معرفی رشته‌های تجربی

معرفی رشته رادیولوژی

جدیدترین مطالب سایت

کانال تلگرام ما

معرفی رشته رادیولوژی

آشنایی با رشته رادیولوژی

با گسترش علم رادیولوژی انسان تونست به اعماق بدن راه پیدا کنه و اجزای اونو ببینه و بررسی کنه. علم رادیولوژی در سالای گذشته به سرعت پیشرفت کرده و به پزشکان امکان تشخیص بیماری ها و اجزای درون بدن رو میده. برای همین  به تخصص نیاز داره که باید در رشته تکنولوژی پرتوشناسی آموزش ببینن.

دانشجوهای رشته رادیولوژی  باید با دستگاه‌های تصویربرداری و نحوه کار اونا آشنا بشن. اگه آموزش مناسب نبینن میتونن بهش آسیب بزنن و همچنین تصویر خوبی تهیه نکنن در نتیجه دکتر نمیتونه تشخیص درستی از بیماری  بده و درمان کنه.

تصویربرداری ها چند نوع هستن که بعضی از اونا ساده‌ن مثل تصویربرداری از دست و پا و انگشت‌ها، تصویر برداری از سیستم گوارش و عروق و ادرار کار نسبتا سختیه و دانش ویژه ای را نیاز داره . همچنین این افراد کار با دستگاههای M.R.I و C.P  را هم یاد میگیرن.

رتبه قبولی رشته رادیولوژی

کارنامه قبولی رشته رادیولوژی

دروس دانشگاهی رشته رادیولوژی

دروس پایه رشته رادیولوژی: کمک‌های اولیه و مراقبت از بیمار در بخش پرتوشناسی، تشریح استخوان و مفاصل، اصطلاحات پرتوشناسی و ترمینولوژی پزشکی

دروس تخصصی رشته رادیولوژی: فیزیک پرتوها، فیزیک پرتوشناسی تشخیصی، رادیوبیولوژی و حفاظت در برابر پرتوهای یون‌ساز، روش‌های پرتونگاری، رادیوگرافی با ماده حاجب، اصول تاریک‌خانه، اصول نگهداری و تعمیرات مقدماتی دستگاه‌های پرتوشناسی، ارزیابی تکنیکی فیلم‌های پرتونگاری، کارآموزی بیمارستانی

ادامه تحصیل در رشته رادیولوژی

گرایش‌های این رشته که امکان ادامه تحصیل دارن، عبارتند از:

مهندسی پزشکی (بیوالکتریک)، مهندسی پزشکی (زیست مواد)، اپیدمیولوژی، ارزیابی فناوری سلامت، اقتصاد بهداشت، رشته انفورماتیک پزشکی، رشته آمار زیستی، رشته فناوری اطلاعات سلامت، رشته علوم تشریحی، رشته فیزیک پزشکی، فناوری تصویربرداری پزشکی، رشته نانوتکنولوژی پزشکی، تکنولوژی آموزشی در علوم پزشکی، رشته مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، ژورنالیسم پزشکی، رشته کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی، رشته زیست فناوری پزشکی، رشته رفاه اجتماعی، تاریخ علوم پزشکی، آموزش پزشکی، مدیریت برنامه ریزی الکترونیکی در علوم پزشکی، رشته رادیوبیولوژی و حفاظت پرتویی اشاره کرد. امکان ادامه تحصیل در رشته تکنولوژی پرتوشناسی تا مقطع دکترا وجود داره.

مهارت‌های لازم برای رشته رادیولوژی

تنظیم و نگهداری از تجهیزات و دستگاه های رادیوگرافی، عکس برداری دقیق از نقاط بدن بیمار طبق دستورات پزشک، آماده سازی دستگاه‌های تصویر برداری، مراقبت از بیماران در مقابل اشعه در هنگام عکس برداری، رادیوگرافی و تعیین وضعیت بیمار هنگام عکس برداری، تنظیم و نگهداری از تجهیزات و دستگاه‌های رادیوگرافی

زمینه شغلی و درآمد رشته رادیولوژی

رشته رادیولوژی را با نام رشته ای با فرصت‌های شغلی فراوان می‌شناسن. این رشته چون نیازهای زیاده بیمارستان‌های دولتی و خصوصی، دارای فرصت‌های شغلی خوبیه. فارغ التحصیلای رشته تکنولوژی پرتوشناسی می‌تونن در مراکز تصویربرداری مانند ایزوتوپ، رادیولوژی، MRI، سی تی اسکن مشغول به کار بشن. بعضی  از رادیولوژیست های می تونن به عنوان بازرسین کار با اشعه ایکس در دانشگاه‌های علوم پزشکی و سازمان های انرژی اتمی به فعالیت کنن. از دیگر فعالی‌ های یک رادیولوژیست میشه به انجام رادیوگرافی براساس تکنیک‌های مربوط، رعایت کلیه استاندارد‌ها به منظور حفاظت بیمار و متصدی رادیوگرافی، انجام رادیوگرافی با ماده حاجب زیر نظر متخصص رادیولوژی، بایگانی و حفاظت عکس های رادیولوژی بر طبق استانداردها، ظهور و ثبت کلیشه‌های رادیوگرافی، کنترل حسن انجام رادیوگرافی انجام شده اشاره کرد.

معایب و مزایای رشته رادیولوژی

از معایب رشته پرتوشناسی  قرار گرفتن در معرض پرتو‌ها و اشعه‌های مخربه . این افراد چون به مدت زیادی در معرض این پرتو‌هان ریسک بالای سرطان نسبت به بیماران و دیگر کارکنان بیمارستانی و… دارن البته در این رشته امکاناتی فراهم میشه که جلوی این آسیب‌ها گرفته میشه اما حتی با رعایت این کارها فقط سرعت آسیب کمتر میشه و این روند ادامه داره.

از دیگر معایب رشته پرتوشناسی میشه به پیری زودرس، عدم توانایی تولید مثل، مشکلات بارداری، مرگ جنین و مشکلات بی‌نهایت دیگری اشاره کنیم. اما شرایط در تمام گرایش‌های رادیولوژی به یک شکل نیست و گرایشی مثل سونوگرافی دچار خطر کمتری نبست به سی تی اسکن و… داره.

ارتباط کم با خون و بافت و بیماران حاضر در مرکز – محیط کار آرام و به دور از تنش – شیفت آسان کاری و ساعات کم کاری – بیمه و شرایط سختی کار- حق اشعه و خدمات بازنشستگی و مرخصی، از جمله مزایای این رشته هستن.

چه زمانی تو رشته رادیولوژی به درآمد می‌رسیم؟

میزان حقوق رادیولوژیست‌های خوبه و  بستگی به اینکه در بیمارستان‌های خصوصی یا دولتی باشن، حقوقشون فرق داره. افرادی که خودشان مراکز تصویر برداری دارن، درآمد خیلی بالاتری نسبت به بقیه درمیارن.

مهاجرت با رشته رادیولوژی

برای مهاجرت با رشته رادیولوژی، علاوه بر ویزای کاری، شما باید مدرک پایان تحصیلات، ریز نمرات دانشگاهی، رزومه، مدرک معتبر زبان کشو مقصد و هدف از مهاجرت رو برای کشور مقصد ارسال کنین.

برای شروع کار تو کشور مقصد، اوایل باید به عنوان دستیار کار کنین بعد از مدتی که دوره کارآموزی تون تکمیل شد، در صورتی کهه مهارتتون تایید بشه می تونید به عنوان رادیولوژیست مشغول بشین.

اکثر کشورا قبل از مصاحبه حضوری، علاوه بر مدارک گفته شده قبولی در آزمون پرومتریک رادیولوژی هم مدنظرشون هست. آزمون پرومتریک رادیولوژی دانش حرفه ای و تخصصی افراد متقاضی مهاجرت رو می سنجه. این آزمون در ایران برگزار نمیشه و شرکت تو این آزمون می تونید به کشورای همسایه مراجعه کنین.

این ازمون 4 گزینه‌ایه و حدود دوساعت زمان برای پاسخگویی به این آزمون دارین. تعداد سوالای این آزمون بین 100 تا 150 تاست، و برای قبولی بهتره به بیش از 60 درصد سوالا جواب بدید.

ویژگی‌های شخصیتی لازم برای موفقیت توی ادامه تحصیل و اشتغال این رشته

کار رادیولوژیست، یک کار بیمارستانیه. به همین دلیل، دانشجوی این رشته باید حس کار در بیمارستان و با بیماران رو داشته باشن. همچنین باید بتونن درسایی رو که در طول تحصیل به صورت تئوری یاد گرفتن، در کار عملی اجرا کنن و  باید توی درسای زیست‌شناسی، ریاضی و فیزیک توانمند باشن. از جمله ویژگی‌های این افراد میشه به موارد زیر اشاره کرد:

  • دقت زیاد و توجه به جزئیات
  • به روز بودن و آگاهی از جدید ترین رو‌ش‌ها و تکنولوژ‌ی‌ها
  • توانایی استفاده درست از تجهیزات و دستگا‌ه‌های رادیوگرافی
  • مهارت‌های ارتباطی خوب به خصوص نسبت به بیماران مختلف
  • داشتن حس مهربانی و همدلی نسبت به بیماران

 

با امتیاز دهی ما را در کیفیت مطالب یاری کنید
اشتراک گذاری این مقاله:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 4 =

اسلایدرهای محبوب
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.

کاربر عزیز لطفا پروکسی یا فی.لت.ر شک.ن خود را روشن کنید و روی لینک زیر بزنید.

اگر در عضویت کانال مشکل دارید به آیدی darsban1@ داخل تلگرام پیام بدید تا شما را عضو کنند.