معرفی رشته‌های ریاضی

معرفی رشته مهندسی کامپیوتر

جدیدترین مطالب سایت

کانال تلگرام ما

معرفی رشته مهندسی کامپیوتر

سلام، امیرمحمد مهرزاد هستم، از درسبان‌های msbook و دانشجوی مهندسی کامپیوتر خوارزمی تهران. اینجا می‌خوام به معرفی رشته مهندسی کامپیوتر بپردازم و اطلاعات شما رو درمورد این رشته بالا ببرم.

آشنایی با رشته مهندسی کامپیوتر

رشته مهندسی کامپیوتر از محبوبیت زیادی برخورداره. چراکه علم کامپیوتر هر روز در حال پیشرفته و کارآیی زیادی توی زندگی ما داره. در نتیجه این رشته هیچوقت بدون بازار کار نمیمونه و درآمد مناسبی داره. هدف رشته مهندسی کامپیوتر، تربیت کارشناسان کامپیوتره تا بتونن دستگاه و نرم‌افزارهای جدید بسازن، راه‌اندازه کنن، عیب‌یابی و تعمیر انجام بدن و همچنین نرم‌افزارهای رایانه‌ای رو پردازش و ویرایش کنن. این رشته باوجود اینکه در بین رشته‌های ریاضی، خصوصا مهندسی‌ها، طرفدار بالاتری داره، اما شناخت بچه‌ها از این رشته کامل نیست. به همین دلیل این مقاله رو تا انتها دنبال کنید.

آخرین رتبه قبولی رشته مهندسی کامپیوتر

نمونه کارنامه قبولی رشته مهندسی کامپیوتر:

دوره تحصیل و دروس دانشگاهی

زمان استاندارد برای فارغ‌التحصیلی در کارشناسی مهندسی کامپیوتر، ۴ ساله‌ست اما برای اخراج از دانشگاه تا ۶ سال زمان وجود داره. تعداد واحدهای درسی این رشته در دانشگاه بدون احتساب پیش‌نیاز برخی دروس، ۱۴۰ واحده که شامل 22 واحد عمومی، 19 واحد پایه، 67 واحد تخصصی و 29 واحد اختیاریه. دروس پایه مهندسی کامپیوتر با مهندسی‌های دیگه مشترکه. این رشته در دوران کارشناسی دو گرایش نرم‌افزار و سخت‌افزار داره. گرایش نرم‌افزار به طور خلاصه در زمینه‌ی آموزش و پژوهش در برنامه‌نویسی، سیستم‌های عامل مختلف و انواع الگوریتم‌ها تدریس میشه و گرایش سخت‌افزار درباره‌ی قطعات،‌ تجهیزات، بردها و سیستم‌های کامپیوتریه.

دروس دانشگاهی رشته معندسی کامپیوتر به تفکیک گرایش شامل دروس زیره:

فیزیک‌

ریاضی‌

مبانی‌ کامپیوتر و برنامه‌سازی‌

آزمایشگاه‌ کامپیوتر

معادلات‌ دیفرانسیل‌

ساختمان‌های‌ گسسته‌

برنامه‌سازی‌ پیشرفته‌

آمار و احتمالات‌ مهندسی‌

ریاضی‌ مهندسی‌

مدارهای‌ الکتریکی‌

ساختمان‌ داده‌ها

زبان‌ ماشین‌ و برنامه‌سازی‌ سیستم‌

مدارهای‌ الکترونیکی‌

مدارهای‌ منطقی‌

طراحی‌ الگوریتم‌ها

طراحی‌ و پیاده‌سازی‌ زبان‌های‌ برنامه‌سازی‌

ریز پردازنده‌

معماری‌کامپیوتر

شبکه‌های‌ کامپیوتری‌

سیستم‌های‌ عامل‌

کارگاه‌ عمومی‌

سیگنال‌ها و سیستم‌ها

مدارهای‌ الکتریکی‌

انتقال‌ داده‌ها

سیستم‌های‌ کنترل‌ خطی‌

الکترونیک‌ دیجیتال‌

طراحی‌ سیستم‌های‌ VLSI

کارآموزی‌

ذخیره‌ و بازیابی‌ اطلاعات‌

اصول‌ طراحی‌ و ساخت‌ کامپایلرها

اصول‌ طراحی‌ پایگاه‌ داده‌ها

پروژه‌ آزمایشگاه‌ سیستم‌ عامل‌

پروژه‌ آزمایشگاه‌ پایگاه‌ داده‌ها

شبیه‌سازی‌ کامپیوتری‌

مهندسی‌ نرم‌افزار

تحلیل‌ و طراحی‌ سیستم‌ها

پروژه‌ نرم‌افزار، کارآموزی‌

ادامه تحصیل

رشته مهندسی کامپیوتر رو میشه تا مقطع دکتری ادامه داد و در گرایش‌های زیر، در این رشته تحصیل کرد:

  • نرم‌افزار
  • معماری کامپیوتر
  • هوش مصنوعی
  • الگوریتم‌ها و محاسبات
  • شبکه‌های کامپیوتری
  • رایانش امن

مطلب پیشنهادی: معرفی رشته مهندسی صنایع

بازار کار مهندسی کامپیوتر

رشته مهندسی کامپیوتر، جزو رشته‌های پرکاربرد به حساب میاد و تقاضای زیادی برای اون وجود داره. به همین دلیل، با وجود تعداد بالای فارغ‌التحصیلان این رشته، هنوز بازار کار مهندسی کامپیوتر اشباع قرار نشده و موقعیت شغلی براش زیاده. توی این رشته میشه هم به صورت استخدامی فعالیت کرد و هم به صورت پروژه‌ای و دورکاری.
یک فارغ‌التحصیل مهندسی کامپیوتر، می‌تونه به عنوان مهندس کامپیوتر، برنامه نویس، سرپرست آی‌تی، مدیر فنی، طراح و سازنده‌ی ربات‌های پیشرفته و تجهیزات کامیپیوتری، کارشناس نرم افزار و … در شرکت‌هایی مثل شرکت‌های تولید کننده‌ی نرم‌افزار یا قطعات صنعتی و کامپیوتری، موسسات خدماتی و مراکزی آموزشی و مشاغل مرتبط دیگه، کار پیدا کنه.

مهارت‌های مورد نیاز

رشته مهندسی کامپیوتر

داشتن یه سری توانایی‌ها و مهارت‌ها می‌تونه بهتون در موفقیت در رشته مهندسی کامپیوتر، کمک بیشتری کنه. یک مهندس کامپیوتر به طور خلاصه باید آدم خلاقی باشه، ذهن فعال و ایده‌پردازی داشته باشه و توانایی پردازش اطلاعات داشته باشه. کسی که به مباحث ریاضی علاقه داره توی این رشته با حوصله‌ی بیشتری پیش میره و کمتر ممکنه از این رشته خسته و دلزده شه. اما ریاضی و فیزیک جزو دروس ثابت این رشته نیستن، پس اگر خیلی پایه‌ی قوی‌ای ندارید، نگران نشید.
ضمناً بلد بودن یه سری از نرم‌افزارها و تسلط به اون‌ها در رشته علوم کامپیوتر شاید تا حد زیادی ضروری به نظر بیاد. نرم افزارهایی مثل ++C، phyton, matlan, , ویژوال استودیو و … .

مهاجرت

رشته مهندسی کامپیوتر، یک رشته بین‌المللی به حساب میاد و در تمام دنیا به اون نیاز هست. حتی در کشورهای توسعه یافته مثل آمریکا و کانادا و کشورهای اروپایی، نیاز به رشته مهندسی کامپیوتر رو به افزایشه و میشه گفت حتی بازار کار متنوع‌تری نسبت به ایران داره. کشورهایی که در این رشته دانشجو می‌پذیرن و دانشگاه‌های معتبری برای رشته مهندسی کامپیوتر دارن، عبارتند از آمریکا، کانادا، اتریش، آلمان، سوئد، استرالیا، نروژ، سوییس و …. .

مطلب پیشنهادی: معرفی رشته مهندسی شیمی

4.4/5 - (7 امتیاز)
اشتراک گذاری این مقاله:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × دو =

اسلایدرهای محبوب
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.

کاربر عزیز لطفا پروکسی یا فی.لت.ر شک.ن خود را روشن کنید و روی لینک زیر بزنید.

اگر در عضویت کانال مشکل دارید به آیدی darsban1@ داخل تلگرام پیام بدید تا شما را عضو کنند.