نحوه استفاده از مطالعات رتبه برترها
روش درس خواندن رتبه های برتر کنکور تجربی
سلام تجربیا چطورین ؟
امیدواریم که خوب باشین . بچه ها شاید براتون پیش اومده که وقتی میشنوید یکی از دوستان یا اطرافیانتون رتبه برتر شده تعجب میکنید . و پیش خودتون میگید یعنی چقدر تو طول روز درس خونده که تونسته به این حجم از آمادگی برسه ؟
یا معمولا با خودتون مقایسه میکنید و میگید خوب ما هم از این به بعد ساعتای مطالعمونو زیاد میکنیم که بتونیم نتایج خوبی بگیریم . خوب این انگیزه برای اولین قدمتون عالیه اما یادتون باشه که همه چیز ساعت مطالعه نیس . خیلی وقتا شما روشاتون درست نیست یا حتی خوب توانایی ها و نواقصتونو نشناختین .
مثلا فکر میکنید چون یه رتبه برتر از یه منبع استفاده کرده پس من هم باید استفاده کنم یا دائما تو مقام مقایسه عمل میکنید . اینجوری هم بی انگیزه میشید هم زود تر خسته میشید . اما وقتی ما از روش های مطالعاتی رتبه برتر ها حرف میزنیم یا براتون مقاله میزاریم منظورمون این نیست شما دقیقا همین روش ها رو کپی و استفاده کنید بلکه میتونید از توصیه های دوستاتون استفاده کنید و هرازکاهی امتحانشم کنید تا ببینید چقد به شما و هدف و شخصیتتون نزدیکه .
حالا بریم سراغ تجربه امیر رضا براتی رتبه نفر اول کنکور تجربی :
روش مطالعاتی امیر رضا براتی
ادبیات :
ادبیات رو موضوعی مطالعه میکردم؛ یعنی شش مبحث اصلی ادبیات که شامل: قرابت مفهومی، زبان فارسی، آرایهها، لغات، تاریخ ادبیات و املا را به صورت تفکیک شده میخواندم و تست میزدم؛بیشتر از همه لغت و تاریخ ادبیاتو مرور میکردم؛ مثلا ، شاید بعضی از لغات را ۱۰ یا ۱۲ بار خوانده باشم. برای بقیه مباحث هم بیشتر تست میزدم تا مطالعه کنم؛.در کل روزی ۱ ساعت واسه ادبیات وقت میزاشتم.
عربی :
بیشتر کتاب درسیو مطالعه میکردم و بعد با توجه به آموختههایم و تکنیکهای تست زنی، تست میزدم ؛ برای مثال، اکثرا تو سؤالهای ترجمه، بررسی کل سؤال لازم نبود و با ترجمه فعل و توجه به نوع ضمیر به کار رفته یا جمع و مفرد بودن کلمه، تستو درست میزدم.
به نظرم قواعد عربی فراموش نمیشد از ذهنم واسه همین هفته ای ۴ ساعت براش وقت میزاشتم نه بیشتر .
معرف اسلامی :
معارف نیاز به تکرار داره. باید آیات رو حفظ کرد و مسلط بود. واسه همین باید تایم زیادی میزاشتم تا این درسو مطالعه کنم و علاوه بر این تعداد درساشم زیاد بود و تقریبا بیشترین درسی بود که من تو عمومی ها مطالعه میکردم .
زبان خارجی :
زبانم اصلا خوب نبود اما با وقت و تلاشی که کردم تونستم ضعفمو جبران کنم . من کتاب درسو با منابع آموزشی مطالعه میکردم و برای یادگیری قواعد کلی تست میزدم . روشمم واسه درک مطلب که ۸ تا سوال داشت این بود کلی متن درک مطلب دار میخوندم تا با لغات جدید آشنا بشم و اگه متنی بهم دادن که لغاتشو نمیدونستم بتونم جواب بدم . واسه زبانم تقریبا ۴ ساعت تو هفته وقت میزاشتم .
زمین شناسی :
زمینشناسی تو زیرگروه یک علوم تجربی ضریب نداره. برای همین وقت کمی را به آن اختصاص میدادم؛ درواقع فقط هفتهای یک ساعت یا حتی کمتر از آن برای این درس تست میزدم. اما اینجوری نبود که کلا بزارمش کنار و نخونم .
ریاضی و فیزیک :
درسای ریاضی و فیزیک برای بچه های تجربی بسیار مهم و تاثیرگذاره . من سعی می کردم که اول این دروس را سر کلاس و با مطالعه درس نامه کتاب یاد بگیرم و بعد با تست و تمرین مسلط بشم؛ البته در هر دو درس، وقت زیادی برای مطالعه نمیگذاشتم و بیشتر تست میزدم. من کلا و به طور ذاتی در هر دو درس توانمند بودم؛ با این همه، برای هر یک به طور متوسط هفتهای شش یا هفت ساعت وقت میگذاشتم.
زیست شناسی :
زیست شناسیو باید هم خیلی خوند و هم خیلی تست زد. خود من برای این درس، تست زیادی از انتشارات مختلف میزدم و برای تست زدن هم هدفم تستهای دشوار بود چون دنبال نکات تازه ای بودم و به این فکر نمیکردم که شبیه این سوال تا حالا در آزمون سراسری داده نشده ؛ چون شاید طراحان آزمون سراسری امسال، سوال متفاوتی میدادند که همین اتفاقم افتاد و سوالهای زیستشناسی امسال، در مقایسه با سالهای گذشته، تا حدودی متفاوت بود. در کل بیشترین ساعت مطالعم واسه همین درس بود و به هفته ای ۲۰ ساعت میرسید .
روش درس خوندن رتبه های برتر تجربی
شیمی :
اولا به کتاب درسی سعی کردم مسلط بشم تا سوالات حفظیاتو بتونم جواب بدم برای بخش محاسبات نیز زیاد تمرین کردم و با تمرین زیاد، محاسباتم قوی شد. بعضی از سوالهای این درس هم نه حفظی و نه محاثباتی بلکه مفهومیه ؛ برای مثال، من سعی میکردم که یک واکنش شیمیایی را تو ذهنم تجسم کنم:
اینکه فرضاً وقتی یک مولکول با مولکول دیگر برخورد میکند چه اتفاقی میافتد. به یاری این تحلیل، راحتتر از پس سؤالهای شیمی بر میآمدم. برای شیمی نیز بعد از زیستشناسی، بیش از سایر درسها وقت میگذاشتم. حدوداً ۱۰ ساعت در هفته درس میخواندم.
البته باید بگویم که ساعتهای ذکر شده برای زمانی بود که تعطیل بودیم و مدرسه نداشتیم، اما در دوران مدرسه، به غیر از روزهای تعطیل، شش یا هفت ساعت مطالعه میکردم.
خوب بچه های گل امیدوارم از تجربیات دوستتون خوب استفاده کنید .
روش درس خوندن رتبه های برتر تجربی
سلام .رتبه بین ۱۰۰تا۲۰۰ممکنه پزشکی دانشگاه تهران قبول شه؟تو منطقه۲
سلام، لب مرز هستید.