برنامه ریزی درسی

روش درس خواندن برای تست زدن

روش درس خواندن برای تست زدن

سلام بچه‌ها امیدوارم حالتون خوب باشه. قراره در مقاله‌ی روش درس خواندن برای تست زدن،‌ درمورد یه موضوع مهم صحبت کنم که ممکنه سوال خیلی از شماها باشه. در رابطه با اینکه چه زمانی تست بزنید و کی شروع به مطالعه کنید. برای استارت مطالعه، شما نیاز به یکسری پارامترها دارید که به مرور و در ادامه براتون هر کدوم از این‌ها رو بررسی خواهم کرد.

چگونه برای تست زدن درس بخوانیم

برای استارت مطالعه، شما اول باید راجع به منابع آموزشی که سازمان سنجش معرفی کرده اطلاع کسب کنید. ضمن اینکه تو سایت سازمان سنجش این منابع اعلام شده، در مقاله‌ی بودجه بندی کنکور سراسری و آزاد هم می‌تونید از بودجه بندی همه رشته‌ها اطلاع پیدا کنید. بعد از آشنایی نسبت به منابع، باید با مراحل و فازهای مختلف مطالعاتی آشنا بشید که بدونید کی تست بزنید و کی مطالعه کنید و … . پس لطفا تا آخر این مطلب مارو همراهی کنید.

روش صحیح تست زنی برای کنکور

خوب، کنکوری‌های عزیز، برای آشنایی با نحوه تست زنی، اول باید یکسری مراحل و نکات رو در نظر بگیرید و پله‌پله سراغ تست زنی برید. مطالعه هر درسی 3 فاز مختلف داره، ازجمله: یادگیری، تست زنی و خلاصه نویسی. روش مطالعه و تست زنی صحیح برای کنکور هر سه فاز مختلف مطالعاتی رو براتون در ادامه تشریح کردیم:

تست زدن را از کی شروع کنیم

حالا که خوب خوب مطالب رو مطالعه کردید، وارد فاز بعدی میشیم. حالا بریم سراغ قسمت مهم واسه بچه‌های کنکوری که شما رو آماده میکنه واسه مسابقه کنکور: تست زنی و تکنیک‌های اون. یه نکته مهمی که حتما باید بهش توجه کنید، اینه که به هیچ وجه بدون مطالعه وارد تست زنی نشید تا انگیزه و اشتیاقتون حفظ بشه و حتما این فازها رو به ترتیب انجام بدید.

تکنیک های تست زنی

اولین کاری که یه دانش‌آموز کنکوری باید انجام بده، مطالعه دقیق و یادگیری مطالب کتابه. باید با نحوه و تکنیک مطالعه هر درس آشنا بشه و برای هر درسی برنامه خاص خودش رو داشته باشه. به طور مثال نحوه مطالعه زیست با ریاضی کاملا متفاوته. توی درس زیست، دانش‌آموز باید به این فاز اول خیلی خیلی توجه کنه چون دینی یه درس حفظیه و نیاز به مطالعه بیشتری داره. اما درس ریاضی نیاز به مطالعه خیلی زیاد نداره و به جای اون، دانش‌آموز باید به فاز دوم، یعنی تست زنی خیلی توجه کنه.

پس ابتدا روش مطالعه هر درس رو پیدا کنید و سعی کنید قسمت آموزش و یادگیری رو تکمیل کنید. بعد سراغ مراحل بعدی از جمله خلاصه نویسی و تست زنی برید. سعی کنید برای این مرحله حتما منابع آموزشی مناسب با سطح خودتون رو انتخاب کنید چون در غیر این صورت به مشکل می‌خورید .

علامت گذاری سوالات وقت گیر

سوالات وقت گیر رو دسته بندی کنید و علامت گذاری کنید. به عنوان مثال می‌تونید برای سوال‌هایی که اصلا مطالعه نکردید علامت ضربدر بذارید و عبور کنید. اما برای سوالاتی که پاسخشون رو یادتون نمیاد یا بین دو گزینه مشکوکید یا سوال گنگه، علامت ستاره بذارید و بعد از جواب دادن به سوالاتی که از جوابشون مطمئنید، سراغ اون‌ها بیاید و در مرحله آخر اگر وقت اضافه آوردید، روی سوالات ضربدری فکر کنید.

اصل تساوی

در کنکورهای چند ساله اخیر مشاهده شده که طراح خواسته صحیح بودن یک جواب رو در چهار گزینه (فرمول) بررسی کنید. در این دسته از سوالات، هرگز به دنبال اثبات فرمول یا حل کامل اون تا رسیدن به جواب نباشید. فقط کافیه شما یک تساوی بین جواب و  فرمول برقرار کنید. اگر تساوی برقرار شد، گزینه صحیح همون گزینه‌ست.

روش ساده به دشوار

سعی کنید برای پاسخگویی به سوالات هر مبحث درسی، از سوالات ساده اون مبحث شروع کنید تا کمی از خستگی ذهنتون کاسته بشه و همچنین ذهنتون آماده فعالیت روی مباحث پیچیده‌ی اون مبحث باشه.

حذف گزینه غلط

گزینه‌هایی که می‌دونید اشتباهن رو حذف کنید. برای این تکنیک تست زنی شما باید حتما آزمون‌های کنکور چند ساله گذشته رو به خوبی تجزیه تحلیل کرده باشید تا با دیدن گزینه‌های غلط، اون‌ها را شناسایی و حذف کنید.

هدف گذاری

قبل از حضور در جلسه آزمون، هدف‌گذاری کنید. بسیاری از داوطلبان بنا به دلایلی نتونستن روی همه ی مباحث مطالعه داشته باشن یا بعضی داوطلبان به سوالات بعضی دروس کلا پاسخ نمی‌دن. بهتره شما قبل از آزمون هدف‌گذاری کنید که با توجه به شرایطتون قراره به چند سوال از 10 سوال توی یک مبحث پاسخ بدید.

دقت در مضمون

در خوندن کامل متن سوالات خیلی دقت کنید. قانونی هست که میگه همیشه نیمی از پاسخ، در متن سوال نهفته‌ست، پس متن سوال رو کامل و با دقت بخونید و به فعل‌هایی مثل: باشد _ نباشد _نیست _هست و… توجه داشته باشید.

تشابه جواب‌ها

اگر در یکی از سوالات، دو گزینه‌ی کاملا متناقض داریم، میشه به جرئت گفت که در اکثر موارد، پاسخ، یکی از این دو مورد متناقضه. پس در جواب‌ها هم دقت لازم رو داشته باشید تا این تکنیک تست زنی برای شما هم جواب بده .

مدیریت زمان

سعی کنید حتما توی زمانی که سازمان سنجش برای هر درس در نظر گرفته، به سوالات اون درس پاسخ بدید تا برای هیچ گروهی از سوالات، با کمبود وقت مواجه نشید.

نحوه درس خواندن و تست زدن

آخرین فاز مورد بحث در مقاله روش درس خواندن برای تست زدن، خلاصه نویسیه. خب بچه‌های عزیز، اول توجه کنید که خلاصه نویسی از فاز مطالعه و تست زنی جدا نیست و هر 3 باید باهم انجام بشن ولی تو درس‌های مختلف اهمیت فازها متفاوته.

1- اولین کاری که برای خلاصه نویسی باید انجام بدید اینه که یه قسمت جداگانه‌ای برای هر درس در نظر بگیرید که خلاصه‌هاتون رو اونجا بنویسید تا بعدا اگه خواستید مطالعه کنید، سردرگم نشید. همچنین حتما بین پایه‌های مختلف، تفکیک قائل بشید.

2- دومین قدم اینه که برید سراغ نکات مهم. این نکات مهم رو یا خودتون هنگام مطالعه بهش برخوردین، یا تو تست‌ها دیدین که چندین بار تکرار شده و متوجه شدین که مطلب مهمیه و باید دوباره مطالعه‌ش کنید چون احتمال اینکه تو کنکور ازش سوال بیاد زیاده. حالا این نکات استخراج شده رو که در حکم کلید‌واژه‌ست باید تو قسمتی که برای هر درس در نظر گرفتین، یادداشت کنید و شب‌های قبل از آزمون بهش یه نگاه بندازین. اگه این نکات رو خوب یاد گرفته باشین، تمام مطالبی که مطالعه کردید تو ذهنتون میاد.

3- بچه‌ها یادتون باشه که خلاصه برداری این نیست که کتاب رو بذارید جلوتون و همون مطالب رو یادداشت کنید، این کار هم ازتون وقت زیادی می‌گیره و هم بی‌فایده‌ست. پس برید سراغ نکات مهم که از تحلیل تست‌ها به چشمتون خورده و ارزش دوباره نوشتن و دوباره خوندن رو داره.

اگر میخوای نکات بیشتر و کامل‌تری درباره‌ی خلاصه نویسی و روش‌های اون بدونی، مطلب روش خلاصه نویسی برای کنکور رو حتما کامل مطالعه کن.

فاصله درس خواندن و تست زدن

فاصله درس خوندن و تست زدن یکی از مسائل مهمیه که دانش آموزای دبیرستانی باید به اون توجه کنن. درس خوندن و تست زدن دو فعالیت متفاوتن که برای موفقیت توی تحصیلات زیادی دارن.

اولاً، درس خوندن به دانش آموزا کمک می‌کنه تا مفاهیم و مطالب درسی به درستی فهمیده و یادگرفته بشه. برای درس خوندن، دانش آموزا باید زمان کافی رو صرف مطالعه کنن و از روش‌های موثری مثل خلاصه نویسی و تمرین‌های عملی استفاده کنن.

ثانیاً، تست زدن به دانش آموزا کمک می‌کنه تا درک و یادگیری خودشون رو ارزیابی کنن. با حل تست‌ها، دانش آموزا می‌تونن نقاط قوت و ضعف خودشون رو شناسایی کنن و در نتیجه برای بهبود عملکردشون توی دروس بیشتر تلاش کنن.

از طرفی، برای داشتن تعادل مناسب بین درس خوندن و تست زدن، دانش آموزا باید برنامه‌ریزی مناسبی داشته باشن. اونا باید زمان کافی رو برای مطالعه اختصاص داده و همچنین زمانی رو برای حل تست ها درنظر بگیرن.

در نهایت، اهمیت دادن به هر دو فعالیت و تعادل توی انجام اونا می‌تونه به دانش آموزا کمک کنه تا توی مسیر موفقیت تحصیلی شون پیشرفت کنن. با استفاده ی درست از فاصله درس خوندن و تست زدن، دانش آموزا می‌تونن عملکرد تحصیلی خودشون رو بهتر کنن.

روش صحیح تست زدن در خانه

تست زدن یکی از روش‌های موثر برای آمادگی در دوره‌های آموزشی و آزمون‌هاست. با حل تست‌ها، می‌تونید میزان درک و یادگیری تون رو ارزیابی کنین و نقاط قوت و ضعف خودتون رو هم شناسایی کنین. در ادامه ی همین مطلب، روش‌های صحیح تست زدن توی خونه رو هم براتون توضیح میدم:

1-برنامه‌ریزی: قبل از شروع تست زنی برنامه‌ریزی مناسبی برای مطالعه تون داشته باشین. تعیین زمان مشخص برای حل تست‌ها و تعداد سوالاتی که می‌خواین حل کنین، به شما کمک می‌کنه تا به طور مؤثرتری درس بخونین.

2- انتخاب منابع معتبر: از منابع معتبر و قابل اطمینان استفاده کنین. منابعی که سوالات شبیه‌سازی شده و تمرین‌های متنوعی در اختیار شما قرار می‌دن، به شما کمک می‌کنن تا با نوع سوالات آزمون آشنا بشین.

3- حل سوالات با دقت: هنگام حل تست‌ها، باید دقت خاصی برای حل سوالات داشته باشید. در صورت نیاز، سوالات رو دوباره بخونین و تمام جوانب اونا رو درنظر بگیرید.

4- تحلیل خطاها: بعد از حل تست‌ها، خطاهاتون رو تحلیل کنین. بررسی دقیق خطاهایی که موقع حل سوالات انجام دادید، به شما کمک می‌کنه که روز به روز بتونید چیزای جدید بیشتری یاد بگیرید و توی تست زنی پیشرفت کنید.

5- مرور مطالب: بعد از حل تست‌ها، مطالب مربوطه رو مرور کنین. مطالبی که موقع تست زنی نمی تونید به سوالاتش پاسخ بدید رو مجدد بررسی و مرور کنید.

6-تنوع در تست‌ها: سعی کنین از تست‌های متنوعی استفاده کنین. تست‌هایی با سطوح سختی متفاوت و سوالات متنوع، به شما کمک می‌کنن تا با نوع سوالات آزمون آشنا بشید و آمادگی لازم رو پیدا کنین.

در نهایت، تست زدن تو خونه یکی از راه‌های مؤثر برای بهتر شدن عملکرد و شرایط تحصیلی هست. با رعایت روش‌های صحیح تست زدن، می تونید عملکرد تحصیلی خودتونو بهتر کنین.

تفاوت تستی و تشریحی خواندن

تستی و تشریحی دو روش مختلف برای خوندن و یادگیری دروس هستن. هر کدوم از این روش‌ها ویژگی‌های خاص خودشونو دارن و ممکنه برای دانش‌آموزا موثر باشن. توی همین مطلب، می خوایم این دوروش رو بررسی و با هم مقایسه کنیم:

  1. 1. تستی: توی روش تستی، دانش‌آموز با حل سوالات تستی، میزان درک و یادگیری خودشو ارزیابی می کنه. توی سوالات تستی دانش آموز باید از بین گزینه های مختلف، گزینه صحیح رو انتخاب کنه. تست زنی به دانش‌آموز کمک می‌کنه که نقاط ضعفش رو شناسایی کنه و برای بهبود و پیشرفت تو او مطالب تلاش کنه.. همچنین، حل تست‌ها به دانش‌آموزا کمک می‌کنه تا با ساختار آزمون‌ها و نوع سوالات آشنا بشن.
  2. 2. تشریحی: تو روش تشریحی، دانش‌آموز با مطالعه و تحلیل متن درسی، مفاهیم و اطلاعات رو درک می کنه. تو این روش، دانش‌آموز باید متن درسی رو به دقت بخونه و به تفصیل بررسی کنه. همچنین، دانش‌آموز باید سوالات تشریحی رو جواب بده و تحلیل‌های خودش رو ارائه کنه. این روش به دانش‌آموز کمک می‌کنه تا مفاهیم رو به طور عمیقتری درک کنن و به تفکر و تحلیل تسلط پیدا کنن.

به طور کلی، هر دو روش تستی و تشریحی می تونن برای بهبود یادگیری موثر باشن.. بهتره دانش آموز بر اساس نیازهای خودش و نوع درس، از هر دو روش استفاده کنه تا عملکرد تحصیلی بهتری داشته باشه.

 

 

چگونه در امتحانات تستی موفق شویم

برای موفقیت توی امتحانات تستی، می تونید از راهکارایی که در ادامه مطلب براتون میارم استفاده کنید:

1- مرور منظم: برنامه‌ریزی کنید و زمان مناسبی رو برای مرور مطالب در نظر بگیرید. مرور منظم به شما کمک می‌کنه تا اطلاعات رو به خاطر بسپارید و اونا رو تو ذهنتون تثبیت کنین.

2-حل تست‌های گذشته: با حل تست‌های گذشته، با ساختار آزمون و نوع سوالات آشنا می‌شین و می‌تونید نقاط ضعف خودتونو شناسایی کنین. همچنین، با حل تست‌های گذشته، می‌تونید عملکرد خودتونو ارزیابی کنین و توی مطالبی که نیاز به بهبود هست، برای تقویت اون مطالب، تلاش کنید.

3-تمرین با زمان محدود: به محض شروع آزمون، زمان رو محدود کنید و سعی کنید توی محدوده زمانی مشخص، سوالات رو حل کنید. این تمرین به شما کمک می‌کنه تا با فشار زمانی مواجه شده توی آزمون، آشنا بشین و توانایی حل سوالات تو بازه زمانی کمتر رو به دست بیارین.

 

4- تمرکز بر نقاط ضعف: به جای صرف وقت روی مباحثی که تو اونا قوی هستین، تمرکز خودتونو روی نقاط ضعفتان بذارید. با تقویت نقاط ضعف، عملکرد تحصیلی تون بهترمیشه و توی آزمون ها هم بهتر عمل می کنین.

5- استفاده از منابع مختلف: از منابع مختلفی مثل کتاب‌های درسی، منابع آموزشی آنلاین و منابع تستی استفاده کنید. این کار به شما کمک می‌کنه تا اطلاعات رو از چند منبع مختلف بدست بیارید و مفاهیم رو بهتر درک کنید.

 توجه و رعایت نکات بالا باعث میشه تست زنی تون خیلی بهبود پیدا کنه.

البته به این نکته هم دقت داشته باشید که توی این مسیر به پشتکار و تمرین زیادی نیاز دارید و به عبارتی این راهی نیست که یه شبه به مقصد برسه و نیازه پیوستگی رو حفظ کنید.

4.6/5 - (16 امتیاز)
اشتراک گذاری این مقاله:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسلایدرهای محبوب
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.

کاربر عزیز لطفا پروکسی یا فی.لت.ر شک.ن خود را روشن کنید و روی لینک زیر بزنید.

اگر در عضویت کانال مشکل دارید به آیدی darsban1@ داخل تلگرام پیام بدید تا شما را عضو کنند.