مطالعه کنکوری

بهترین روش مطالعه و تست زنی عربی برای کنکور

بهترین روش مطالعه و تست زنی عربی برای کنکور

درود دوست عزیز! امروز قراره توی این مقاله درمورد بهترین روش مطالعه و تست زنی عربی برای کنکور صحبت کنیم. این مقاله میتونه در روش مطالعه عربی کنکور و همچنین روش تست زنی عربی عمومی در کنکور کمکت کنه. اگر رشته انسانی هستی، می‌تونی مقاله بهترین روش مطالعه و تست زنی عربی تخصصی انسانی رو مطالعه کنی.

شروع مطالعه عربی برای کنکور

همونطور که تا الان متوجه شدی، کنکور عمومی شامل ۲۵ سواله که به موارد زیر تقسیم میشه:

ترجمه و مفهوم: ۱۰ سوال

متن و درک مطلب: ۸ سوال (۴ سوال متن، ۴ سوال تحلیل صرفی و حرکت گذاری)

جمع مکسر، متضاد، مترادف: ۱ سوال

قواعد: ۵ یا ۶ سوال

در ادامه بهترین روش مطالعه و تست زنی عربی کنکور رو مطابق با تعداد سوالاتی که در کنکور هست، براتون بیان می‌کنیم.

روش مطالعه ترجمه و مفهوم

در این بخش از مطالعه عربی کنکور که شامل ترجمه فارسی به عربی، عربی به فارسی و سوال مفهومیه، حدود ۵۰ درصد از درس عربی به ترجمه اختصاص داره و این یعنی که به راحتی میشه با یادگیری چند روش تست زنی ساده این درصد رو به خودت اختصاص بدی.

 

۱. همه چیز حفظ لغت نیست

وقتی اسم ترجمه میاد، همه فکر می‌کنن که باید یه حجم عظیمی از لغات رو با معنی حفظ کنن. در حالی که توی بخش ترجمه اصلا نیازی به حفظ معنی لغات نداری چون بخش زیادی از معنی لغات از طریق ترجمه جمله به دست میاد. فقط کافیه تکنیک‌هایی که در ادامه میگیم رو پیش ببری. اما با این حال اگر حس می‌کنی به خوندن لغات نیاز داری، پیشنهاد ما برای تو، تهیه فلش کارت لغاته. توی این فلش کارت‌ها، یک طرف لغت رو می‌نویسی و پشتشون، معنی هر لغت رو یادداشت می‌کنی. اینجوری میتونی به راحتی هر موقع نیاز به مرور داشتی، ازشون استفاده کنی.

نکته مهم برای خوندن لغت اینه که باید هر شب ده لغت جدید بخونی و شب‌های بعدی، علاوه بر ده لغت جدید، لغات قبلی رو مرور کنی و این روند رو تا تثبیت شدن کامل همه لغات ادامه بدی.

 

۲. چهار عامل مهم در تست‌های ترجمه درس عربی رو بلد باش

چهار عامل مهم که شامل ضمیر، جمع و مفرد، معرفه و نکره و انواع فعل میشه، مواردی هستن که باید به خوبی از داخل جمله تشخیصشون بدی. چون در دستیابی معنی جمله بهت کمک میکنه و به راحتی میتونی با حذف گزینه‌های اشتباه به جواب صحیح برسی. بدون این که نیازی به ترجمه لغات سخت موجود در جمله‌ها داشته باشی.

 

۳. برای مطالعه عربی، متن‌های کتاب رو فراموش نکن

متن‌ها و عبارات تمرینی کتاب، بهترین منبع برای یادگیری ترجمه‌ست. پایه سوالات کنکور متن‌های کتابه و وقتی بتونی روی متن‌ها و ترجمه اون‌ها مسلط بشی و اون‌ها رو بر اساس چهار عاملی که در بالاتر گفتیم، ترجمه کنی، میتونی کاملا مطمئن بشی که از پس سوالات ترجمه کنکور برمیای.

 

۴. تست زنی عربی فراموش نشه

نکته مهم بعد از مطالعه، روش تست زنی عربی هست که خیلی از بچه‌ها نمیدونن باید چطور باهاش روبه‌رو بشن. مسئله اصلی اینجاست که باید تعدادی تست در حد ۱۰ یا ۱۵ تست عربی رو توی برنامه هر روزت بذاری و تست‌های ترجمه حل کنی تا با تکنیک‌های مختلف تست زنی آشنا بشی. در ابتدا نیاز نیست که تست زمان‌دار بزنی اما به مرور تست‌های زمان دار رو شروع کن و سعی کن به زمان‌بندی تست‌های کنکور برسی.

نکته مهم: از تحلیل تشریحی تست‌ها غافل نشو چون بخش زیادی از تکنیک‌ها و نکته‌ها رو با تحلیل تشریحی به دست میاری.

بهترین روش مطالعه و تست زنی عربی برای کنکور

روش مطالعه متن و درک مطلب

توی این قسمت، ابتدا یه متن عربی در حد چهار یا پنج خط بهت میدن که باید اول اون رو مطالعه کنی و بعد حدود ۷ سوال از داخل این متن مطرح میشه که باید به اون‌ها پاسخ بدی. ۴ تا از این سوال‌ها، درمورد مفهوم متن، تکمیل جمله، عنوان مناسب و صحیح و غلط هست که مطابق با متنه و باقی سوال‌ها، درمورد تحلیل صرفی لغات از لحاظ ساختار دستوری و نقش کلمه‌ست. در ادامه تکنیک‌های حل این تست‌ها رو برات آوردیم.

۱. اول متن رو بخون

از خوندن متن غافل نشو و هرگز قبل از این که متن رو نخوندی، سراغ سوالات نرو. حین خوندن متن، زیر لغات مهم خط بکش و اگه خواستی میتونی مفهوم کلی متن رو برای خودت در بیاری. همچنین در حین خوندن، به زمان افعال، حرکت گذاری‌ها و ضمایر دقت کن.

۲. سوالات رو برای خودت بخون

سوالات رو با دقت مطالعه کن و با یه نگاه سریع روی گزینه‌ها، سعی کن پاسخ سوال رو از داخل متن پیدا کنی و گزینه صحیح رو بزنی.

*یادآوری مهم*  به خاطر همین بود که گفتم مفهوم کلی متن رو برای خودت بگی چون این کار برای درک سوالات و حلشون بهت کمک میکنه.

۳. نکات تحلیل صرفی رو یاد بگیر

اگر یکی دو تا تست از بخش تحلیل صرفی دیده باشید، متوجه میشی که چه نکاتی برای یک کلمه در جمله مهمه. بهترین راه برای یادگیری و تثبیت اطلاعات مهم یک کلمه اینه که بدونی یک کلمه رو از چه لحاظی میشه از نظر ساختاری بررسی کرد. مواردی مثل مفرد یا جمع بودن، ثلاثی مزید یا مجرد بودن، صفت یا مضاف الیه بودن و غیره. بهترین روش برای یادگیری این مفاهیم در تست زنی عربی اینه که خودت کلمات متن‌های کتاب رو بیرون بکشی و از لحاظ ساختاری بررسیشون کنی. اینجوری هم یاد می‌گیری که چطور باید بررسی کرد و هم نقاط ضعفت رو پیدا میکنی و اونها رو تقویت میکنی.

نکته: برای حل تست از مباحث تحلیل صرفی، میتونی از روش رد گزینه استفاده کنی که خیلی سریع و راحته.

۴. تست زنی عربی از مبحث درک مطلب فراموش نشه

یادت باشه که حداقل یک شب در میون، تست‌های متن و درک مطلب رو توی برنامه‌ت قرار بدی تا هم سرعت تست زنیت رو افزایش بدی و هم روش حل این تست‌ها رو به دست بیاری.

نکته: تحلیل تشریحی تست‌ها ۵۰ درصد راه یادگیری رو برات می‌سازه. حتما حتما تحلیل تست رو انجام بده.

بهترین روش مطالعه و تست زنی عربی برای کنکور

این بخش از جمله آسون‌ترین بخش‌های آزمونه که به راحتی می‌تونی با یکم تمرین و تکرار پاسخش رو پیدا کنی. پیدا کردن مترادف یا متضاد یک کلمه، خیلی راحته اما باید با نمونه مثال‌های زیادی آشنا بشی تا بتونی برای هر کلمه مترادف، متضاد یا حتی جمع مکسر به دست بیاری. به همین دلیل پیشنهاد ما برای تو، تست زنی و تکرار تسته. همچنین نمونه مثال‌ها و تمرین‌های داخل خود کتاب هم میتونه به آشنایی تو با نمونه مثال‌های بیشتر کمک کنه.

روش مطالعه قواعد در تست زنی عربی

این بخش میتونه خیلی ساده بشه اگه روی قواعد تسلط کافی داشته باشی. اما چطور؟ در ادامه نکات رو با دقت بخون.

 

۱. قواعد رو از روی کتاب بخون

از کتاب دهم تا دوازدهم، قواعد هر درس رو به صورت درس‌به‌درس مطالعه کن و جلو ببر. کتاب بهترین منبع برای مطالعه قواعد هست و مثال‌های کتاب منبع خوبی برای یادگیری سریع قواعده.

۲. خلاصه برداری کن

اگه موقع خوندن قواعد هر درس، نکات مهم اون مبحث رو خلاصه برداری و برای هر قاعده یه مثال ساده بنویسی، میتونه شدیدا به یادگیری سریعت کمک کنه و هر جایی که حس کردی اون قاعده رو فراموش کردی یا نیاز به مرورش داری، دیگه نیازی نداری که برگردی به کتاب و از اول بخونیش. با خوندن خلاصه به سرعت میتونی دوباره به خودت یادآوریش کنی.

۳. تست زنی عربی برای قواعد فراموش نشه

هر شب حدود ۱۰ الی ۱۵ تست رو در برنامه‌ت قرار بده تا با حل تست و تحلیل تشریحیشون، به راحتی بتونی با نکات جدید آشنا بشی و نقاط ضعفت رو هم برطرف کنی. اگر با نکته جدیدی توی تست زنی مواجه شدی، حتما اون نکته رو به خلاصه‌هات اضافه کن تا موقع مرور، اون نکات رو هم یادآور بشی.

روش مطالعه عربی کنکور

چند روش تست زنی عربی برای کنکور

۱. از تست‌های تالیفی بدون زمان استفاده کن.

۲. از تست‌های طبقه‌بندی شده کمک بگیر.

۳.  تحلیل تشریحی تست یه راهنمایی بزرگ برای تقویت نقاط ضعفته. فراموشش نکن.

۴.  و حالا که روی مطالب مسلط شدی، تست زمان دار بزن و زمانش رو به زمان کنکور نزدیک کن.

روش مرور و جمع بندی عربی برای کنکور

۱. از خلاصه نویسی‌هات فاصله نگیر.

۲. تست زنی در طول هفته رو فراموش نکن.

روش مطالعه عربی کنکور در سه ماه آخر

سه ماه پایانی مطالعه کنکور، از زمان‌های طلایی مطالعه‌ست که با یه برنامه‌ریزی درست میتونی درصد بالایی از عربی رو بگیری.

۱.  از نکاتی که بالاتر درمورد نحوه خوانش صحیح هر مبحث گفتیم، غافل نشو.

۲.  لازم نیست لغات عربی رو بخونی چون معنی لغات از داخل جمله به دست میاد. پس برای لغت خوندن زمان نذار.

۳.  تست بزن و از طریق تست یاد بگیر.

۴.  روی مباحثی که ضعیف‌تر هستی بیشتر وقت بذار.

4.7/5 - (3 امتیاز)
اشتراک گذاری این مقاله:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسلایدرهای محبوب
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.

کاربر عزیز لطفا پروکسی یا فی.لت.ر شک.ن خود را روشن کنید و روی لینک زیر بزنید.

اگر در عضویت کانال مشکل دارید به آیدی darsban1@ داخل تلگرام پیام بدید تا شما را عضو کنند.