معرفی رشته

معرفی رشته تکنولوژی پزشکی هسته ای

معرفی رشته تکنولوژی پزشکی هسته ای

آشنایی با رشته تکنولوژی پزشکی هسته‌ای

پزشکی هسته‌ای یکی از روش‌های تشخیصی-درمانی بسیار ارزشمند تو طب پزشکیه. استفاده و کاربرد کلینیکی از مواد رادیواکتیو تا سال ۱۹۵۰ رواج پیدا نکرده بوده تا اینکه سال‌ها بعد عده‌ای از دانشمندان و فیزیکدانان متوجه شدن که میشه توسط تجمع رادیوداروها توی اندام‌های بدن، تصاویری از داخل بدن به دست آورد و به درمان بافت آسیب دیده کمک کرد. پزشکی هسته‌ای شاخه ای از علم پزشکیه که به کمک مواد رادیو اکتیو، به تشخیص و درمان بیماری‌ها کمک می‌کنه. روش‌های تشخیصی در مورد اعضاء مختلف بدن مثل استخوان‌ها، مغز، کلیه، ریه، قلب، دستگاه گوارش و دستگاه ادراری کاربرد دارن. تکنولوژی پزشکی هسته‌ای حوزه‌ای بین رشته‌ایه. از مهم‌ترین کاربردهای این رشته میشه به کاربردهای بالینی، رادیوبیولوژی استفاده از رادیوداروها و حفاظت در برابر اشعه‌ها اشاره کرد.

رتبه قبولی رشته تکنولوژی پزشکی هسته‌ای

کارنامه قبولی رشته تکنولوژی پزشکی هسته‌ای

دروس دانشگاهی رشته تکنولوژی پزشکی هسته‌ای

دروس پایه رشته تکنولوژي پزشکی هسته‌ای: کلیات آناتومی، فیزیولوژی انسانی، اخلاق پزشکی، کمک‌های اولیه و مراقبت از بیمار، اصطلاحات و کلیات پزشکی، بافت شناسی و آسیب شناسی، فیزیوپاتولوژی و بیماری شناسی عمومی، مدیریت بخش پزشکی هسته ای و روانشناسی

دروس تخصصی رشته تکنولوژي پزشکی هسته‌ای: فیزیک پرتوشناسی تشخیصی و رادیواکتیویته، داروسازی هسته‌ای، رادیوبیولوژی، دوزیمتری پرتوها، حفاظت در برابر پرتوها، شناخت دستگاه‌های پزشکی هسته‌ای، روش‌های اختصاصی پزشکی هسته‌ای (۱-۵)، اصول و مبانی رادیولوژی تشخیصی (۱-۲)، ارزیابی و کنترل کیفی تصاویر پزشکی هسته ای، کنترل کیفی دستگاه‌های پزشکی هسته‌ای، اصول و مبانی تصویربرداری مقطعی در پزشکی هسته‌ای

ادامه تحصیل در رشته تکنولوژی پزشکی هسته‌ای

امکان ادامه تحصیل تو این رشته تا مقطع دکتری وجود داره. گرایش‌های مقطع ارشد رشته تکنولوژی پزشکی هسته‌ای، رشته‌های پایین رو شامل میشه:

اپیدمیولوژی، فیزیک پزشکی، رادیوبیولوژی، حفاظت پرتویی، مهندسی پزشکی، انفورماتیک پزشکی، زیست فناوری پزشکی، ارزیابی فناوری سلامت، فناوری اطلاعات سلامت، فناوری تصویربرداری پزشکی، کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی، مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، علوم داروهای پرتوزایی، نانوتکنولوژی هسته‌ای

مهارت‌های لازم برای رشته تکنولوژی پزشکی هسته‌ای

مهارت‌های مرتبط که فرد برای موفقیت توی ادامه تحصیل و اشتغال تو این رشته لازم داره، موارد زیر رو شامل میشن:

کار با دستگاه‌های پزشکی هسته‌ ای و تصویربرداری از بیمار، چاپ تصاویر پزشکی هسته ای و ارائه ش به متخصص پزشکی هسته‌‌ای، گزارش دقیق در مقدار تأثیر کار مراقبت‌های پزشکی دوره‌‌های درمان بهبودی بیمار، تهیه پرتو دارو، ارائه پرتو دارو، تزریق رادروداروها

زمینه شغلی و درآمد رشته تکنولوژی پزشکی هسته‌ای

با توجه به پیشرفت کشور ما تو رشته‌ی تکنولوژی‌های هسته‌ای، آینده‌ای روشن برای دانشجوهای این رشته درنظر گرفتن. اگه دانشجویی واقعا علاقه‌مند به بخش تحقیقات تو این رشته باشه، می‌تونه زمینه‌ی کاریش رو تو این رشته تضمین شده بدونه. همچنین به عنوان تکنسین رادیولوژی هم می‌تونه فعالیت کنه و کارشناس پرتوشناسی لقب بگیره. مهندس هسته‌ای می‌تونه تو سازمان انرژی اتمی، سایت‌های هسته‌ای، نیروگاه‌های هسته‌ای، شرکت‌های مهندسی مشاور در حوزه طراحی و ساخت نیروگاه‌ها، بیمارستان‌ها، مراکز و پژوهشگاه‌های پزشکی هسته‌ای، پژوهشگاه‌ها و موسسات تحقیقاتی دولتی و خصوصی، مراکز هسته‌ای صنعتی و شرکت‌های وارد کننده تجهیزات هسته‌ای استخدام و مشغول به کار بشن. همچنین مهندس هسته‌ای در صورت داشتن مدرک دکتری و گاهی کارشناسی ارشد، می‌تونه تو حوزه آموزش و پژوهش توی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی به عنوان استاد دانشگاه و پژوهشگر فعالیت کنه. مهندسی هسته‌ای از مشاغل نوظهور و جدیده. با توجه به حرکت کشور به سمت استفاده از انرژی هسته‌ای تو زمینه‌های مختلف، نیاز بازارکار به مهندس هسته‌ای هم افزایش پیدا کرده . اما به علت تخصصی بودن این حوزه، در مجموع فرصت‌های شغلی محدودی برای مهندسای هسته‌ای تو ایران وجود داره. البته بین تخصص‌ها و گرایش‌های مختلف مهندسی هسته‌ای، فرصت‌های شغلی و شرایط استخدامی مناسب‌تری برای گرایش پرتوپزشکی تو ایران توی بیمارستان‌ها، مراکز پرتوپزشکی و مراکز پزشکی هسته‌ای وجود داره. در مجموع اگر کشور با سرعت بیشتری به سمت کاربردی کردن انرژی هسته‌ای تو زمینه‌های مختلف بره، پیش بینی میشه وضعیت بازارکار برای مهندس هسته‌ای هم خیلی بهتر بشه.

معایب و مزایای رشته تکنولوژی پزشکی هسته‌ای

مزایا: از مزایای این رشته میشه به روش‌های درمانی پیشرفته که باعث درمان خیلی از بیماری‌ها مثل سرطان شده، اشاره کرد و میشه ازش برای تشخصی سریع بیماری‌های  استفاده کرد که در گذشته این بیماری‌ها قبل از تشخیص باعث مرگ می‌شدن. همچنین این رشته با توجه به تکنولوژی هسته‌ای دقت بالایی داره.

معایب: از  معایب این رشته باید گفت که هزینه زیادی داره و افراد کمتری امکان داره به سراغ این روش درمانی بیان و همچنین به علت استفاد از روش هسته‌ای خطر زیادی داره که باعث میشه افراد مسن و همچین زنان باردار، که جمعیت زیادی رو شامل میشن، از این روش استفاده نکنن.

چه زمانی تو رشته تکنولوژی پزشکی هسته‌ای به در آمد می‌رسیم؟

مهندس هسته‌ای اگه تو بخش دولتی استخدام بشه، مطابق با قانون مدیریت خدمات کشوری حقوق دریافت می کنه. در بخش خصوصی هم  با توجه به معیارهایی مثل میزان تحصیلات، تجربه و نوع حوزه کاری، مهندسان هسته‌ای درآمدهای متفاوتی دارن. درآمد رشته دانشگاهی رشته دانشگاهی تکنولوژی پزشکی هسته‌ای به محل اشتغال وابستگی زیادی داره.

مهاجرت با رشته تکنولوژی پزشکی هسته‌ای

ممکنه تصوربشه به دلیل کلمه هسته ای تو عنوان رشته، ممکنه برای پذیرش تو دانشگاه‌های دیگه دچار مشکل بشید ولی در حقیقت اینطور نیست و چون کاربرد شما از مواد پرتوزا کاربردهای درمانی داره می‌تونید با آسودگی خیال برای پذیرش در دانشگاه‌های دیگه اقدام کنید.

میزان حقوق دریافتی این مهندس‌ها بعد از مهاجرت کاری، تقریباً مطابق با میزان حقوق دریافتی مهندسای بقیه رشته هاست. متوسط درآمد سالانه برای مهندس هسته‌ای، توی انگلیس بر اساس میزان تجربه و مهارت افراد مشخص میشه. این مبلغ برای افراد مبتدی بین ۳۱.۰۰۰ الی ۳۸.۰۰۰ پوند و برای افراد متبحر و با سابقه، معادل ۴۵.۰۰۰ تا ۷۵.۰۰۰ پوند هست.

متوسط ​​درآمد مهندس هسته‌ای توی کانادا ۶۰۹۸۶ دلار در سال یا ۳۱.۲۸ دلار در ساعت هست. این درحالیه که بیشتر کارگران باتجربه تا ۱۰۳.۶۷۷ دلار در سال درآمد دارن.  فردی که به ‌عنوان مهندس هسته‌ای تو استرالیا کار می‌کنه، معمولاً سالانه حدود ۱۵۷،۰۰۰ دلار استرالیا درآمد داره. میزان حقوق از ۶۷.۵۰۰ دلار استرالیا (پایین‌ترین) تا ۲۳۹،۰۰۰ دلار استرالیا (بالاترین) هست.

متوسط ​​حقوق دریافتی برای یک مهندس هسته‌ای در ایالات‌ متحده ۹۲۸۳۳ دلار در سال هست. درآمد متوسط سالیانه یک مهندس هسته‌ای در بلژیک ۸۰۱۰۰ یورو و ۳۹ یورو در ساعت هست.

ویژگی‌های شخصیتی لازم برای موفقیت توی ادامه تحصیل و اشتغال این رشته

برای موفقیت در زمینه اشتغال و ادامه تحصیل نو این رشته، یه سری ویژگی‌های شخصیتی لازمه، از جمله:

سلامت جسمانی داشته باشه. منظم و دقیق باشه. علاقمند به رشته تکنولوژی پزشکی هسته ای باشه. آمادگی لازم برای شرایط سخت موجود در این رشته رو داشته باشه.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک گذاری این مقاله:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسلایدرهای محبوب
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.

کاربر عزیز لطفا پروکسی یا فی.لت.ر شک.ن خود را روشن کنید و روی لینک زیر بزنید.

اگر در عضویت کانال مشکل دارید به آیدی darsban1@ داخل تلگرام پیام بدید تا شما را عضو کنند.