شروع از 5 ماه مانده به کنکور
خیلی از بچهها فکر میکنن که اگر مطالعه برای کنکور رو از تابستون شروع نکرده باشن یا از برنامه عقب مونده باشن، دیگه نمیتونن به رتبهی دلخواهشون برسن و رویای قبولی در کنکور رو یا باید فراموش کنن یا به سال بعدش موکول کنن. اگر شما هم از این دسته هستید، باید بگیم خوشبختانه اشتباه میکنید!
یادتون نره که شما حداقل نصف منابع کنکور رو طی دو سال گذشته، خوندید و امتحانشون رو پاس کردید. پس شما به هیچ عنوان صفر نیستید. در حال حاضر تنها کاری که دربارهی این بخش از منابع، یعنی دروس پایه باید انجام بدید، مرور و تستزنی اونهاست. پس 5 ماه اصلا زمان کمی برای این کار نیست.
خبر خوب بعدی برای کنکوریهای بعد از 1401 اینه که شما باید 4تا درس کمتر از کنکوریهای سالهای پیش بخونید. دروس عمومی، حجم قابل توجهی از وقت بچهها رو به خودش اختصاص میداد و الان با حذف این دروس از کنکور، این رقابت حساس کمی آسونتر شده. حداقل زمان موردنیاز برای مطالعه، زمان کمتری شده.
حالا بیاید یه حساب سرانگشتی باهم داشته باشیم. 5 ماه مطالعه برای کنکور، با احتساب حداقل روزی 6 ساعت، یعنی 900 ساعت زمان برای مطالعه و درس خوندن. توی این 900 ساعت، نه تنها میرسید کل منابع رو چند دور مطالعه کنید، که حتی زمان خوبی برای تست زدن و شرکت توی آزمونهای مختلف هم پیدا میکنید.
مطلب پیشنهادی: آموزش برنامه ریزی درسی
نکات موفقیت در کنکور
همونطور که گفتیم، برای اینکه در کنکور موفق بشی و رتبهی خوبی کسب کنی، مهم نیست از کی شروع کنی، مهم اینه که چجوری شروع کنی و چجوری پیش بری. بعضیها با مطالعهی زیاد خودشون رو غرق میکنن. نه تنها از یکسال قبل کنکور شروع میکنن، که حتی در مواردی، پشت کنکوری میمونن و یکسال دیگه هم برای کنکور مطالعه میکنن. حتی مورد داشتیم 7 سال پشت کنکوری بده. اما فکر میکنید در نهایت نتیجهای که خواستن رو گرفتن؟ باید بگیم غالبا اینطور نبوده.
ساعت مطالعهی زیاد و صرف درس خوندن برای مدت طولانی، باعث موفقیت در کنکور نمیشه. چیزی که یک رتبه برتری رو میسازه، تکنیکهای مطالعهی کنکوره. در اینجا میخوایم چندتا تکنیک کلی رو بگیم تا بیشتر این حرف رو درک کنید.

۱. ضعفتون رو در دروس برطرف کنید
تا وقتی درسی رو یاد نگرفتید، تست زدن و چندباره خوندنش کمکی به کسب درصد خوب توی اون رشته نمیکنه. پس شاید اولین قدم برای مطالعه کنکوری اینه که ضعفتون رو در دروس برطرف کنید. برای این کار هم توصیهی ما اینه که حتما از معلم کمک بگیرید. اگه دانشآموز هستید و معلمی دارید که میتونه ضعفتون رو در دروسی که دارید میخونید یا حتی دروس پایه برطرف کنه، حتما ازش کمک بگیرید. اما اگر این امکان رو ندارید یا پشت کنکوری هستید، تو کلاسهای خصوصی یا آنلاین کنکور شرکت کنید.

۲. از کتابهای کمک آموزشی استفاده کنید
منابع کمک آموزشی میتونن هم برای برای یادگیری دروس کنکور کمک زیادی بهتون بکنن، هم برای تست زنی و مرور اونها. کتابهای خیلی زیادی از انتشاراتهای مختلف در حوزهی مطالعهی کنکور، تست زنی و جمعبندی وجود دارن. شما باید سعی کنید که با مشورت مشاور، معلم، تجربهی سال بالاییها یا استفاده از سایتهایی که این منابع رو معرفی میکنن، بهترین کتابها رو برای خودتون تهیه کنید. برای این کار میتونید از مقالات معرفی کتاب سایت msbook هم کمک بگیرید و منابع مورد نیازتون رو انتخاب کنید.

۳. آزمونها رو جدی بگیرید
آزمونهای مختلف سنجش یا موسسات دیگه کمک زیادی بهتون توی ارزیابی و تست زنی میکنن. توصیهی ما به کنکوریها اینه که حتما این آزمونها رو شرکت کنن و اونها رو جدی بگیرن. گرچه نتیجهی این آزمونها لزوما با نتیجهی کنکورتون یکسان نیست، اما تمرین نشستن سر جلسه، تست زنی توی محیط آزمون و درآوردن خطاها و نقاط ضعفتون توی دروس مختلف، همچنین آشنایی با تیپهای مختلف سوالات و تستهای جدید از امتیازاتیه که شرکت در این آزمونها براتون به همراه داره.

۴. اهمیت جمعبندی و مرور
یک ماه آخر، ماه جمعبندی هر چیزی که در این مدت خوندید و تثبیت اونها در ذهن شماست. گذروندن ماه با مطالعهی دروس جدید کار اشتباهیه. حتی اگر در بعضی دروس عقبید و درسهای نخونده دارید، این ماه وقت جبران این عقب موندگی نیست. اگر جمعبندی ماه آخر رو جدی نگیرید و به مرور کوتاه خلاصهنویسیهاتون یا مطالعه و تست زنی کتابهای جمعبندی کنکور نپردازید، ممکنه خیلی از مطالب رو توی گوشهی تاریک ذهنتون باقی بذارید و اونها رو دوباره تجدید نکنید.
گامهای لازم برای مطالعه از 5 ماه مانده به کنکور

برای شروع مطالعه واسه کنکور، علاوه بر رعایت برنامه 5 ماهه کنکور، لازمه یه سری فاکتور دیگه هم رعایت کنید تا بتونید به نتیجهی مطلوبتون برسید. این فاکتورها رو دونه به دونه در ادامه آوردیم.
ایجاد انگیزه و ثابت قدمی:
انگیزه برای مطالعهی کنکور خیلی مهمه. کسی که انگیزه نداشته باشه و به نتیجهی کنکورش اهمیتی نده، قاعدتا رتبهی خوبی هم کسب نمیکنه. اما فقط انگیزه داشتن مهم نیست. شما باید بتونید روی انگیزهتون ثابت قدم بمونید و یه روز درمیون از نظر انگیزه بالا و پایین نشید. برای این کار، اهدافتون رو یادداشت کنید. دانشگاه و رشتهی مورد علاقتون رو انتخاب کنید و برای رسیدن به اونها رویاسازی کنید. میتونید جملات انگیزشی و محرکی رو انتخاب کنید و رو در و دیوار اتاقتون بچسبونید تا با خوندن اونها انگیزهتون تجدید بشه.
نداشتن استرس و حفظ آرامش:
استرس داشتن با اهمیت دادن و جدی گرفتن متفاوته. استرس دردی رو از شما دوا نمیکنه. بلکه برعکس، تمرکز شما رو بهم میزنه و آرامش رو ازتون میگیره. نداشتن آرامش هم یادگیری رو واستون سختتر میکنه. این رو بدونید و مطمئن باشید که اگر با ثبات قدم و آرامش پیش برید، مشاور داشته باشید و توصیههای کنکوریش رو جدی بگیرید و همینطور معلم داشته باشید و تست زنی رو تمرین کنید، آسمون هم به زمین برسه شما قطعا به نتیجهی دلخواهتون میرسید. فکر نکنید چون 5 ماه بیشتر تا کنکور نمونده، دیگه نمیتونید موفق بشید. این فکر اشتباست. مقالهی استرس امتحان، ۱۰ راهکار کاهش اضطراب رو از دست ندید.
حفظ تمرکز و دوری از حاشیه:
5 ماه باقی مونده به کنکور، باید همهی حواس جمع درس باشه. امسال سال اتفاقات هیجانانگیز، دوستیهای پرحاشیه، تماشای سریالهای جذاب و رفتن مسافرتهای پر خاطره نیست. هرچیزی که موقع درس خوندن ذهنتون رو به خودش مشغول میکنه و باعث هدر رفتن انرژی شما میشه باید کنار گذاشته بشه. میدونیم که نمیشه و توصیه هم نمیکنیم که تو سال کنکور موبایلتون رو بذارید کنار و سراغش نرید. خصوصا توی عصر حاضر که بسیاری از کلاسها آنلاینه. پاک کردن اینستاگرام و دوری از فضای مجازی هم به طور کامل نه شدنیه و نه لازم. اما بهتره واسه استفاده از گوشی برای خودتون محدودیت بذارید. همچنین اگر مشکل تمرکز دارید، مقالهی افزایش تمرکز در مطالعه رو مطالعه کنید.
رعایت نکات خواب و تغذیه:
خواب کافی و تغذیه مناسب برای درس خوندن خیلی مهمه. تنظیم ساعت بدنتون برای اینکه بهترین بازدهی رو براتون داشته باشه و ساعات مطالعهتون رو باکیفیتتر کنه، شدیدا اهمیت داره. سال کنکور، سال شببیداریهای طولانی مدت و خوابیدن تا وسط روز نیست. خصوصا برای دانشآموزها که لازمه از صبح زود به مدرسه برن. اما اگر پشت کنکوری هستید و مطمئنید که بازدهی بدنتون توی شب خیلی بهتر از روزه، توصیه میکنیم که ساعت مرتبی برای خودتون در نظر بگیرید و سر ساعت خاصی بخوابید و سر ساعت خاصی بیدار بشید. اما در این شرایط هم سعی کنید حداقل نزدیک کنکور ساعت بدنتون رو برای بیدار شدن صبح زود تنظیم کنید که صبح کنکور خسته و کسل نباشید. مقالهی خواب در سال کنکور رو مطالعه کنید.
ایجاد زمانهای لازم برای استراحت و ورزش:
توصیه نمیکنیم که سال کنکور خیلی ورزش سنگین و جدی انجام بدید، اما ایجاد تحرک برای بدن باعث شادابی و سرحالی بیشتر شما میشه. خصوصا تو سال کنکور که ساعات زیادی رو پشت میز و در حال مطالعهاید. همچنین حتما یه ساعاتی رو در روز برای استراحت اختصاص بدید. لابلای درس خوندن برای نیمساعت هم که شده از سر میز بلند شید، چیزی میل کنید، بدنتون رو کش و قوس بدید یا کمی دراز بکشید. علاوه بر این، ساعاتی رو در هفته برای تفریح اختصاص بدید. سال کنکور قرار نیست سال افسردگی شما باشه. با اینکه فقط 5 ماه به کنکور مونده و یکسال کامل وقت ندارید، اما انجام فعالیتهای کوتاهی که خارج از فضای درس باشه، کیفیت مطالعهی شما رو بالاتر میبره.
داشتن برنامهی منسجم و مشورت با مشاور:
در 5 ماه باقی مونده به کنکور، حتما حتما با برنامه پیش برید. برنامه 5 ماهه کنکور، باید منسجم و کامل باشه. همهی دروس رو با مطالعه، مرور و جمعبندیشون دربربگیره و دارای زمانبندی تستزنی و آزمونهای آزمایشی باشه. چنین برنامهای رو خودتون به تنهایی نمیتونید بنویسید و به تجربه و دانش احتیاج دارید. پس حتما با یک مشاور صحبت کنید و برنامه 5 ماهه کنکور رو تهیه کنید.
برنامههای مختلف درسی
موسسه MSBOOK متناسب با هر سطحی که هستید، برنامههای متنوع درسی مشخص کرده که علاوه بر اونها میتونید از کانال کمکی با وویسهای مشاورهای، آزمونهای آزمایشی، جداول ارزشگذاری هر فصل و امکانات مختلف دیگه هم استفاده کنید. وارد مطلبی که لینک کردیم بشید و ثبت نام رو انجام بدید.