بلاگ

خواب در سال کنکور

جدیدترین مطالب سایت

کانال تلگرام ما

خواب در سال کنکور

سلام دوست عزیز کنکوری، به مقاله‌ی خواب در سال کنکور خوش اومدید. توی این مقاله می‌خوایم تمام نکاتی که یک کنکوری باید درباره‌ی ساعت استاندارد خواب در سال کنکور بدونه رو بیان کنیم. پس تا انتها با ما باش. 

یک انسان بالغ بطور متوسط روزانه به 6 الی 8 ساعت خواب نیاز داره. خیلی از بچه‌ها توی برهه کنکور خوابشون تنظیم نیست. خیلی از بچه‌ها خوابشون زمان مشخصی نداره و هروقت دوست داشته باشن میخوابن، هروقت هم که بخوان بیدار میشن. اما دوستان کنکوری، شما برای موفقیت در هر زمینه‌ای، از جمله کنکور، باید خوابتون رو منظم کنید. یعنی زمان مشخصی بخوابید و زمان مشخصی هم بیدار باشید. اگر می‌خواید که از لحاظ انرژی در طول روز بهترین حالت رو داشته باشید، باید ساعت زیستی بدنتون رو تنظیم کنید.

اهمیت خواب در سال کنکور

استاندارد خواب در سال کنکور

برای اینکه بدونیم تو سال کنکور چقدر بخوابیم، باید اول بدونیم خواب کافی و استاندارد چقدره. برای هر فرد بر اساس توانایی‌های جسمی و سن و سالی که داره، میزان خواب مورد نیاز در طول شبانه‌ روز متفاوته. از اون جایی  که بیشتر بچه‌های سال  کنکوری  و پشت کنکوری در بازه سنی ۱۷ یا ۱۸ سالگی هستن، حدودا باید ۶ تا ۸ ساعت خواب در یک شبانه‌ روز داشته باشن تا بتونن پرانرژی به درس خوندن  ادامه بدن.

بیشتر خوابیدن، بخشی از زمان بچه‌ها رو هدر می‌ده و خواب کمتر هم باعث کسلی، بی‌حالی و عدم تمرکز میشه. اگر خواب کنکوری‌ها به قدر کافی نباشه، نه ‌تنها نمی‌تونن مطالب جدید رو درست یاد بگیرن، بلکه فرآیند یادگیری مطلب‌های قبلی رو هم به درستی تو ذهنشون تکمیل نمی‌شه. مثلا کم خوابی باعث کاهش حجم یادگیری بچه‌ها میشه یا تحقیقات نشون داده خوابیدن بیش از حد، قدرت ادراک افراد روپایین میاره و باعث افزایش سروتنین میشه که از هورمون‌های موثر در افسردگیه.

خواب سال کنکور

شب بیداری در سال کنکور

بعضی از بچه‌ها هم فکر می‌کنن اگر شب بیداری بکشن و تا نصف شب بیدار بمونن، میتونن ساعت مطالعه‌شون رو بالا ببرن ولی آیا صرفا بالا بردن ساعت مطالعه مهمه؟ یعنی اینکه صرفا ما اون ۸ ساعت یا ۱۰ ساعت رو پر کنیم کافیه؟

بیشتر محقق‌ها میگن در طول شب (علی‌الخصوص نصفه شب) بازدهی مغز کمتر از روزه و سطح یادگیری هم در مقایسه با طول روز خیلی پایین‌تر قرار داره. شاید در دوران مدرسه درس خوندن در ساعات نیمه شب، نتیجه بخش بوده، اما تو سال دوازدهم و در دوران کنکور، همه چیز فرق می‌کنه. خواب باید منظم باشه تا بتونین با انرژی به برنامه‌ریزی درسیتون برسین.

مشکل خواب آلودگی تو سال کنکور

مشکل بیشتر بچه‌ها تو سال کنکور اینه که سریع خوابشون می‌گیره یا بلند شدن از تختخواب براشون تبدیل به یه عذاب میشه و میل به این دارن که زمان بیشتری رو بخوابن. این موضوع میتونه دلایل مختلفی داشته باشه، اما اگر شما هم از آدم‌هایی هستید که در طول شب خواب عمیق و پیوسته رو تجربه نمی‌کنید، قطعا یکی از دلایل خواب‌آلودگیتون در طول روز همینه. 

اگر خواب عمیق ندارید، یعنی وسط خواب هی بیدار میشید و دوباره میخوابید، باید برای جلوگیری از این حالت، خودتون رو خسته کنید. یعنی در در طول روز پیاده روی کنید، طناب بزنید یا ورزش کنید تا خسته بشید و در شب خواب عمیق رو تجربه کنید. هرچقدر عمیق‌تر بخوابید، در طول روز انرژی بیشتری دارید.

افرادی هم که خوابشون سبکه و با سرو صدای محیط، زود بیدار میشن، بهتره یک صدای متناوبی مثل تیک تاک ساعت کنار گوششون بذارن و سعی کنند که با اون صدا خوابشون ببره. اگر این مشکل رو دارید میتونید از اپلیکیشن‌های تولید صدای متناوب هم استفاده کنید.

اگر نگران خستگی و خواب‌آلودگی سر جلسه کنکور هستید، مقاله خستگی سر جلسه کنکور رو مطالعه کنید.

راز کاهش خواب کنکوری ها

نخوردن غذای سنگین قبل از مطالعه

بهتره که ما بجای خوردن ۱۰ تا بشقاب تو یه وعده ، ۱۰ وعده و با حجم کم داشته باشید و یا غذاهایی رو بخورید که انرژی بیشتری بهتون میدن و شما رو برای مدت بیشتری سیر نگه میدارن مثل پاستا، ماکارونی یا آجیل. همچنین از خوردن هله و هوله جدا پرهیز کنید چون اصلا ارزش غذایی مناسبی ندارن و در کوتاه مدت دوباره شما رو گرسنه می‌کنن.

با کیفیت و کمیت مناسب خوابیدن

همینجوری که گفتیم، خواب کافی با توجه به شرایط هر فرد معمولا بین ۷ تا ۸ ساعته. علاوه بر این، کیفیت خواب هم مهمه. یعنی تا اونجا که میتونین سعی کنین از حاشیه‌ها و خبرها و چک کردن گوشی قبل خواب و کارهایی که حواستون رو پرت می‌کنن، دوری کنین.

نخوردن قهوه و نوشیدنی‌های کافئین‌دار

حتماً می‌دونین که نوشیدنی‌های کافئین‌دار، خواب رو از سر می‌پرونن. پس سعی کنین در ساعت‌های نزدیک به خوابیدن از مصرف این نوع نوشیدنی‌ها خودداری کنین چون باعث دیر خوابیدن شما میشه و نظم خواب شما رو بهم می‌زنه و باعث میشه از اون ور دیر بیدار بشین.

بهترین زمان خوابتون روحساب کنین

یکی از کارهایی که می‌تونین انجام بدید، نوشتن ساعت‌های خوابتونه. برای چند هفته میزان خواب شبانتون رو یادداشت کنین و بعدا از میزان خواب مورد نیاز و ساعت بیدار شدنتون، میانگین بگیرین. مثلا اگر به‌طور متوسط باید ۶ ساعت بخوابین و می‌خواین ۵ صبح بیدار شید، باید ساعت ۱۱ شب بخوابین.‌

پای قولتون بمونین

مهم‌‌ترین اصل تو تنظیم ساعت خواب، ثباته. به عبارت دیگه، اگه می‌خواین برنامه‌ی خوابتون رو برای همیشه تنظیم کنین و هر روز حدودا تو یک ساعت مشخصی بیدار شین، باید روزهای تعطیل هم برنامه‌ی خوابتون رو رعایت کنین و بهش پایبند باشین.

عادت دادن مغز به ساعت مشخص

همینجوری که گفتیم، خواب کافی با توجه به شرایط هر فرد معمولا بین ۷ تا ۸ ساعته. علاوه بر این، کیفیت خواب هم مهمه. یعنی تا اونجا که میتونین سعی کنین از حاشیه‌ها و خبرها و چک کردن گوشی قبل خواب و کارهایی که حواستون رو پرت می‌کنن، دوری کنین.

خواب بعد از ظهر برای کنکوری ها

خواب بعد از ظهر کمک می‌کنه تا خستگی روز از تنتون بیرون بره و سرحال‌تر باقی روز رو بگذرونید، اما اگر بدنتون عادت به خواب بعد از ظهر نداره، لزومی نداره که این عادت رو به وجود بیارید. 

ولی اگر عادت دارید و وسط روز احساس خستگی می‌کنید، توصیه‌ی ما اینه که در حد نیمساعت یا نهایتاٌ چهل دقیقه استراحت کنید. خوابیدن بیشتر از این مقدار، شما رو وارد خواب عمیق می‌کنه و بعد از بیدار شدن همچنان احساس کسلی می‌کنید. 

همچنین تلاش کنید که ساعت خوابتون واقعا بعدازظهر باشه و دیرتر به خواب نرید. خواب دیرهنگام، مثلا ۸ شب، خواب شبتون رو مختل می‌کنه.

چند ساعت خواب برای کنکوری

قبل خواب یه لیستی از برنامه‌ی فرداتون بنویسید تا صبح با انگیزه‌ی بیشتری بیدار بشید. اتاق خوابتون باید جای آروم و ساکتی در شب باشه و در روز نور خورشید روشنش کنه. بهتره دمای معتدل داشته باشه و نه خیلی گرم باشه و نه خیلی سرد. 

بعد از بیدار شدن، زیاد توی رختخواب نمونید و زود بلند بشید تا خواب بیشتر وسوسه‌تون نکنه. همچنین اصلا توی رختخواب درس نخونید و جای درس خوندن رو از جای خوابیدن جدا کنید. اجازه بدید مغزتون در رختخواب فقط فرمان خواب بده تا خوابتون مختل نشه.

و در آخر، اگر روزتون رو با چند دقیقه نرمش شروع کنید، در طول روز شادابی بیشتری خواهید داشت. 

ساعت خواب نفرات برتر کنکور

از اونجا که پیر و جوون، بچه و بزرگسال، هر کدوم عادت خواب خودشون رو دارن و احتیاج به خواب مناسب دارن، پس خواب همیشه مهمه. اما باید بدونیم که هر چیزی با برنامه‌ریزی درست میشه. خواب هم میتونه با برنامه‌ریزی، چه تو سال تحصیلی و سال کنکور چه در تمام زندگی، به بهترین حالت خودش دربیاد و باعث هماهنگ شدن کارها بشه. این کاریه که رتبه برترهای کنکور هم انجام دادن و موفق شدن.

یادتون باشه که رتبه‌های تک رقمی کنکور، بیش از هر چیز با ایجاد عادت رتبه برتر شدن. پس اگر سوال شما هم اینه که خواب کنکوری تک رقمیا چجوری تنظیم میشه، اینو مطمئن باشید که خودتون هم می‌تونید تک رقمی باشید، فقط اگر عادت‌های درستی بسازید. 

ضمنا می‌تونید یه عالمه آهنگ‌های جذاب برای سال کنکور هم دانلود کنید و توی گوشیتون داشته باشید. 

5/5 - (7 امتیاز)
اشتراک گذاری این مقاله:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × سه =

اسلایدرهای محبوب
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.

کاربر عزیز لطفا پروکسی یا فی.لت.ر شک.ن خود را روشن کنید و روی لینک زیر بزنید.

اگر در عضویت کانال مشکل دارید به آیدی darsban1@ داخل تلگرام پیام بدید تا شما را عضو کنند.