روز کنکور

خستگی سر جلسه کنکور

جدیدترین مطالب سایت

کانال تلگرام ما

خستگی سر جلسه کنکور

شاید برای خیلی‌هاتون پیش اومده که سر جلسه کنکور یا آزمون‌های آزمایشی دچار خستگی و بی‌حالی بشید. همین موضوع باعث میشه سوالاتی که آخر دفترچه هست رو نزنید یا با بی‌دقتی جواب بدید و به طور کلی درصد دروس آخرتون رو خراب کنید. این اتفاق برای بچه‌های رشته ریاضی و تجربی سخت‌تره چون دائم در حال محاسبه و انجام اعمال ریاضی هستن و این ذهنشون رو خسته‌تر میکنه و وقتی که به درس شیمی می‌رسن دیگه توانی برای حل مسائل ندارن.

بزرگترین علت اینه که یا آمادگی ذهنی و بدنی خوبی برای کنکور و آزمون نداشتین، یا خوب شب قبل نخوابیدین و استراحت نکردید و یا به طور کلی تغذیه خوبی نداشتید. البته علت میتونه خستگی تصمیم هم باشه  که در ادامه این موضوع براتون توضیح داده میشه. در ادامه هم لینک چندین مقاله در مورد تغذیه و خواب هم که قبلا براتون تالیف کردیم رو میذاریم که حتما مطالعه کنید.

خستگی کنکور

خستگی تصمیم چیست؟

خستگی تصمیم  (Decision fatigue)به این معناست که ذهن شما در انتخاب بین گزینه‌ها دائما دچار تردید میشه و وقتی نمیتونه تصمیم درست و مطمئنی بگیره، احساس خستگی میکنه. در واقع ما در طول روز برای انجام هر کاری تصمیم می‌گیریم. یکسری کارها انقدر برامون راحت به نظر میاد که تصمیم گیری رو احساس نمی‌کنیم. اما به صورت ناخودآگاه داریم انجامش میدیم و از ذهنمون کار می‌کشیم. مثلا وقتی قصد استفاده از یکی از آسانسورها رو برای بالا رفتن از پله‌ها داریم، یعنی تصمیم می‌گیریم. ممکنه خیلی کوچیک و جزئی به نظر بیاد اما به نوعی تصمیم گیریه و ذهنمون برای انجام این فرآیند پروسه لازم رو طی میکنه.

در رابطه با کنکور هم قضیه همینه. داوطلبان نزدیک به 4 ساعت از ذهنشون کار می‌کشن که هم مطالب رو به یاد بیارن و گزینه درست رو انتخاب کنن و هم بتونن بین 4 گزینه تصمیم بگیرن که کدوم رو بزنن. همین فرآیند به مرور ذهن ما رو خسته میکنه. اما راهکارهایی واسه کاهش خستگی ذهن وجود داره که در ادامه بهتون معرفی می‌کنیم.

خسته شدن سر جلسه کنکور

چگونه سر جلسه کنکور خسته نشویم؟

۱. آمادگی برای آزمون:

هرچقدر برای آزمون از نظر علمی آمادگی بیشتری داشته باشید، ذهنتون بهتر تصمیم می‌گیره. هرچقدر بین انتخاب گرینه‌ها مطمئن‌تر باشید، در واقع از ذهنتون کمتر کار می‌کشید. اما تردید بین گزینه‌ها و تلاش برای یادآوری بهتر مطالب و در نتیجه انتخاب یک گزینه، انرژی زیادی از ذهن شما رو می‌گیره. پس با حداکثر آمادگی در کنکور حاضر بشید .

۲. خواب مناسب و کافی:

همونطور که خیلی‌هاتون می‌دونید، خواب مناسب و شبانگاهی میتونه تو عملکرد بدن و ذهن برای روز بعد تاثیر بسزایی بذاره. هر فرد باید در طول شبانه روز 8  ساعت خواب مفید داشته باشه که خواب شب خیلی مهمه. چون خستگی‌ها و سموم بدن تو خواب شبانگاهی دفع میشه .

باورهای غلط بین داوطلبین در رابطه با روز قبل کنکور خیلی زیاده . نظر یکی از اون‌ها اینه که شب کنکور تا صبح، خلاصه‌ها و نکات آموزشی رو مرور کنید. این کار اصلا اصلا توصیه نمیشه. شما باید شب قبل از کنکور 6 تا 8 ساعت خواب مناسب داشته باشید تا عملکرد ذهنتون برای روز پر فشار کنکور عالی باشه .

برای تنظیم هر چه بهتر خوابتون مقاله خواب دانش آموز کنکوری رو از دست ندید .

۳. تمرین حفظ تمرکز:

مهم‌ترین فایده آزمون‌های آزمایشی، محک زدن و تمرین برای به دست‌آوردن عادت‌های درست و مناسبه. پس خیلی خودتون رو درگیر نتایج این آزمون‌ها نکنید. مهم‌ترین مسئله تو کنکور حفظ تمرکز شخصی شماست. ممکنه خیلی اتفاق‌ها سر جلسه موجب بهم خوردن تمرکز و پرتی حواس بشه. اما اگه از قبل تمرین کرده باشین، هیچ چیزی نمیتونه حواس شما رو پرت کنه. بچه‌ها دقت کنید هر جا که تمرکزتون بهم خورد، سریع اهدافتون و زحمت‌هایی که براش طی یک سال کنکور کشیدید رو به خاطر بیارید و به خودتون یادآوری کنید که این مرحله آخرین و مهم‌ترین قسمت کنکوره، پس خودتون رو درگیر حواشی نکنید.

برای مطالعه دقیق‌تر جهت حفظ تمرکز کلیک کنید.

۴. شبیه سازی کنکور:

فکر نکنم که دانش‌آموزی در رابطه با اهمیت شبیه‌سازی کنکور سراسری چیزی نشنیده باشه یا نزدیک کنکور اون رو انجام نده. خیلی از دوستان و مشاوران نزدیک کنکور بهتون میگن که سوالات کنکورهای قبلی رو حتما بزنید و سعی کنید شبیه کنکور عمل کنید. در واقع برای همین دلیله که ذهنتون به این کار عادت کنه. حالا خیلی‌ها ممکنه این کارو انجام بدن ولی صبح شروع نکنن یا مثلا سوالات هر درس رو با فاصله بزنن و در واقع نظم کنکور رو رعایت نکنن .

بچه‌ها تاکید به زدن این سوالات و شبیه‌سازی دقیق، علاوه بر اینکه شما رو با سوالات کنکور آشنا میکنه، بیشتر برای اینه که پذیرش شرایط کنکور و قوانینش برای شما و ذهنتون راحت‌تر باشه و در واقع آمادگی ذهنی و جسمی از هر لحاظ رو برای کنکور داشته باشید. پس حتما تو شبیه‌سازی دقیق سوالات مشابه کنکور، پویا باشید .

4.4/5 - (8 امتیاز)
اشتراک گذاری این مقاله:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × چهار =

اسلایدرهای محبوب
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.

کاربر عزیز لطفا پروکسی یا فی.لت.ر شک.ن خود را روشن کنید و روی لینک زیر بزنید.

اگر در عضویت کانال مشکل دارید به آیدی darsban1@ داخل تلگرام پیام بدید تا شما را عضو کنند.