مطالعه کنکوری

بهترین روش مطالعه و تست زنی اقتصاد برای کنکور

بهترین روش مطالعه و تست زنی اقتصاد برای کنکور

رفیق کنکوری سلام! به مقاله بهترین روش مطالعه و تست زنی اقتصاد برای کنکور خوش اومدی. توی این مقاله قراره در رابطه با روش مطالعه اقتصاد کنکور و روش تست زنی اقتصاد صحبت کنیم. پس تا انتها باهامون همراه شو.

شروع مطالعه اقتصاد برای کنکور

حدود 15 سوال داره و برای حل سوالات، 10 دقیقه زمان داری. این درس ضریب 2 داره. پس لازمه که اون رو جدی بگیری. 

سوالات این درس به سه بخش سوالات حفظی، حل مسائل و سوالات مفهومی تقسیم میشه.

 

سوالات حفظی: این دسته از سوالات اهمیت زیادی داره و بخش زیادی از سوالات رو به خودش اختصاص میده. سوالاتی که کاملا حفظیه و اگر به طور کامل درس اقتصاد رو درک و مرور کافی کرده باشی، میتونی به راحتی بهش پاسخ بدی.

 

مثال: از نظر اقتصاددانان، معنا و مفهوم اصطلاح کمیابی کدام است؟ (کنکور انسانی/1400)

 

سوالات حل مسئله: این دسته از سوالات که بین 4 تا 5 سوال از اقتصاد رو تشکیل میدن، شامل حل مسائل: عرضه و تقاضا، نرخ اشتغال و بیکاری، ارزش افزوده صرفه جویی در مصرف برق، درآمد سود و زیان، محاسبه مالیات، استهلاک درآمد ملی و محاسبه نسبت دهک‌هاست.

 

مثال: هرسال چه میزان سرمایه به عنوان هزینه استهلاک کالای 72 میلیارد ریالی با عمر مفید 12 سال باید کنار گذاشت؟ (کنکور انسانی/1400)

 

سوالات مفهومی: شامل سوالاتی هستن که باید مفهوم اون مطالب به خوبی درک بشه تا بتونی بهشون پاسخ بدی. معمولا هم شامل این مباحث هستن: اقتصاد در تعلیم اسلام، محاسبه تولید کل جامعه، تورم عرضه و تقاضا، بهره‌وری (سیاست‌های پولی و مالی)، توزیع درآمد و معیار سنجش آن، تاثیر عملکرد افراد بر متغیرهای کلان، اهمیت بودجه‌ی کل کشور، انواع نرخ‌های مالیاتی و دولت توسعه.

 

مثال: هرگاه اقتصاددانان برای به دست آوردن شکاف درآمدی، شکاف هزینه‌ای را محاسبه کنند، در این حالت کدام مورد رخ داده است؟ (کنکور انسانی/1400)

روش مطالعه اقتصاد کنکور

 

برای این که بتونی از پس هر سه دسته سوالات درس اقتصاد به خوبی بربیای، لازمه که یکسری روش‌هایی رو پیش بگیری که بتونی این درس رو به خوبی مطالعه کنی، عمیق درک و چندین بار مرورش کنی. در ابتدا بودجه بندی مقدار سوالات هر درس در آزمون رو برات شرح میدیم و بعد به سراغ روش مطالعه اقتصاد کنکور میریم.

 

تولید 1 دولت و اقتصاد 0
بازار 0 بودجه و امور مالی دولت 0
آشنایی با شاخص‌های اقتصادی 5 اقتصاد بین الملل 0
پول 0 اقتصاد ایران 0
بانک 1 اقتصاد ایران در زمینه پیشرفت 0
بازار سرمایه 0 سوالات ترکیبی 8
رشد، توسعه و پیشرفت 0    

 

مرور کن

مرور کن

برنامه درس خوندنت رو جوری تنظیم کن که حتما بتونی در هفته روزی نیم ساعت به تست زنی و مرور درس اقتصاد اختصاص بدی. چون میتونی با مرور خلاصه‌هات و تست‌زنی، به خوبی مطالب رو تثبیت کنی توی ذهنت. برای مرور از خلاصه‌هات، واژه‌نامه‌ها و نکات مرتبط با مباحث که یادداشت کردی رو استفاده کن.

پاراگرافی درس بخون

پاراگرافی درس بخون

بعد از درک محتوای کلی درس، حالا نوبت اینه که با مباحث کتاب عمیق‌تر آشنا بشی. پس مطالعه‌ی پاراگرافی رو شروع کن. این مطالعه به این صورته که باید هر پاراگراف رو دقیق بخونی و زیر نکات مهم خط بکشی. سعی کن پاراگراف رو کامل درک کنی. اگر توی فهم عمیق مطالب مشکلی داشتی یا اصطلاحی بود که برات کامل جا نیفتاده بود، میتونی از کتاب‌های کمک درسی برای توضیح بیشتر کمک بگیری.

خلاصه بنویس

خلاصه بنویس

از هر پاراگراف بعد از مطالعه، خلاصه نویسی کن. این کار کمک میکنه که هم به ذهنت درمورد مطالب انسجام بده و هم برای مرور، کارت ساده‌تر بشه. برای خلاصه‌نویسی، حتما به یکی دو خط بسنده کن و فقط مطالب مهم رو بنویس. حواست باشه اصطلاحات یا کلمات کلیدی رو دقیقا عین خودشون بنویسی و تغییرشون ندی.

سوال جوابی بخون

سوال جوابی بخون

برای درک بیشتر یک پاراگراف و مرور در لحظه‌ای اون، میتونی از پاراگراف‌ها سوال طرح کنی و جواب بدی. اما باید بدونی که این شیوه بیشتر برای امتحان نهایی توصیه میشه و در روش مطالعه اقتصاد برای کنکور، بهتره که سوالاتی که طرح میکنی، در راستای درک بیشترت از مطالب باشه و فقط سوالات رو با هدف عمیق‌تر خوندن طرح کن.

واژه نامه اصطلاحات کلیدی تهیه کن

واژه نامه اصطلاحات کلیدی تهیه کن

بخشی از سوالات کنکور، حفظی هست که بیشتر مواقع، از اصطلاحات سوال طرح میشه و همین اصطلاحات ممکنه برای سوالات مفهومی مطرح بشه و از داخل اون اصطلاح، مثال طرح بشه. پس باید اون اصطلاحات کلیدی رو به خوبی درک کنی تا بتونی برای هر مثالی از اون آماده باشی.

لازمه این کار، تهیه واژه‌نامه‌ست. میتونی این کار رو در حین خلاصه نویسی و در کنار خلاصه‌هات قرار بدی ولی پیشنهاد ما به تو اینه که به صورت جداگانه واژه نامه تهیه کنی تا برای مطالعه، منسجم‌تر و منظم‌تر عمل کنی.

واژه نامه باید به این شکل باشه که یک اصطلاح کلیدی رو یادداشت می‌کنی و در مقابل، در یک خط یا دو خط، به زبان خودت، تعریف و توضیحی که از اون اصطلاح یاد گرفتی رو بنویسی و یه مثال خیلی ساده از اون در مقابلش بیاری تا بتونی با یادآوری اون مثال، به فهم دقیق اصطلاح دست پیدا کنی.

 

مثال: هزینه‌های جاری (عادی): هزینه‌هایی که همیشه هستند و متناسب با سیاست‌های دولت تغییر میکنن. مثل هزینه (حقوق) کارکنان دولت.

فرمول مسائل رو یاد بگیر

فرمول مسائل رو یاد بگیر

یکی از قسمت‌های مهم کنکور اقتصاد که خیلی از داوطلب‌ها باهاش مشکل دارن، قسمت مسائله. حدود 4 یا 5 سوال از کنکور اقتصاد، حل مسئله‌ست. برای یادگیری مسائل، اولین نکته‌ای که هست اینه که باید فرمول‌ها رو یاد بگیری. یاد گرفتن فرمول،  چیزی مجزا از حفظ کردن اونه. چرا میگیم یاد بگیری؟ چون باید فرمول‌ها رو درک کنی.

 

مثال: برای محاسبه سود حسابداری، باید بدونی که چرا هزینه‌های مستقیم رو از درآمد کم می‌کنیم؟ اصلا هزینه‌های مستقیم و درآمد، شامل چه چیزهایی هستند که این اندازه اهمیت دارن که از همدیگه کسر بشن. اینجوری میتونی به راحتی فرمول‌ها رو توی ذهنت ثبت کنی و مسائل مختلف رو باهاش حل کنی.

هر روز مسئله حل کن

هر روز مسئله حل کن

حل مسئله کمک بزرگی میکنه تا بتونی تمام مدل‌های مسائل رو به هر شکل سخت یا ساده‌ای که هست حل کنی و با انواع مختلفش آشنا بشی. این کار به مرور کمکت میکنه که مسائل رو حل کنی و دیگه کاملا برای آزمون آماده بشی.

 

نکته: اصلا برای حل مسائل از ماشین حساب استفاده نکن. چون سر آزمون اجازه استفاده ازش رو نداری. اگر الان که مشغول تمرین و یادگیری هستی به استفاده از ماشین حساب عادت کنی، سر آزمون از سرعتت کم میشه و ممکنه زمان رو از دست بدی.

مقایسه‌ای بخون

مقایسه‌ای بخون

مطالعه مقایسه‌ای درس اقتصاد یعنی این که مباحث بخش‌های مختلف یک درس رو با همدیگه مقایسه کنی و مورد ارزیابی قرار بدی. مقایسه کمک میکنه که مفاهیم رو بهتر درک کنی و به جای حفظ، یاد بگیری.

 

مثال 1: علم اقتصاد در جهان رو با علم اقتصاد در آموزه‌های اسلام مقایسه کنی.

مثال 2: مزیت مطلق رو با مزیت نسبی مقایسه و تفاوت‌ها و شباهت‌هاشون رو بیان کنی.

مفاهیم رو دسته بندی کن

مفاهیم رو دسته بندی کن

دسته بندی مفاهیم یعنی همه نکات و اصطلاحاتی که در زیر یک مفهوم اصلی و کلیدی قرار می‌گیرن رو در کنار هم یادداشت کنی.

 

مثال: عوامل روی آوردن به تجارت بین الملل: 1) یکسان نبودن منابع و عوامل تولید. 2) یکسان نبودن کشور از نظر دسترسی به فناوری و غیره. (فصل1/ بخش5)

به پاورقی‌ها و نمودارها توجه کن

به پاورقی‌ها و نمودارها توجه کن

بخش مهمی از اطلاعات کتاب، داخل پاورقی‌ها، نمودارها و حتی برای مطالعه‌ها مطرح شده. این بخش‌ها برای کنکور باید ضرورتا مطالعه و بررسی بشه. حواست باشه از قلم نندازیشون.

 

مثال: منحنی عرضه و تقاضا در درس3/ بخش1

مطلب پیشنهادی: معرفی رشته اقتصاد

تست بزن

تست بزن

یکی از بهترین راه‌ها برای یادگیری عمیق‌تر و مرور بهتر، حل تسته. اول بعد از هر درس، تست‌های تالیفی و طبقه‌بندی شده بدون زمان استفاده کن. حتما حتما بعد از یادگیری عمیق هر درس، تست بزن و تا زمانی که یک درس رو کامل مسلط نشدی و درک نکردی، نه سراغ درس بعدی برو و نه تست بزن. بعد از این که کتاب رو به طور کامل مسلط شدی، سراغ تست‌های زمان‌دار برو. توی این بخش هم میتونی از تست‌های تالیفی و آموزشی استفاده کنی و هم تست‌های کنکور سال‌های قبل.

پاراگرافی درس بخون

پاراگرافی درس بخون

بعد از درک محتوای کلی درس، حالا نوبت اینه که با مباحث کتاب عمیق‌تر آشنا بشی. پس مطالعه‌ی پاراگرافی رو شروع کن. این مطالعه به این صورته که باید هر پاراگراف رو دقیق بخونی و زیر نکات مهم خط بکشی. سعی کن پاراگراف رو کامل درک کنی. اگر توی فهم عمیق مطالب مشکلی داشتی یا اصطلاحی بود که برات کامل جا نیفتاده بود، میتونی از کتاب‌های کمک درسی برای توضیح بیشتر کمک بگیری.

اصول قانون اساسی رو جداگانه بنویس

اصول قانون اساسی رو جداگانه بنویس

اصل‌های قانون اساسی که در کتاب اهمیت زیادی داره، بند چهارم قانون اساسی از اصل چهل و سوم تا پنجاه و پنجم رو شامل میشه. برای حفظ قانون اساسی، بهتره که ابتدا اون‌ها رو درک کنی و یاد بگیری. به همین دلیل لازمه که هر بند رو بر اساس درک خودت خلاصه نویسی کنی به نحوی که از اصطلاحات کلیدی و مواد اصلی اون بند دور نشی. همچنین نمونه‌هایی از مثال‌های هر بند رو در خلاصه‌هات بیار که بتونی راحت‌تر درکشون کنی.

 

مثال: در اصل 44 قانون اساسی: به صورت کلی در رابطه با محدوده‌ی فعالیت بخش‌های اقتصادی صحبت کرده.  و به صورت جزئی در این بند مشخص میکنه که این بخش‌های اقتصادی، به سه بخش دولتی، تعاونی و خصوصی تقسیم میشن. بخش دولتی که شامل بانکداری و تلویزیون و غیره هست، مالکیت عمومیه و در اختیار دولته و بخش اختصاصی که شامل صنعت و دامداری و غیره هست، مکمل بخش دولت و تعاونیه. (فصل2/ بخش5)

روش مطالعه اقتصاد کنکور از کتاب درسی یا کتب کمک درسی؟

همونطور که پیشتر گفتیم، منبع اصلی کنکور، کتاب درسیه. پس باید بدونی که حتما کتاب درسی رو باید کامل یاد بگیری و به خوبی درکش کنی. اما نکته مهم اینجاست که درس اقتصاد کاملا لازمه که درک بشه و نمیشه حفظش کرد. پس سعی کن اگر کتاب به یادگیری عمیقت کمکی نمیکنه، از منابع کمک آموزشی مثل جزوه معلم یا کتاب‌های تالیفی و حتی سی‌دی های آموزشی کمک بگیری.

روش مطالعه اقتصاد کنکور به شکل ترکیبی

سوالات ترکیبی از دسته سوالاتی هستند که در بخش اقتصاد مورد پرسش قرار می‌گیرن. همونطور که بالاتر گفتیم، میتونی برای یادگیری بهتر مباحث، مقایسه‌ای بخونی، مباحث رو دسته بندی کنی و از خلاصه نویسی کمک بگیری تا با درک بیشتر، قابلیت مقایسه کردن پیدا کنی.

چند روش تست زنی اقتصاد کنکور

1) با تست‌های تالیفی درس به درس شروع کن.

2) از کتاب‌های تست طبقه‌بندی شده استفاده کن و از سطح آسون به سطح سخت تست حل کن.

3) هر روز نیم ساعت رو به مرور و تست زنی اختصاص بده.

4) تست زمان‌دار حل کن.

5) فضاسازی شبیه به آزمون ایجاد کن و سعی کن سوالات اقتصاد رو در زمان در نظر گرفته شده برای کنکور، حل کنی.

بهترین روش مطالعه اقتصاد کنکور برای جمع بندی و مرور

خلاصه نویسی، فهرست اصطلاحات کلیدی و واژه نامه، بهترین روش مطالعه اقتصاد کنکور برای مرور و جمع بندیه. تست زنی هم یکی دیگه از روش‌های مهم و اساسیه. سعی کن در برنامه روزانه مطالعه‌ت قرارش بدی.

مطالعه اقتصاد در سه ماه آخر

اگر در ماه‌های آخر مطالعه هستی و هنور این کتاب رو نخوندی، باید با یه مرور کلی و بعد خوانش پاراگرافی شروع کنی. هیچ چیز بهتر از درک عمیق مباحث نیست. پس تا زمانی که یاد نگرفتی سراغ مبحث بعدی نرو. همچنین می‌تونی به صورت جداگانه مسائل رو کار کنی تا بتونی سوالات مباحث مسئله کنکور رو حل کنی.

3.4/5 - (5 امتیاز)
اشتراک گذاری این مقاله:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسلایدرهای محبوب
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.

کاربر عزیز لطفا پروکسی یا فی.لت.ر شک.ن خود را روشن کنید و روی لینک زیر بزنید.

اگر در عضویت کانال مشکل دارید به آیدی darsban1@ داخل تلگرام پیام بدید تا شما را عضو کنند.