مطالعه برای امتحان نهایی

روش مطالعه دروس عمومی

روش مطالعه دروس عمومی

همون‌طور که می‌دونید دروس عمومی از کنکور حذف شدن و فقط از طریق تاثیر معدل نهایی روی رتبه و تراز کنکور تاثیر میذارن. پس تستی خوندن و زدن تستای کنکور برای این دروس، دیگه معنا و مفهومی نداره و صرفا باید روی مطالعه تشریحی و کار کردن نمونه سوالای نهایی سالای اخیر این دروس به طور دقیق و مفهومی تمرکز بشه.

نحوه مطالعه ادبیات فارسی برای امتحان نهایی

درس ادبیات فارسی، خودش مباحث مختلفی رو شامل میشه که خوندنش با اون دسته بندی کار رو راحت‌تر و تخصصی‌تر می‌کنه. لغات خودشون یک مبحث جدا هستن، آرایه‌های ادبی، تاریخ ادبیات و قرابت معنایی دیگر مباحث این درس هستن.

توی طول مدرسه که مباحث درس به درس پیش میره، می‌تونید درس به درس هم با تدریس معلم پیش برید، اما توی بازه‌های نزدیک به امتحان یا جمع بندی، و یا اگه فارغ التحصیل هستین و می‌خواین ترمیم معدل شرکت کنین، مبحثی بخونین بهتره.

1-روش مطالعه لغات: می‌تونید لغتای کتاب درسی رو توی دسته‌بندی کتاب درسی یا کتابچه‌های انتشارات مختلف، مطالعه کنید و همزمان با معنی، به شکل املایی اونا هم توجه کنید؛ خصوصا درباره لغاتی که شکل املایی مشابه و معنای متفاوتی دارن.

2-آرایه‌های ادبی: برای تسلط روی این مبحث، اول باید همه‌ی انواع آرایه‌های ادبی رو به خوبی بشناسید و بدونید هر آرایه‌ی ادبی دقیقا کجا به کار میره و تعریفش چیه، بعد نمونه و مثال‌های زیادی از هر آرایه کار کنید. اول آرایه‌های ادبی همه‌ی بیت و متن‌هایی که تو کتاب درسی هستن رو بررسی کنیم و بعد متن و بیت‌های خارج از کتاب درسی، خصوصا مواردی که توی امتحانات نهایی چند سال اخیر آورده شده.

3-تاریخ ادبیات: این قسمت اسامی آثار ارزشمند زبان و ادبیات فارسی و اسامی نویسنده‌ی این آثار و اطلاعات مهم حول و حوش این آثار و گردآورنده‌های اونا رو شامل میشه.

4-روش مطالعه قرابت معنایی: متن‌ها و شعرای کتاب رو با معنا و مفهومشون مطالعه کنید و بعد شعرایی که مفهوم مشترک با مطالب درسی دارن رو توی نمونه سوالای سالای قبل یا کتابچه‌های قرابت معنایی پیدا کنید.

نحوه مطالعه عربی برای امتحان نهایی

درس عربی هم مثل ادبیات از مباحث مختلفی تشکیل شده که برای این درس هم میشه به هر دو صورت درس به درس یا مبحثی پیش رفت. لغات، قواعد و درک مطلب، مبحثای مختلف این درس هستن.

بهتره در ابتدا لغات مطالعه بشه چون موقع خوندن درک مطلب، بدون اینکه از قبل لغات مطالعه شده باشن، یه مقدار مشکل ایجاد میکنه. از طرفی خوندن لغات به تنهایی کافی نیست و حتما باید متن‌ها و جملات کتاب درسی مطالعه و ترجمه بشن تا کاربرد لغات تو متن و جملات براتون ملموس بشه.

از طرفی بعد از خوندن متن‌های کتاب، حتما متن‌های خارج از کتاب هم مطالعه کنید و به سوالایی که از متن پرسیده میشه جواب بدید تا به طور کلی با خوندن و درک متن‌های عربی، نوع سوالای درک مطلبی که پرسیده میشه و نحوه جواب دادن به این سوالا هم، آشنایی کامل پیدا کنید.

از طرفی برای خوندن قواعد هم باید حتما به این نکته توجه داشته باشید که اول باید هر کدوم از قواعد رو کامل یاد بگیرید و مثال‌ها و سوالای کتاب درباره اون رو کامل کار کنید و بعد بازم برید سراغ مثال و نمونه‌های خارج از کتاب برای همون قواعد. بازم بهترین منبع برای نمونه‌های خارج از کتاب، نمونه سوالای امتحان نهایی سالای اخیره.

نحوه مطالعه زبان انگلیسی برای امتحان نهایی

زبان انگلیسی هم روس مطالعه و مباحثش بسیار شبیه درس عربی عمومی هست. این درس هم از بخش واژگان، درک مطلب و گرامر تشکیل شده.

برای موفقیت توی امتحانای این درس هم، قدم اول بالا بردن دامنه واژگان هست. در درجه اول تمرکز بذارید رو یادگیری همه لغات کتاب درسی و بعد واژه‌های هم معنی اونا. البته برای زبان انگلیسی هرچقدر دایره واژگان بهتری داشته باشید بهتره. اینم درنظر داشته باشید که برای جواب دادن به سوالای درس زبان انگلیسی، اصول و قواعدی وجود داره که باید حتما اونا رو هم یاد بگیرید که اگر احیانا معنی دوسه تا لغت تو یه متن رو بلد نبودید، سوالای اون قسمت رو کامل از دست ندید.

همین که مطلب رو به طور کلی متوجه بشید و بتونید به اصطلاح متوجه بشید داستان از چه قراره، می‌تونید به سوالا جواب بدید.

از طرفی برای بخش گرامر هم باید اول اصول کلی گرامر رو یاد بگیرید و نمونه و مثال و سوالای کتاب رو عالی بلد باشید و بعد برید سراغ نمونه‌های خارج از کتاب که بهترین منبع، بازم نمونه سوال نهایی سالای اخیره.

نحوه مطالعه دین و زندگی برای امتحان نهایی

معمولا خوندن دین و زندگی از بقیه درسای عمومی به نسبت راحت‌تره. دین و زندگی کلا دو بخش داره، یه بخش سوالای متن هست و یه بخش پیام آیات؛ اینکه هر آیه به چه چیزی اشاره داره یا با کدوم مطالب کدام درسی ارتباط داره.

اگه موقع مطالعه، همون موقع که سوالای متن رو می‌خونید ارتباط بین مطالب کتاب درسی و آیه‌های همون درس رو بررسی کنید می‌تونید به راحتی سوالای این درس رو هم جواب بدید و نمره‌‌ی خوبی بگیرید. از بررسی نمونه سوالای سالای اخیر نهایی هم غافل نشید.

علاوه‌بر ویژگی‌های خاصی که هر درس داره، راهکارهایی برای موفق شدن توی امتحانات نهایی وجود داره که برای موفقیت توی همه‌ی دروس بهتون کمک می‌کنه. در ادامه چند مورد از این راهکارا رو می‌خونید:

1-مهارت های نوشتاری خودتون رو تقویت کنید.

یعنی بتونید چیزایی که بلدین رو، روی کاغذ بیارید. گاهی پیش میاد اطلاعات و دانش افراد بالاست اما نمره امتحان تشریحی خیلی بالایی نمیگیرن. این افراد معمولا موقع نوشتن توجه نمی‌کنن چه نکاتی مهمتر هستن و یا آیا سوال رو دقیقا و به درستی متوجه شدن یا خیر.

2-نمونه سوالای نهایی رو حتما کار کنید.

نمونه سوالای نهایی رو با جواباش کار کنید. اینجوری هم ‌می‌تونید متوجه بشید چه نوع سوالایی بیشتر مدنظر طراحای سوال هست و هم مدل تصحیح کردن مصحح‌ها دستتون میاد.

3-کامل به کتاب درسی مسلط باشید.

اصلی ترین منبع کتاب درسیه. از فکر کنید و خود را بیازمایید و … غافل نشید. به قیدایی که به کار رفته و کلا مطالب کتاب درسی توجه کافی داشته باشید. از طرفی حتما بارم بندی مباحث رو هم چک کنید و متناسب با بارم بندی برای دروس مختلف وقت بذارید.

4-برای تموم شدن درس نخونید، برای فهمیدن بخونید.

زمان بندی و برنامه داشتن خوبه اما نه اونقدر خشک و بی انعطاف که هدف اصلی تون به جای فهمیدن دروس، تموم کردن مطلب سر ساعت مشخص باشه.

5-برنامه ریزی دقیق و اصولی داشته باشید.

طول ترم درسا رو به قدر کافی مطالعه کنید که بتونید شب امتحان با آرامش فقط مرور کنید نه اینکه استرس مطالب جدید رو داشته باشید. چون برنامه امتحان نهایی کشوری و غیرقابل تغییر هست و ممکنه به هر دلیلی شما برای مطالعه درس خاصی زمان زیادی نیاز داشته باشید، در صورتی که طول ترم و مبحث به مبحث مطالعه کامل و اصولی انجام داده باشید، شب امتحان می‌تونید با خیال راحت فقط مطالب رو مرور کنید و بعدم بتونید استراحت کافی داشته باشید.

6-اهمیت نمره نهایی دروس عمومی رو دست کم نگیرید.

اگه تمام طول سال درگیر تست زنی و درسای تخصصی باشید و هیچ وقتی برای درسای عمومی نذارید، قطعا آسیب میبینید. پس همون طور که طول سال و آهسته و پیوسته درسای تخصصی رو می‌خونید، تست میزنید، خلاصه برداری و مرور انجام میدید و نقاط ضعفت خودتون رو پوشش میدید، برای درسای عمومی هم تایم مشخص، اما کمتری بذارید توی برنامه روزانتون و طبق برنامه مطالعه شون کنید، نمونه سوال ازشون حل کنید، خلاصه و مرور داشته باشید و نقطه ضعفاتون رو کم کم به نقطه قوت تبدیل کنید تا بتونید بهترین نمره نهایی‌ها رو داشته باشید و با آرامش تو جلسه کنکور حاضر بشید.

5/5 - (3 امتیاز)
اشتراک گذاری این مقاله:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسلایدرهای محبوب
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.

کاربر عزیز لطفا پروکسی یا فی.لت.ر شک.ن خود را روشن کنید و روی لینک زیر بزنید.

اگر در عضویت کانال مشکل دارید به آیدی darsban1@ داخل تلگرام پیام بدید تا شما را عضو کنند.