریحی باشه استفاده کنید. مثل کتاب‌های سیر تا پیاز گاج. بعد برگردید به تمرین‌های کتاب. ولی یادتون نره در هر صورت مهم‌ترین منبع برای امتحان نهایی درس گسسته، کتاب درسیه.

اینجا میخوام راجع به هر فصل گسسته توضیح کوچیکی بدم که متوجه بشید با هر فصل چجوری کنار بیاید.

روش مطالعه گسسته برای امتحان نهایی

آشنایی با نظریه اعداد:

بچه‌ها این بخش کتاب گسسته شاید به نظر حفظی و تماما اثباتی بیاد ولی میشه سوال‌های متنوعی ازش طرح کرد. توی بخش نظریه اعداد حتما حتما متن کتاب رو با دقت بخونید و تمام مثال‌های اثباتی رو یک بار برای خودتون روی کاغذ بنویسید. از این بخش ممکنه سوالاتی بیاد که خط به خط جوابش از روی کتاب باشه. حتما علاوه‌بر مطالعه متن درس، کاغذ قلم دست بگیرید و تمرینای کتاب رو هم حداققل یه بار برای خودتون حل کنید. خیلی از بچه ها این فصل رو برای کنکور کنار میزارن ولی حواستون باشه که توی امتحان نهایی میتونین از این فصل نمره خوبی بگیرید.

گراف و مدل‌سازی و ترکیبیات:

اگر می‌خواید به گسسته خیلی خوب مسلط بشید، این دو تا بخش رو به جز اینکه مثل بخش قبل کاملا می‌خونید، نمونه سوال‌های سال‌های قبل هم حتما حتما حل کنید. این دو بخش خیلی میتونن مسائل مختلفی رو پوشش بدن و تسلط توی این دو بخش توی کنکور هم خیلی مهمه، مخصوصا بخش ترکیبیات. بهتره اول تمرکزتون روی کتاب و تمرین‌هاش باشه، بعد از اون روی نمونه سوال‌های امتحان نهایی سال‌های گذشته، تا ببینید که سال‌های قبل توی امتحان نهایی چه سبک سوال‌هایی از این بخش‌ها داده شده.

چجوری در گسسته خلاصه نویسی و مرور کنیم؟

برای دونستن ارزش خلاصه نویسی در روش مطالعه صحیح گسسته برای امتحان نهایی باید گفت که گسسته رو میشه یک درس کاملا تحلیلی دونست، یعنی حفظیات توی این درس خیلی کمه و این موضوع شاید خلاصه نویسی رو توی گسسته سخت کنه. برای خلاصه نویسی توی این درس شما باید یک توضیح کوتاه از مفاهیم بنویسید و هروقت که برای مرور به خلاصه نویسی‌هاتون برگشتید، اول یکبار یادداشتاتون رو بخونید و بعد از اون مبحث چندتا سوال حل کنید. خلاصه نویسی و مرور توی این درس با حل سوال باید همراه باشه.

نکته مهم: مهم‌ترین نکته راجع به درس گسسته شاید اینه که میشه مدل‌های خیلی مختلفی از مباحثش، مخصوصا فصل‌های دو و سه، سوال داد. دیدن سوال‌های مختلف و صد البته فکر کردن روی هرکدوم، خیلی شما رو توی این درس شیرین به تسلط می‌رسونه. برای 20 گرفتن توی امتحان نهایی درس گسسته، خوندن دقیق کتاب و تمرین‌ها و نمونه سوال‌های نهایی سال‌های گذشته کافیه اما بهتره به این چند مورد اکتفا نکنید و سراغ سوال‌های تالیفی یا تست‌های کنکور سال‌های گذشته هم برید. بهتره این تست‌ها رو به شکل آموزشی، یعنی بدون اهمیت به زمان بندی بزنید که با مدل‌های مختلف سوال‌هایی که میشه داد هم آشنا شید.

بارم بندی گسسته در امتحان نهایی چگونه است؟

توجه به بارم بندی در روزهای پایانی و نزدیک به امتحان نهایی خیلی مهمه. وقتی شما می‌خواید مباحث رو مرور کنید و یا می‌خواید بدونید برای خوندن تمرینات کتاب روی چه بخش‌هایی تمرکز بیشتری بذارید، باید به بارم بندی توجه کنید. بارم بندی گسسته در امتحان نهایی خرداد به شکل زیره:

فصل 1 پنج نمره، فصل 2 بخش معرفی گراف دو نمره، بخش مدل سازی با گراف پنج نمره و فصل 3 هشت نمره داره.

مثلا در این بارم بندی شما باید به این نکته توجه کنید:

بخش معرفی گراف که بخش کوتاه و خیلی ساده‌ایه، 2 نمره داره؛ پس اصلا نباید نمره این بخش رو از دست دهید.

ضریب گسسته برای امتحان نهایی

ضریب گسسته در امتحان نهایی ریاضی، 3/92 هست. البته ضریب بالایی به حساب نمیاد اما به این معنا نیست که امتحان مهمی نباشه و توصیه می‌کنیم که به نمره‌ش اهمیت بدید. 

سوالات امتحان نهایی گسسته دوازدهم با جواب

5/5 - (8 امتیاز)
اشتراک گذاری این مقاله:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسلایدرهای محبوب
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.

کاربر عزیز لطفا پروکسی یا فی.لت.ر شک.ن خود را روشن کنید و روی لینک زیر بزنید.

اگر در عضویت کانال مشکل دارید به آیدی darsban1@ داخل تلگرام پیام بدید تا شما را عضو کنند.