رشته اعضای مصنوعی

معرفی رشته اعضای مصنوعی

رشته اعضای مصنوعی

سلام به بچه های اینستا کنکوری ،

ما تو این مقاله بسیار مفید میخوایم رشته اعضای مصنوعی رو به صورت کامل بهتون معرفی کنیم چراکه امروزه خیلی از دانش آموزا به این رشته گرایش پیدا کردن و کلی سوال ممکنه براشون به وجود بیاد .

این رشته از زیر شاخه های رشته های توانبخشی و پیراپیزشکیه که بچه هایی که روحیه مددکاری و کمک به دیگران رو دارن میتونن تو این رشته موفق باشن. تو این رشته اصول ساخت اعضای مصنوعی بدن با استفاده از سیستم های پزشکی و مهندسی و هم چنین مطابق با آناتومی بدن آموزش داده میشه .

درواقع دروس این رشته مجموعه از علوم مهندسی و پزشکی هستش. متخصص اعضای مصنوعی تو سه زمینه حمایت از اعضای ناتوان بدن ، ساخت اندام مصنوعی برای عضو های از دست رفته و اصلاح ناهنجاری ها فعالیت میکنه پس بر این اساس این متخصص باید تمام بیماری های ناهنجاری در این زمینه ها رو بشناسه و سپس نحوه ساخت ارتزها و پروتزها رو یاد بگیره.ارتزها یک وسیله کمکیه که در کنار اندام فلج و ناهنجار کمک میکنه که بدن کارایی بهتری داشته باشه و این اندام ها شامل همه ی اندام های تحتانی ، فوقانی ، ستون فقرات و سروگردن میشه. پروتز نیز یک عضو مصنوعیه که در امتداد عضو طبیعی فعالیت میکنه و در کارایی اش موثره . مثلا فردی که فلج شده با استفاده از ارتز ها میتونه به صورت مستقل به زندگی خودش ادامه بده .

تفاوت رشته اعضای مصنوعی و مهندسی پزشک

تفاوت رشته اعضای مصنوعی و مهندسی پزشک
تفاوت رشته اعضای مصنوعی و مهندسی پزشک

تفاوت این رشته با مهندسی پزشکی در اینه که رشته مهندسی پزشکی؛ در زمینه الکترونیک و بیومکانیک کاربردی کل تجهیزات پزشکی فعالیت می‌کند یعنی طراحی یک دستگاه رادیولوژی یا فیزیوتراپی رو به عهده میگیره، در حالی که رشته اعضای مصنوعی به طراحی و ساخت وسایل کمکی و اعضای مصنوعی می‌پردازد و اعضای مصنوعی‌ قابل ساخت در این رشته نیز اعضای مصنوعی خارج از بدن مثل دست، پا، چشم و بینی است. که این یکی از تفاوت های اساسی این دو رشتس چون فارغ‌التحصیل مهندسی پزشکی علاوه بر اعضای مصنوعی‌ خارج از بدن، پروتزهای داخلی مثل قلب مصنوعی یا اعضای پیچیده الکترونیکی و مکانیکی مثل دست سیبرنتیکی را نیز طراحی می‌کند، اما فارغ‌التحصیل اعضای مصنوعی‌ ، قطعات ساده‌تری که با ابزار دستی نیز قابل ساخت است مثل پای مصنوعی عادی یا انواع بریس‌ها را طراحی کرده و می‌سازد.

توانایی های لازم رشته اعضای مصنوعی

توانایی های لازم رشته اعضای مصنوعی
توانایی های لازم رشته اعضای مصنوعی

دانشجویان این رشته باید مثل یک مجسمه ساز و نجار کار با گچ ، قالب ، اره ، فلز و چرم رو بلد باشن و در واقع باید علاقه مند به امور صنعتی و فنی باشن. علاوه بر اون باید از نظر جسمی سالم و توانمند باشن تا بتونن از پس ساخت قالب با گچ و کار با وسایل مختلف بربیان و حتی گاهی لازم هست که ساعت ها سرپا باشن و به ساخت اعضا بپردازن و هم چنین نیاز است از نظر روحی و روانی نیز قوی و منسجم باشن چون با دردمند ترین قشر بیماران در ارتباط هستن و باید بتونن نیازهاشون رو درک بکنند.

موقعیت شغلی و تحصیلی رشته اعضای مصنوعی

موقعیت شغلی و تحصیلی رشته اعضای مصنوعی
موقعیت شغلی و تحصیلی رشته اعضای مصنوعی

فارغ التحصیلان میتونن در هر دو زمینه دولتی و خصوصی فعالیت کنند . در زمینه دولتی میتونن در بخش سازمان بهزیستی ، هلال احمر ، بنیاد جانبازان و بیمارستان های دارای بخش ارتوپد فنی کار کنند . اما حیطه اصلی فعالیت های این گروه از دانشجویان بخش خصوصی است چون از اون معدود رشته های توانبخشی است که داوطلبان میتونن مراکز خصوصی دایر کنن و به افرادی که دارای قطعی عضو یا بیماری های ساده مثل کجی و پرانتزی پا برخوردار هستند کمک کننند . به خصوص اگر دانشجویی اهل تحقیق و نواوری باشه زمینه شغلی تو این رشته یراش زیاده چراکه در زمینه ساخت پروتزهای زیبایی مثل بینی و گوشی و … متخصص در ایران کم است.

اما از نظر موقعیت تحصیلی این رشته در کارشناسی گرایش خاصی نداره اما در مقطع کارشناسی ارشد دارای دو گرایش ارتز و پروتز هستش و فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی مجز هستند در رشته های زیر ادامه تحصیل بدن :

  • مهندسی پزشکی (بیوالکتریک)
  • مهندسی پزشکی (زیست مواد)
  • اپیدمیولوژی
  • ارزیابی فناوری سلامت
  • اقتصاد بهداشت
  • انفورماتیک پزشکی
  • اعضای مصنوعی و وسایل کمکی
  • فناوری اطلاعات سلامت
  • فیزیک پزشکی
  • رشته مدیریت توانبخشی
  • کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی
  • مدیریت خدمات بهداشتی درمانی
  • نانوتکنولوژی پزشکی
  • زیست فناوری پزشکی
  • رفاه اجتماعی
  • تاریخ علوم پزشکی
  • آمار زیستی
  • آموزش پزشکی
  • برنامه ریزی یادگیری الکترونیکی در علوم پزشکی 
  • ژورنالیسم پزشکی
  • تکنولوژی آموزشی در علوم پزشکی

دروس رشته اعضای مصنوعی

دروس رشته اعضای مصنوعی
دروس رشته اعضای مصنوعی

این رشته در مقطع کارشناسی پیوسته و کارشناسی ارشد ناپیوسته در دانشگاه های فوق قابل تحصیل هستش . تعداد کل واحد های این رشته در کارشناسی ۱۲۸ واحد در طول ۴ سال است . و دروس این رشته را میتوان به دو دسته دروس پایه ودروس تخصصی مشترک بین مهندسی و پزشکی است .از جمله این دروس عبارتند از :

آناتومی‌ انسانی‌ ، رسم‌ فنی‌ ، کمک‌های‌ اولیه‌ ، ایمنی‌ و پیشگیری‌ از سوانح‌ در کارگاه‌، ریاضیات‌ پایه‌ و مقدمات‌ آمار، تکنیک‌های‌ فلزکاری‌ ، تکنیک‌ ارتوپدی‌ فنی‌ ، اصول‌ توانبخشی‌ ، خواص‌ مواد (علوم‌ فلزات‌)، خواص‌ مواد (مواد مصنوعی‌)، بهداشت‌ عمومی‌ ، ارتوپدی‌ ، مکانیک‌، تکنولوژی‌ چوب‌ ، تکنیک‌ قطعه‌سازی‌، تئوری‌ پروتز ، تئوری‌ ارتز ، مدیریت‌ صنعتی‌، روانشناسی‌ معلولین‌، آناتومی‌ و فیزیولوژی‌ اعصاب‌ ، فیزیک‌ ، تکنولوژی‌ درودگری‌ ، آشنایی‌ با طراحی‌ و ساخت‌ ارتزهای‌ اندام‌ فوقانی‌ ، آشنایی‌ با طراحی‌ و ساخت‌ پروتزهای‌ زیرزانو، آشنایی‌ با طراحی‌ و ساخت‌ ارتزهای‌ اندام‌ تحتانی‌، آشنایی‌ با طراحی‌ و ساخت‌ ارتزهای‌ ستون‌ فقرات‌، آشنایی‌ با طراحی‌ و ساخت‌ پروتزهای‌ اندام‌ فوقانی‌، آشنایی‌ با طراحی‌ و ساخت‌ پروتزهای‌ بالای‌ زانو، اصول‌ فیزیوتراپی‌ و کاردرمانی‌، ارزشیابی‌ واندازه‌گیری‌ عضلات‌،

آناتومی‌ سطحی‌ ، مقاومت‌ مصالح‌ ، اصطلاحات‌ پزشکی‌ ، رادیولوژی‌ ، تکنیک‌ چرمکاری‌ ، آمار و روش‌ تحقیق‌، مدیریت‌ مرکز ارتوپدی‌ فنی‌، نورولوژی‌ ، کینزیولوژی‌ وبیومکانیک‌ ، کارآموزی‌ در عرصه‌ ارتزهای‌ زیرزانو، کارآموزی‌ در عرصه‌ ارتزهای‌ پا، کارآموزی‌ در عرصه‌ ارتزهای‌ بالای‌ زانو، کارآموزی‌ در عرصه‌ ارتزهای‌ ستون‌ فقرات‌ ، کارآموزی‌ در عرصه‌ ارتزهای‌ اندام‌ فوقانی‌ ، کارآموزی‌ در عرصه‌ پروتزهای‌ مچ‌ پا و پنجه‌ ، کارآموزی‌ در عرصه‌ پروتزهای‌ زیرآرنج‌ ، کارآموزی‌ در عرصه‌ پروتزهای‌ بالای‌ آرنج‌، کارآموزی‌ در عرصه‌ پروتزهای‌ زیرزانو، کارآموزی‌ در عرصه‌ پروتزهای‌ بالای‌ زانو، کارآموزی‌ در عرصه‌ پروتزهای‌ لگن‌.

درصد ها و ضرایب لازم برای قبولی در رشته اعضای مصنوعی

درصد ها و ضرایب لازم برای قبولی در رشته اعضای مصنوعی
درصد ها و ضرایب لازم برای قبولی در رشته اعضای مصنوعی

این رشته شامل زیر گروه ۱ رشته علوم تجربیه که ضرایب دروس کنکور سراسری برای پذیرش در این رشته از جمله زیر است :

زمین شناسی———>صفر

زیست شناسی ——–>4

شیمی—————–>3

فیزیک—————->2

ریاضیات————–>2

چارک پایین رتبه کشوری برای قبولی در دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال گذشته ۱۳۰۰۰ بوده است.

چارک پایین حداکثر رتبه کشوری برای قبولی در رشته ی اعضای مصنوعی در کشور ۲۰۰۰۰ بوده است.

درصد های لازم برای قبولی در دانشگاه ایران

ادبیات فارسی عربی معارف زبان زمین شناسی ریاضی زیست شناسی فیزیک شیمی

۴۰% ۵۰% ۵۰% ۲۰% ۱۰% ۴۰% ۶۰% ۵۰% ۷۰%

دانشگاه های دارای رشته اعضای مصنوعی

دانشگاه علوم پزشکی و توانبخشی تهران

دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

دانشگاه علوم پزشکی ایران

موسسه آموزش عالی علمی کاربردی هلال ایران

اگه دوس داری بدونی بازار کار رشته علوم نغذیه چطوریه ؟ کلیک کن .

برای اطلاعات بیشتر وارد کانال تلگرام اینستا کنکوری بشید.

موفق باشید.

با امتیاز دهی ما را در کیفیت مطالب یاری کنید

مهندس جمالی

237 مطلب منتشر شده

درباره این مطلب نظر دهید !

مطالب زیرا حتما بخوانید ...