سلام دوست عزیز. به مقاله معرفی دانشگاه شهید بهشتی خوش اومدی. من فرزاد اسلامی دانشجوی حقوق دانشگاه شهید بهشتی هستم و توی این مقاله قراره در مورد این دانشگاه برات توضیح بدم. پس اگر از کسایی هستی که قصد ادامه تحصیل در این دانشگاه رو داری یا اطلاعاتت در موردش محدوده، این مقاله رو تا انتها مطالعه کن.
آنچه در این مقاله میخوانید
Toggleدانشگاه شهید بهشتی
دانشگاه شهید بهشتی یا به نام قدیم اون، دانشگاه ملی در برخی رشتهها مثل حقوق حرف اول رو میزنه و بین دانشگاههای تهران از خیلی جهات بالاتره. جو صمیمانهای بین دانشجوها برقراره و باوجود تشکلهای سیاسی و دانشجویی این دانشگاه، نسبت به دانشگاه تهران جو سیاسی کمتری داره.
از ویژگی های خوب این دانشگاه، آب و هوای خوبیه که داره. از اونجایی که این دانشگاه نزدیک به درکه و توچال و در محله ولنجک واقعه، آلودگی هواش کمتره و فضای تفریحی برای دانشجوها بیشتر فراهمه.
سرویس دهی به کوی دانشگاه و خوابگاههای نیمه مستقل هم از همهی دانشکدهها وجود داره. سطح علمی اساتید بالاست اما بنا بر رشته ممکنه متغیر باشه. در کل دانشگاه شهید بهشتی رتبه بالایی داره. هرچند نقصهایی هم داره ولی میتونه با سطح علمی بالای اساتید جبران بشه.
نحوه دسترسی به دانشگاه شهید بهشتی
دانشگاه بهشتی از لحاظ مسافتی از مرکز شهر دوره و نزدیکترین ایستگاه مترو به این دانشگاه، ایستگاه تجریشه. اما از جلوی درب دانشگاه ونهای میدون تجریش و مترو مستقیما دانشجوها رو به درب مترو هدایت میکنن. علاوه بر این، ایستگاه تاکسی به نقاط مختلف شهر مثل میدان ونک و هفت تیر هم جلوی دانشگاه قرار داره.
دسترسی به بیآرتیهای چمران هم برای دانشجوها راحته و با کمی پیاده روی میتونن سوار این بیآرتیها بشن. همچنین از ایستگاه اتوبوس جلوی دانشگاه میتونید مستقیما به پارک وی برسید و از اونجا با بیآرتیهای چمران یا ولیعصر، به نقاط مختلف شهر برید.
امکانات دانشگاه بهشتی
کتابخانه دانشگاه شهید بهشتی، از جمله کتابخانههای بزرگ و کامل دانشگاهی محسوب میشه که علاوه بر کتابخانهی مرکزی، در هر دانشکده هم جداگانه وجود داره. همچنین سالنهای مطالعه هم در دانشکدهها هم در کتابخانه مرکزی، مکانهای خوبی برای مطالعهی دانشجوها هستن. این دانشگاه انجمنهای دانشجویی مختلفی مثل انجمنهای علمی، کانون فیلم و عکس و انجمنهای اسلامی داره که برای فعالیتهای مختلف دانشجویی امکانات خوبی در اختیار بچهها قرار میده. علاوه بر اون، نشریات دانشجویی مختلفی هم هستن که میتونید نوشتن و کار در اونها رو در دوران دانشجویی خودتون تجربه کنید.
میتونید با دانشگاه تهران هم در یک مقالهی جدا آشنا بشید.
پردیسهای دانشگاه شهید بهشتی
دانشگاه شهید بهشتی یک پردیس اصلی داره که در ولنجک واقعه. اکثر دانشکدههای این دانشگاه توی همین پردیس متمرکزن و پراکندگی زیادی ندارن. اما بعضی رشتهها مثل رشتههای فنی و پزشکی از پردیس اصلی دوراند.
پردیس فنی عباسپور که قبلتر دانشگاه مستقلی بوده و چند سالی هست که به این دانشگاه ملحق شده، واقع در شرق تهران و محلهی حکیمیهست. دانشکدههای پردیس عباسپور شامل:
- مکانیک و انرژی
- مهندسی برق (کنترل – قدرت)
- مهندسی عمران، آب و محیط زیست
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، زیر نظر وزارت بهداشته و روبروی پردیس اصلی در ولنجک قرار داره. علوم پزشکی بهشتی، یکی از بزرگترین دانشگاههای پزشکی کشوره و شامل همهی رشتههای پزشکی و پیراپزشکی در مقاطع کاردانی، کارشناسی، ارشد و دکتراست.
پردیس زیرآب واقع در شهرستان زیرآب استان مازندرانه که به صورت تخصصی در حوزه فناوریهای مرتبط با محیط زیست و جنگل فعالیت میکنه. واحدهای مستقر در این فضاها شامل واحدهای فناوری پارکی، مرکز رشد و پیش رشده.
پردیس بین المللی اکباتان دانشگاه شهید بهشتی هم یکی دیگه از پردیسهای این دانشگاهه که در شهرک اکاباتان قرار گرفته.
دربارهی دانشگاه خوارزمی هم در یک مقالهی دیگه کامل براتون نوشتیم.
معایب و مزایای دانشگاه بهشتی
دانشگاه بهشتی همیشه بخاطر نزدیکیش به توچال و درکه، برای دانشجوها جذاب بوده. آب و هوای خوب این دانشگاه و طبیعت دلپذیرش، در کنار وزن علمی و رتبهی بالاش در بین دانشگاههای ایران، از مزایای بهشتی محسوب میشن.
اما موضوعی که همیشه دانشجوها رو دچار مشکل کرده، شیب خیلی تند دانشگاهه که اونها رو مجبور پیادهروی روزانه با سطح دشوار میکنه. خصوصا اگر رشتههای ادبیات، علوم اجتماعی، تاریخ و زبانهای مختلف رو انتخاب میکنید، نیمنگاهی هم به پلههای معروف دانشکده ادبیات داشته باشید.
خوابگاه دانشگاه شهید بهشتی
دو نوع خوابگاه دانشجویی وجود داره. یکی خوابگاههای کوی که کمی بالاتر از دانشگاهه و میشه از داخل دانشگاه هم رفتوآمد کرد و خوابگاههای سطح شهر که سرویس مخصوص داره ولی نسبت به خود دانشگاه، دوره. تخصیص هر خوابگاه به دانشجوها هم از طریق تصمیمات دانشکدهها و مسئول خوابگاهها گرفته میشه.
وضعیت خود خوابگاهها نسبتا خوبه و مثل باقی خوابگاههای دانشجویی محدودیت ساعت رفت و آمد وجود داره. همچنین امکاناتی مثل سالن مطالعهی بزرگ و کافی برای همهی دانشجوها در خوابگاهها وجود نداره که کمی آزار دهندهست.
رشتههای دانشگاه شهید بهشتی
دانشگاه شهید بهشتی، توی همه ی رشته های زیرمجموعه گروه های آزمایشی تجربی، انسانی، علوم پزشکی و هنر دانشجو میگیره.
بعضی از رشته های دانشگاه شهید بهشتی شرایط خاصی رو برای پذیرفتن دانشجو در نظر دارن.
به طور کلی رشته های هر گروه آزمایشی توی دفترچه همون گروه آزمایشی قابل مشاهدست.
بعضی از رشته هایی که توی دانشگاه بهشتی تدریس میشن، دندانپزشکی، بهداشت عمومی، بینایی سنجی، تکنولوژی پرتو درمانی، شنوایی شناسی، علوم تغذیه، زمین شناسی، زیست شناسی، شیمی، علوم تغذیه، روانشناسی، پزشکی، داروسازی، جامعه شناسی، آمار، مهندسی کامپیوتر، مهندسی مکانیک، حسابداری، زبان انگلیسی، فرانسه و … هستن.
لیست دقیق رشته های این دانشگاه رو می تونید توی دفترچه های انتخاب رشته کنکور ببینید.
اعتبار مدرک دانشگاه شهید بهشتی
دانشگاه شهید بهشتی یکی از دانشگاه های معتبر و معروف کشور هست و مدرک این دانشگاه، از اعتبار بالایی برخورداره و فارغ التحصیلی از این دانشگاه گویای اینه که فرد پشتکار و استعداد بی نظیری داره.
به عبارت بهتر، داشتن مدرک دانشگاه معتبری مثل شهید بهشتی، می تونه توی موفقیت فرد تو زمینه ها و ابعاد مختلف زندگیش، از جمله ادامه تحصیل، آینده ی کاری و حرفه ای و حتی مهاجرت، تاثیر خیلی خوبی بذاره.
رتبه دانشگاه شهید بهشتی در ایران
دانشگاه شهید بهشتی در بین دانشگاه های کشور، رتبه 8 رو داره و بین دانشگاه های جهان، طبق آخرین رتبه بندی در سال 2021 توی رشته های مهندسی عمران و مهندسی مکانیک رتبه 301-350، تو رشته ی مهندسی برق و الکترونیک رتبه 401-450، توی رشته ی مهندسی محیط زیست و رشته ی رتبه 451-500، بقیه ی رشته های مهندسی و فناوری رتبه 501-600، همچنین تو رشته علوم کامپیوتر و رشته علوم فیزیک و نجوم رتبه 601-700 متعلق به این دانشگاهه.