مطالعه برای امتحان نهایی

روش مطالعه صحیح فلسفه برای امتحان نهایی

روش مطالعه صحیح فلسفه برای امتحان نهایی

درس فلسفه یکی از دروس اختصاصی رشته‌ی انسانیه که بسیار درس شیرین، مفهومی و مهمیه. این درس در کنکور هم ضریب بالایی داره و از اهمیت زیادی برخورداره. اما در این مطلب قراره بهترین روش مطالعه فلسفه برای امتحان نهایی رو براتون توضیح بدیم. با ما همراه باشید تا نکات مهم مطالعه‌ی این درس رو فرا بگیرید.

روش مطالعه فلسفه برای امتحان نهایی

اولین قدم برای مطالعه صحیح فلسفه

خب یکی از دغدغه‌های مهم دانش‌آموزان در آموختن بهترین روش مطالعه صحیح فلسفه برای امتحان نهایی اینه که مطالعه‌ فلسفه برای امتحان نهایی رو چطور شروع کنند؟ جواب ما اینه که همیشه هرکاری رو سر موقع خودش انجام بدید و اجازه ندید جمع بشه و به شب آخر برسه. به همین دلیل اولین قدم برای مطالعه فلسفه هم خوندن هر درس قبل از رفتن سر جلسه کلاسه.

این نکته‌ی مهمیه که تقریبا برای دروس دیگه‌تون هم روش مفیدی به حساب میاد. آشنا بودن با مباحثی که قراره سر کلاس مطرح بشه، ذهنتون رو برای این مطالب آماده میکنه و باعث میشه آسونتر مطالب رو یاد بگیرید. این آشنا بودن لازم نیست زیاد عمیق باشه. خوندن روزنامه‌وار مطالب درسی که قراره سر کلاس آموزش داده بشه و آشنایی کلی با تیترهای درس و مباحث اصلی اون، تمرکزتون رو هم سر کلاس بالاتر می‌بره و اعتماد به نفستون رو برای بحث سر کلاس و پاسخ دادن به سوالات معلم بیشتر میکنه.

مطلب پیشنهادی: لیست بهترین اساتید فلسفه و منطق

بارم بندی فلسفه برای امتحان نهایی:

در اینجا قصد داریم بارم بندی فلسفه دوازدهم برای امتحان نهایی، به تفکیک دروس و ریز نمراتش رو براتون بیان کنیم. 

یک: هستی و چیستی ( ۱ نمره)

دو: جهان ممکنات ( ۱ نمره)

سه: جهان علی معلولی (۱/۵ نمره)

چهار: کدام تصویر از جهان؟ (۱ نمره)

پنج: خدا در فلسفه ۱ (۱/۵ نمره)

شش: خدا در فلسفه ۲ (۱ نمره)

[تا اینجا دروس ترم اول محسوب میشدن و جمعا ۷ نمره دارن.]

هفت: عقل در فلسفه ۱ (۲/۵ نمره)

هشت: عقل در فلسفه ۲ (۲/۵ نمره)

نه: آغاز فلسفه (۲ نمره)

ده: دوره میانی (۲ نمره)

یازده: دوران متاخر (۲/۵ نمره)

دوازده: حکمت معاصر (۱/۵ نمره)

اگر می‌خواید نمونه سوالات امتحان نهایی سال‌های قبل رو ببینید هم می‌تونید از مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی فایلشون رو دانلود کنید. 

نحوه مرور حفظیات فلسفه برای امتحان نهایی

مرور درس، تنها روش موندگاری اون درس در ذهن شماست. خصوصا درس فلسفه به دلیل مطالب زیاد و کمی دشوارش و به دلیل حفظیاتی که داره، نیاز بیشتری به مرور داره. به همین دلیل مهمترین روش مطالعه صحیح فلسفه برای امتحان نهایی، مرور مداوم مطالبه. برای مرور مطالب روش‌های مختلفی وجود داره. اما مهمترین نکته اینه که شما باید مرور درس رو از فردای روزی که اون درس رو یاد گرفتید شروع کنید. یعنی ۲۴ ساعت بعد. این کار به ثبیت دروس توی ذهن شما کمک می‌کنه و کمتر احتمال فراموشی مطالب رو کمتر می‌کنه. اما مرور درس به همین یکبار محدود نمیشه و باید ماهی یک یا دوبار به مرور مطالب بپردازید. یادتون باشه اگر درس رو بعد از یادگیری کنار بذارید و فقط شب قبل از امتحان نهایی به اون برگردید، برای تثبیت اون درس در ذهنتون و یادآوری مطالبش کار خیلی سختی دارید. شب امتحان نهایی زمان یادآوری درسی که سه یا چهار ماه قبل یاد گرفته بودید نیست و تو این بازه، صرفا باید مطالبی که قبلا مطالعه کردین و یاد گرفتین رو مرور کنید.

مطلب پیشنهادی: بهترین روش مطالعه و تست زنی فلسفه و منطق برای کنکور

مطالعه سقراط در فلسفه امتحان نهایی

چطور در فلسفه ۲۰ بگیریم؟

۲۰ گرفتن در امتحان نهایی انقدر هم که فکر می‌کنید کار سختی نیست. تسلط کافی به درس و کتاب برای گرفتن نمره‌ی عالی کافیه و لازم نیست شاخ غول رو بشکنید. بهترین روش مطالعه صحیح فلسفه، آموزش دادن اون درسه. یعنی برای جا افتادن درس به طور کامل برای خودتون، هیچ راهی بهتر از توضیح دادن درس برای یک نفر دیگه، جواب نمیده. البته ممکنه گاهی کسی نباشه تا براش درس رو توضیح بدید، اینجور مواقع یادتون باشه: «کس نخارد پشت من جز ناخن انگشت من»

شاید فکر کنید توضیح دادن درس توسط خودتون برای خودتون، عجیب به نظر برسه. اما اگر این کار رو انجام بدید می‌بینید که چیز عجیبی وجود نداره و خیلی هم براتون مفیده. پس خودتون رو به عنوان یک فرد دوم در نظر بگیرید و برای خودتون مطالب سخت فلسفه رو توضیح بدید. جوری که انگار شما معلم هستید و قراره به کس دیگه‌ای این‌ها رو یاد بدید.

یه روش دیگه هم درس خوندن گروهیه. می‌تونید با تعدادی از دوستان یا همکلاسی‌هاتون قرار بذارید که مطالب رو بین خودتون تقسیم کنید و دور هم جمع شید و هرکس یه قسمت از مطالب رو برای بقیه توضیح بده. میتونید این روش رو به صورت پرسش و پاسخ هم برگزار کنید. یعنی گروهی از هم دیگه سوال بپرسید و بحث کنید و به نوبت جواب بدید. به طور کلی روش مطالعه فلسفه برای امتحان نهایی به صورت گروهی، روش بسیار کارآمد و مفیدیه.

ارسطو در فلسفه امتحان نهایی

خلاصه نویسی یا نکته‌ی طلایی بهترین روش مطالعه فلسفه برای امتحان نهایی

شب قبل از امتحان نهایی، زمان خیلی خوبی برای درس خوندن از روی خلاصه‌ی مطالبه. بخاطر اینکه خوندن یه کتاب کلفت، هم انرژی زیادی ازتون می‌گیره و هم بسیار پر زحمته. احتمال اینکه نتونید همه‌ی مطالب رو تمام و کمال بخونید و یاد بگیرید و اشکالاتتون رو هم رفع کنید زیاده. پس خلاصه نویسی مطالب مهم و نکته‌های پر اهمیت، روش خیلی مفیدیه.

خلاصه نویسی رو می‌تونید با خودکارهای رنگی و در دفترهای فانتزی انجام بدید تا شوق و ذوق بیشتری برای این کار داشته باشید و هنگام مرور نوشته‌هاتون هم از هنرنمایی‌هاتون لذت ببرید. یکی از روش‌های خیلی خوب خلاصه نویسی، دسته‌بندی مطالب خیلی سخت، سخت و آسونه.  اینجوری می‌فهمید در طول سال هم چطوری مطالب خیلی سخت رو برای خودتون آسون کنید.

سقراط در مطالعه فلسفه

چطور فلسفه رو بفهمیم؟

درس فلسفه می‌تونه یه جاهایی براتون سخت و غیر قابل درک باشه. یه راهی که برای قابل فهم کردن مطالب وجود داره، رونویسی از اون‌هاست. رونویسی به عنوان روش مطالعه صحیح فلسفه بسیار روش کارآمدیه. بهتره مباحث، پاراگراف یا قسمتی از درس که خیلی براتون مفهوم نیست رو چندین بار بنویسید تا راحت‌تر براتون جا بیفته.

موقع خوندن درس هم با استفاده از مداد یا هایلایت‌های رنگی، قسمت‌های مهم و سخت رو بولد کنید تا موقع خوندن دوباره‌ی کتاب و مرور مطالب، این قسمت‌ها بیشتر توی ذهنتون بمونه. به طور کلی یادتون باشه که درس فلسفه درس مفهومی‌ایه و بهتره شما هم اونو تا جای ممکن مفهومی یاد بگیرید تا حفظی. یاد گرفتن مطالب و جا افتادن مفهوم درس توی ذهنتون، چندین برابر حفظ کردن خط‌به‌خط دروس بهتون کمک می‌کنه.

4.4/5 - (19 امتیاز)
اشتراک گذاری این مقاله:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسلایدرهای محبوب
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.

کاربر عزیز لطفا پروکسی یا فی.لت.ر شک.ن خود را روشن کنید و روی لینک زیر بزنید.

اگر در عضویت کانال مشکل دارید به آیدی darsban1@ داخل تلگرام پیام بدید تا شما را عضو کنند.