آموزش انتخاب رشته

نیمسال دوم چیست؟

نیمسال دوم چیست؟

سلام دوستان. امیدواریم حالتون خوب باشه. خیلی‌هاتون در مورد تفاوت نیمسال دوم با نیمسال اول سوال می‌کنید که چه فرقی با هم دیگه دارن؟ و از کجا بدونیم ما نیمسال دوم هستیم یا نیمسال اول؟ ما در این مطلب یه توضیح کامل در مورد نیمسال دوم و در واقع ورودی بهمن براتون آوردیم که امیدوارم براتون مفید باشه.

نیمسال دوم سال تحصیلی

خوب دوستان هر سال از دو نیمسال اول و دوم تشکیل میشه که دانشجویانی که می‌خوان نیمسال دوم وارد دانشگاه بشن، باید کد رشته‌های نیمسال دوم رو موقع انتخاب رشته‌شون انتخاب کنن و بعد از انتخاب رشته هم تو کارنامه‌شون ورودی بهمن ماه ذکر میشه که باید طبق تقویم آموزشی دانشگاهشون از نیمسال دوم وارد دانشگاه بشن.

یکی از دلایلی که برخی از دانشگاه‌ها در بعضی از رشته‌ها، ورودی بهمن ماه می‌گیرن اینه که یکسری رشته‌ها هستند که تعداد واحدهاشون از حد مجاز کمتره بخاطر همین اگر دانشجو نیمسال دوم باشه، مشکلی پیش نمیاد.

ورودی بهمن دانشگاه دولتی

کلیدواژه‌ی نیمسال اول یا نیمسال دوم معمولا هم موقع انتخاب رشته و هم موقع اعلام نتیجه نهایی، کنار اسم رشته و دانشگاه نوشته میشه.

تفاوت قبولی نیمسال اول و دوم باهم، توی زمان ورودشون به دانشگاهه. بچه‌های قبولی نیمسال اول، ورودی مهرماه هستن و از مهرماه وارد دانشگاه میشن. اما افرادی که قبولی نیمسال دوم، یعنی ورودی بهمن هستن، از بهمن ماه سالی که قبول شدن، وارد دانشگاه میشن.

یعنی به عبارت دیگه، یه نیمسال یا یک ترم تحصیلی دیرتر از بچه‌های نیمسال اول وارد دانشگاه میشن و طبیعتا یه نیمسال هم دیرتر از قبولی‌های نیمسال اول همون سال، فارغ التحصیل میشن.

نیمسال اول چه ماهی است

نیمسال اول دانشگاه از مهر ماه شروع میشه و تا پایان دی ماه ادامه داره.

افرادی که ورودی نیمسال اول هستن، از مهرماه همون سال تحصیلی که پذیرش شدن، وارد دانشگاه میشن.

از طرفی توی هر سال تحصیلی، نیمسال اول معمولا مهارماه تا دی ماه هست و برای بعضی رشته‌ها، گاهی تا روزهای ابتدایی بهمن ادامه پیدا می‌کنه.

نیمسال دوم هم معمولا از بهمن ماه تا تیرماه هست.

نیمسال دوم

کدام دانشگاه‌ها ورودی بهمن دارند؟

تقریبا همه‌ی دانشگاه‌ها، از دانشگاه‌های روزانه تا انواع شهریه پردازها، ورودی بهمن دارن. اما بسته به رشته‌ای که مدنظرتون هست و سالی که قراره وارد دانشگاه بشید، تفاوت‌هایی وجود داره.

به همین دلیل بهتره که موقع انتخاب رشته کنکور، کدرشته‌های مختلف رو با نیمسال ورودی‌شون چک کنید و بسته به شرایط شخصی‌تون انتخاب کنید که چه نیمسالی وارد دانشگاه بشید.

این نکته رو هم مدنظر داشته باشید که به جز زمان شروع و پایان تحصیل، تفاوتی بین دانشجوهای نیمسال اول و دوم نیست.

کدام رشته‌ها ورودی بهمن دارند؟

تعداد قابل توجهی از رشته‌های با کنکور و بدون کنکور، ورودی بهمن دارن و انتخاب نیمسال اول یا دوم بنا به شرایطی انجام میشه. در ادامه بعضی از رشته‌های پر طرفداری که نیمسال دوم دارن رو براتون نوشتیم:

رشته‌های روانشناسی، حسابداری، مشاوره، حقوق، شیمی کاربردی، شیمی محض، زیست شناسی جانوری، زیست شناسی گیاهی، مترجمی زبان انگلیسی، مهندسی شهرسازی، مهندسی عمران، مهندسی برق، اقتصاد، نقاشی و حتی رشته پرطرفداری مثل پرستاری.

تفاوت نیمسال اول و دوم دانشگاه

در واقع تفاوت خیلی زیادی بین دانشجویان نیمسال اول و دوم نیست و فقط بچه‌های نیمسال دوم چون دیرتر وارد دانشگاه می‌شن، خب طبیعتا دیرتر هم فارغ‌التحصیل می‌شن.

دانشجوهای نیمسال دوم باید به فراخوان‌های ثبت نام از سمت دانشگاهشون توجه کنن اما معمولا بچه‌ها از مهر باید حضوری به دانشگاه مراجعه کنن و کارهای لازم رو انجام بدن.

نیمسال دوم دانشگاه کی شروع میشه؟

نیمسال دوم از بهمن ماه همون سال تحصیلی که دانشگاه قبول شدید شروع میشه. به طور کلی توی یک سال تحصیلی، نیمسال اول از مهرماه و نیمسال دوم از بهمن ماه شروع میشه.

چگونه ورودی بهمن شویم

اگه دوست دارید که بعد کنکور، چندماه بیشتر از بقیه بچه‌ها استراحت کنید بعد وارد دانشگاه بشید یا به هردلیلی شرایطتون طوریه که ترجیح میدید بهمن ماه یا همون نیمسال دوم وارد دانشگاه بشید، می‌تونید کدرشته‌های این نیمسال رو توی انتخاب رشته کنکورتون وارد کنید.

توی جدول کدرشته‌ها علاوه بر رشته و دانشگاه، نیمسال ورود به دانشگاه هم ذکر میشه و از این طریق می‌تونید کدرشته‌های مدنظرتون رو پیدا کنید.

زمان ثبت نام نیمسال دوم دانشگاه دولتی

برای ثبت نام نیمسال دوم، هر دانشگاهی قوانین خاص خودشو داره و افرادی که پذیرش نیمسال دوم یا به عبارتی پذیرش ورودی بهمن دانشگاه هستن، برای اطمینان از اینکه زمان ثبت نامشون در دانشگاه توی چه بازه زمانی هست و به طورکلی آیا باید تابستون ثبت نام کنن و یا نزدیک‌های بهمن برای ثبت نام اقدام کنن، باید به دانشگاه محل قبولی شون مراجعه کنن و مطابق قوانین و تاریخ‌های اعلام شده‌ی دانشگاه خودشون، برای ثبت نام اقدام کنن.

مزایا و معایب نیمسال دوم شدن چیست؟

در رابطه با مزایا و معایب نیمسال دوم شدن در واقع مزیت یا عیب قابل توجهی از این نظر وجود نداره فقط بچه‌های نیمسال دوم، چون دیرتر وارد دانشگاه میشن فرصت بیشتری برای آمادگی حضور در دانشگاه دارن و می‌تونن در رابطه با رشته‌شون بیشتر اطلاعات کسب کنن یا اینکه زودتر وارد بازار کار بشن.

نیمسال دوم شهریه دارد؟

خیر، کد رشته‌های نیمسال دوم هزینه ندارن و به عبارتی از دوره‌های روزانه به حساب میان.

نیمسال دوم با نوبت دوم فرق می‌کنه. نوبت دوم اسم دیگه‌ی دوره‌ی “شبانه” هست و این دوره از دوره‌های هزینه‌داره اما اساتید و محل تحصیل و مدرکش با روزانه یکیه، فقط افرادی که دوره نوبت دوم یا شبانه پذیرش میشن، هر ترم مبلغی رو به عنوان شهریه پرداخت می‌کنن که البته عموما نسبت به بقیه دوره‌های شهریه پرداز مبلغ کمتریه. اونم بسته به رشته و دانشگاه و تعداد واحدهای تئوری و عملی ترم، انعطاف پذیری داره.

تکمیل ظرفیت چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟

دوستان ممکنه این سوال براتون پیش بیاد که دانشجویانی که با تکمیل ظرفیت وارد دانشگاه میشن با بچه‌های نیمسال دوم یکی هستن یا متفاوته؟

در واقع بین این دو تفاوت وجود داره چون بچه‌های نیمسال دوم وقتی انتخاب رشته می‌کنن، می‌دونن که کد رشته‌های نیمسال دوم رو وارد کردن اما بچه‌هایی که با تکمیل ظرفیت وارد دانشگاه میشن، در واقع باید منتظر فراخوان دانشگاه بمونن که آیا ظرفیت داره یا نه که اگر ظرفیتش خالی باشه باید حضوری برن دانشگاه و مصاحبه میشن و بعد اگر پذیرش شدن میتونن ثبت نام کنن و از بهمن وارد دانشگاه بشن. اما دانشگاه‌های سراسری چندین ساله که دیگه فراخوان تکمیل ظرفیت نمیدن و بعضی وقت‌ها دانشگاه فرهنگیان از این طریق دانشجو جذب می‌کنه . اگر می‌خواید اطلاعات بیشتری در مورد تکمیل ظرفیت داشته باشید، کلیک کنید. 

4.4/5 - (38 امتیاز)
اشتراک گذاری این مقاله:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسلایدرهای محبوب
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.

کاربر عزیز لطفا پروکسی یا فی.لت.ر شک.ن خود را روشن کنید و روی لینک زیر بزنید.

اگر در عضویت کانال مشکل دارید به آیدی darsban1@ داخل تلگرام پیام بدید تا شما را عضو کنند.