آموزش انتخاب رشته

انتخاب رشته دانشگاه آزاد

جدیدترین مطالب سایت

کانال تلگرام ما

انتخاب رشته دانشگاه آزاد

سلام عزیز کنکوری. به مقاله انتخاب رشته دانشگاه آزاد خوش اومدی. توی این مقاله قراره درمورد روش انتخاب رشته برای دانشگاه آزاد صحبت کنیم. هونطور که میدونی، ثبت نام و انتخاب رشته آزمون سراسری برای دانشگاه آزاد، به جز چهار رشته پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی، توسط همین دانشگاه انجام میشه. پس تا آخر این مقاله باهامون همراه شو تا روش انتخاب رشته در این دانشگاه رو مفصل برات توضیح بدیم.

قوانین انتخاب رشته

مواردی که در دفترچه دانشگاه آزاد ذکر میشه، شامل نکاتی درباره سهمیه‌ها، شهریه و کد رشته‌های هر دانشگاه به تفکیک استانه. در ادامه به تک تک این قسمت‌ها که در انتخاب رشته نقشی اساسی دارن، می‌پردازیم.

سهمیه

حتما تا به حال درمورد سهمیه‌ها شنیدی یا خوندی. این که سهمیه تا چه اندازه در کنکور موثره یا این که چند درصد به خودش اختصاص میده، چیزی هست که در ادامه بهش می‌پردازیم. همونطور که میدونی ما دو نوع سهمیه داریم. یکی سهمیه مناطق و دیگری سهمیه شهدا، جانبازان و ایثارگران. این سهمیه‌ها مطابق دفترچه انتخاب رشته، هر ساله مقداری از رتبه‌های داوطلب‌ها رو به خودش اختصاص میده. در ادامه باهم بررسیشون می‌کنیم.

سهمیه مناطق

کل کشور به سه منطقه 1، 2 و 3 تقسیم میشن. منطقه یک مربوط به شهرهای بزرگ و کلان شهرهاست، مثل اصفهان، تهران، تبریز، مشهد، فارس و.. . منطقه دو مربوط به شهرستان‌ها و منطقه سه مربوط به شهرهای کوچک و روستاهاست. در هر یک از این مناطق باشی، مطابق با سهمیه‌ای که داری، رتبه‌ت رو ارزیابی می‌کنن.

انتخاب نوع سهمیه بستگی به محل تحصیل سه سال مقطع متوسطه دومت داره. یعنی اگر این سه سال در هر یک از شهرهایی که در مناطق بالا بود به صورت ثابت مشغول به تحصیل بودی، سهمیه تو به همون منطقه اختصاص داره. اما اگر شهر محل تحصیلت رو تغییر دادی، باید بدونی که معیارسنجش سهمیه‌ت، اون شهری هست که از سایر مناطق مرفه‌تر بوده. حتی اگه یکسال دوره تحصیلیت رو در اونجا بودی.

اگر دو سال اخر تحصیلت رو خارج از کشور بودی سهمیه تو منطقه سه محسوب میشه. همچنین اگر جزو متقاضیان معلول به حساب میای هم سهمیه تو منطقه سه هست.

سهمیه ایثارگران، رزمندگان و خانواده‌های شهدا

سهمیه ۲۵ درصد

این سهمیه به خانواده شهدا (همسر و فرزند، پدر و مادر و خواهر و برادر)، جانبازان بالای 25 درصد و خانواده (همسر و فرزند)، خانواده آزادگان (همسر و فرزند) اختصاص داره. مطابق با این سهمیه، داوطلبان میتونن فقط یکبار برای تحصیل در دانشگاه از این سهمیه بهره ببرند. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه، مقاله سهمیه ایثارگران 25 درصد رو مطالعه کن.

سهمیه ۵ درصد

مطابق این سهمیه ۵ درصد، جانبازان زیر 25 درصد و رزمندگانی که حداقل 6 ماه در جبهه حضور داشتن، مشمول هستن و خانواده این افراد (همسر و فرزند) میتونن از این سهمیه استفاده کنن.

آموزش انتخاب رشته دانشگاه آزاد

پرداخت شهریه

همونطور که اطلاع داری دانشگاه آزاد جزو دانشگاه‌های شهریه‌پرداز محسوب میشه و لازمه که حتما برای اقدام به ثبت نام در این دانشگاه‌ها، از نظر مالی اطمینان داشته باشی. البته یکسری شرایط و تسهیلات وام دانشجویی برای دانشجویان همواره در نظر می‌گیرن که میتونه منبع تسهیلاتی مناسبی باشه. پرداخت شهریه به صورت اینترنتی و پس از ثبت نام و شناسایی هویت دانشجو انجام می‌گیره. این هزینه بابت خدمات دانشگاهی و بیمه دانشجو هست. برای آگاهی از مبلغ دقیق شهریه دانشگاه آزاد در رشته‌های مختلف، فایل پی‌دی‌اف شهریه دانشگاه آزاد رو دانلود کن.

انتخاب رشته و پذیرش دانشجو

از اونجایی که کد رشته محل‌های دانشگاه‌های آزاد از دانشگاه سراسری جداست و انتخاب رشته در این دانشگاه‌ها از طریق سایت azmoo.org شکل می‌گیره، پیشنهاد می‌کنیم دفترچه راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری که از درگاه سازمان سنجش منتشر میشه رو مطالعه کنی. توی این دفترچه، نکات مهم و کلیدی برای انتخاب رشته رو توضیح میده. برای این منظور میتونی مقاله دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری رو از داخل سایت مطالعه کنی.

بعد از اعلام خبر انتشار نتایج نهایی آزمون سراسری، میتونی با مراجعه به درگاه سازمان سنجش و با وارد کردن کد رهگیری، شناسه کاربری یا شماره شناسنامه از بخش سراسری، نسبت به دریافت کارنامه‌ت اقدام کنی. در کارنامه مهم‌ترین چیزی که برای انتخاب رشته اهمیت داره، رتبه در سهمیه و زیر گروه‌هاست.

در صورتی که در کارنامه رتبه‌ای رو کسب کنی، نسبت به مقدار رتبه‌ت، وضعیتت برای انتخاب رشته در دانشگاه‌های روزانه، شبانه، خودگردان، غیرانتفاعی، پیام نور و آزاد به صورت مجاز یا غیرمجاز در کارنامه‌ت ثبت میشه. ممکنه در تمامی این دانشگاه‌ها وضعیت مجاز برای انتخاب رشته داشته باشی. ممکن هم هست که فقط در برخی از دانشگاه‌ها مجاز باشی.

در صورتی که موقع ثبت نام برای آزمون سراسری، گزینه علاقمندی به دانشگاه‌های آزاد رو وارد و با خرید کارت سریال، این تقاضات رو ثبت کرده باشی، در انتهای کارنامه‌ت، یک کد قرار داره. با این کد میتونی در سایت دانشگاه آزاد وارد بشی و نسبت به انتخاب رشته اقدام کنی.

اگر هنگام ثبت نام، متقاضی این دانشگاه نبودی و برای انتخاب رشته تصمیم داری برای آزاد هم اقدام کنی، میتونی با خرید کارت اعتباری برای این دانشگاه از همون درگاه دانشگاه آزاد، کد دسترسی به انتخاب رشته رو دریافت و نسبت به انتخاب رشته دانشگاه آزاد اقدام کنی.

انتخاب رشته

فرایند انتخاب رشته برای دانشگاه آزاد، به جز در مواردی جزئی، کاملا شبیه به انتخاب رشته سراسریه. در نتیجه لازمه که حتما نکاتی که برای انتخاب رشته در دفترچه انتخاب رشته سراسری در درگاه سازمان سنجش اومده رو مطالعه کنی. بعد هم به سایت azmoon.org، مراجعه و دفترچه انتخاب رشته رو از این سایت دریافت و مطالعه کن.

توجه داشته باش که اگر برای چهار رشته پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی متقاضی هستی، باید با استفاده از کد دانشگاه آزاد که در انتهای کارنامه نهایی آزمون سراسری قرار داره، در سایت سازمان سنجش وارد بشی و با پرداخت هزینه انتخاب رشته، اقدام به انتخاب رشته در رشته‌های مذکور کنی.

چگونگی انتخاب رشته

روند انتخاب رشته برای دانشگاه آزاد رو باید به این شکل پیش ببری:

چند روز بعد از این که دفترچه سراسری منتشر میشه، دانشگاه آزاد اعلام میکنه که فرایند انتخاب رشته‌ش رو آغاز کرده. معمولا فرصت انتخاب رشته برای دانشگاه‌های آزاد، بیشتر از سراسریه و بین ده تا پانزده روز فرصت داره. بعد از اعلام خبر آغاز فرایند انتخاب رشته، وارد سایت azmoon.org  شو. از بین مواردی که در صفحه اصلی سایت قرار داره، بر روی تیتر خبری انتخاب رشته آزمون سراسری 1401 دانشگاه آزاد اسلامی کلیک کن. حالا در این مرحله به اون کدی که در پایین کارنامه نهایی آزمونت هست و در قبل درموردش صحبت کردیم به همراه شماره شناسنامه‌ت نیاز داری. در این قسمت این دو مورد رو ثبت میکنی و وارد صفحه‌ای میشی که اطلاعاتت در اون قرار داره و بعد از تایید مشخصات، وارد صفحه خرید کارت اعتباری برای ثبت انتخاب رشته میشی.

بعد از پرداخت هزینه، وارد صفحه فرم انتخاب رشته میشی. در این مرحله به تعداد صد رشته بر اساس اولویت‌هات، امکان انتخاب داری. برای وارد کردن رشته‌ها لازمه که کدرشته‌ها رو از داخل دفترچه انتخاب رشته آزمون سراسری، پیدا و وارد کنی. بهتره که از قبل، رشته‌ها و کدهاشون رو برای خودت به ترتیب اولویت دسته‌بندی کرده باشی که در این مرحله با مشکل مواجه نشی.

در نهایت اطلاعات انتخاب رشته‌ت رو ثبت و کد پیگیری‌ای که بهت میده رو یادداشت میکنی. این کد رو تا زمان اعلام نتایج دانشگاه‌ها، پیش خودت نگه دار.

انتخاب رشته هنر و زبان برای دانشگاه آزاد

در اینجا باید توجه کنی که قرار نیست برای رشته‌های زبان و هنر، فرم جداگانه‌ای پر کنی. لازم هست که حتما در این مرحله، اولویت رشته‌هات رو به نحوی بچینی که اگر رشته‌هایی از هنر و یا زبان در اولویت بالایی قرار داشت، اون رو در نظر گرفته باشی. به عنوان مثال، اگر داوطلب کنکور انسانی باشی، اولویت اولت رو حقوق میزنی و بعد برای اولویت دوم، رشته ارتباط تصویری که مربوط به هنر هست رو وارد میکنی و به همین ترتیب بر اساس علایق و اولویت و امکانات و شرایطت، انتخاب رشته رو انجام میدی.

پذیرش در دانشگاه آزاد بر اساس سوابق تحصیلی

دانشگاه آزاد هم مثل دانشگاه‌های سراسری، برای داوطلب‌هایی که نتونستن رتبه خوبی در کنکور کسب کنن، صرفا با سوابق تحصیلی، بهشون امکان انتخاب رشته میده. این امکان برای داوطلبان در دو زمان به صورت پذیرش برای نیمسال مهر ماه و پذیرش برای نیمسال ترم بهمن، انجام می‌گیره. به همین منظور لازمه که دفترچه راهنمای ثبت نام تکمیل ظرفیت دانشگاه آزاد رو برای کاردانی یا کارشناسی پیوسته و کاردانی یا کارشناسی ناپیوسته، مطالعه کنی و بر اساس کد رشته‌های موجود در دفترچه، نسبت به انتخاب رشته اقدام کنی.

 فرایند انتخاب رشته برای این دسته از داوطلبان دقیقا مشابه با مرحله انتخاب رشته با رتبه در دانشگاه آزاد هست. یعنی لازمه که وارد سایت azmoon.org بشی و بعد از وارد کردن مشخصات، وارد مرحله پرداخت خرید کارت اعتباری برای انتخاب رشته بشی. سپس با تایید مشخصات، اقدام به ثبت کد رشته‌های مورد نظرت میکنی. برای این منظور لازمه که حتما از قبل، رشته‌های مورد نظرت رو به ترتیب اولویت دسته بندی کرده باشی.

نکته مهم اینجاست که در این مرحله از انتخاب رشته، حتی داوطلب‌هایی که در آزمون سراسری شرکت نکردن هم میتونن اقدام به انتخاب رشته کنن و اینجاست که تاثیر سوابق تحصیلی، در روند انتخاب رشته و انتخاب داوطلب‌ها بر اساس نمرات و معدل، اهمیت پیدا میکنه.

 

نکته پایانی

برای انتخاب رشته یادت باشه که لازمه حتما دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری که در سایت سازمان سنجش قرار می‌گیره رو مطالعه کنی. همچنین برای اطلاعات دقیق‌تر، لازمه که دفترچه انتخاب رشته دانشگاه آزاد رو که در درگاه اینترنتی این دانشگاه قرار داره، دانلود و مطالعه کنی. روند و نحوه انتخاب رشته‌ها باید بر اساس اولویت ها و توانایی هات و همچنین شرایط موجودت باشه تا بتونی با یه انتخاب رشته دقیق و اصولی، به هدف دلخواهت دست پیدا کنی. بهت پیشنهاد می‌کنیم که مطالعه مقاله انتخاب رشته سراسری-آموزش صفر تا صد رو از دست نده.

سوالات متداول

انتخاب رشته دانشگاه آزاد در نیمه مرداد 1402 شروع میشه. زمان دقیق انتخاب رشته از همین مقاله اطلاع رسانی میشه. 

انتخاب رشته دانشگاه آزاد از طریق سایت azmoon.org انجام میشه و هر داوطلب می‌تونه حداکثر 100 کد رشته محل وارد فرم انتخاب رشته کنه.  

5/5 - (7 امتیاز)
اشتراک گذاری این مقاله:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 + بیست =

اسلایدرهای محبوب
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.

کاربر عزیز لطفا پروکسی یا فی.لت.ر شک.ن خود را روشن کنید و روی لینک زیر بزنید.

اگر در عضویت کانال مشکل دارید به آیدی darsban1@ داخل تلگرام پیام بدید تا شما را عضو کنند.