معرفی رشته‌های انسانی

معرفی رشته کاردرمانی

معرفی رشته کاردرمانی

سلام همراه عزیز! به مقاله معرفی رشته کاردرمانی خوش اومدی. من نیلوفر شاه حیدری دانشجوی پزشکی گیلان و مشاور انتخاب رشته هستم که قراره در این مقاله، به معرفی رشته کاردرمانی بپردازم. پس تا انتها به خوبی مطالعه کن تا با تمام جنبه‌های این رشته آشنا بشی.

معرفی رشته کاردرمانی

بسیاری از داوطلب‌های تجربی به رشته‌های پزشکی و دندون پزشکی و پرستاری فکر میکنن و خیلی‌ها هم هستن که به رشته‌های پیراپزشکی مثل کاردرمانی علاقمندند. این رشته به طور کلی به افراد آسیب دیده کمک میکنه. کاردرمان کسیه که به افراد کمک میکنه که بتونن در انجام کارهای روزانه بدون مشکل عمل کنن و معمولا افرادی هستن که ناتوان هستن و بهشون کمک میکنن که مهارت‌های لازم برای زندگی روزمره رو به دست بیارن.

رشته کاردرمانی یکی از رشته‌های علوم توانبخشیه که میزان توانایی‌ها و ناتوانایی‌های بیمار رو مورد ارزیابی قرار میده. منظور از ناتوانی‌ها، اتفاقاتیه که ممکنه بر اثر عوامل مختلف از جمله بیماری‌های‌ مختلف‌، سکته‌‌های‌ مغزی‌، حوادث‌، تصادفات‌، جنگ‌، عقب‌ موندگی‌‌های‌ ذهنی‌ و … باشه. بنابراین کاردرمانگر، بر اساس‌ تشخیص‌ و معرفی‌ پزشک‌، درمان‌ جسمانی‌ و روانی‌ بیماران رو بر عهده می‌گیره و اون‌ها رو در بهبود و تقویت عملکردشون یاری میده. در واقع هدف از این رشته، بهبود و توانبخشی ناتوانی‌های بیماران و همچنین آموزش و درمان معلولینه. 

رتبه قبولی رشته کاردرمانی

برای قبولی در رشته کاردرمانی لازمه که به حداقل رتبه لازم در این رشته، دقت کنی. با توجه به سهمیه منطقه یک، دو یا سه، این محدوده رتبه قبولی برات متفاوت میشه. در ادامه حدود قبولی در رشته کاردرمانی رو برای هر سه منطقه بیان می‌کنیم. توجه کن که این محدوده قبولی در سال‌های مختلف متناسب با تعداد شرکت‌کننده‌ها در کنکور، افزایش یا کاهش ظرفیت‌های دانشگاه‌ها و همینطور میزان مطالعه داوطلبان کنکور متفاوته. پس سعی کن بیشتر از مقدار رتبه‌ای که اعلام میکنیم، مطالعه کنی تا بتونی در دانشگاه مورد نظرت در این رشته تحصیل کنی. 

محدوده قبولی در رشته کاردرمانی در دانشگاه‌های روزانه دولتی برای هر منطقه متفاوته. در منطقه یک، آخرین حدود قبولی در این رشته، رتبه زیر 4000، در منطقه دو رتبه زیر 8000 و در منطقه سه رتبه زیر 5000 نیاز داری. دقت کن که این محدوده رتبه‌ها برای دانشگاه‌های مختلف متفاوته. مثلا برای دانشگاه تهران درصورتی که منطقه یک باشی، رتبه‌ای حدودا زیر 800 نیاز داری در حالی که میتونی با رتبه 5000 در منطقه یک در دانشگاه علوم پزشکی اراک تحصیل کنی. 

نمونه کارنامه قبولی رشته کاردرمانی:

کارنامه قبولی کاردرمانی همدان
کاردرمانی همدان

مطلب پیشنهادی: معرفی رشته پرستاری

تحصیل در رشته کاردرمانی

این رشته تا مقطع کارشناسی ارائه میشه ولی امکان ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی پیوسته، ارشد و دکترا هم وجود داره.

از دروس اصلی رشته می‌تونیم به موارد زیر اشاره کنیم: درس آناتومی که شامل شناخت ساختار بدن و دستگاه‌هاییه که در بدن هستن. در این درس در مورد آناتومی سیستم اسکلتی و عضلانی، سیستم اعصاب، سیستم گردش خون و گوارش، مطالبی رو یاد می‌گیری.

درس حرکت‌شناسی که آشنایی با ساختار حرکات بدنه. این درس برای مواجهه با بیمارانی که از این مشکل رنج می‌برن، درس بسیار مهمیه.

بیماری‌های مغز و اعصاب و روانپزشکی و ارتوپدی که سه حوزه اصلی کاردرمانی هستن.

درس آنالیز فعالیت و زندگی، روانشناسی، روانبخشی حرفه‌ای، رشد بازی، بازی درمانی، مشاوره، جامعه شناسی و مواردی از این دست، از جمله دروسی هستن که در طول تحصیل آموزش می‌بینی تا به بهبود عملکردت در بازار کار بسیار کمک کنه.

مهارت‌های مورد نیاز

 مهارت‌هایی مثل مهارت‌های ارتباطی و مشاهده‌ای، خلاقیت برای یافتن راه‌های غیر متعارف برای کمک به بیماران، شور زیاد، حساسیت و صبر، توانایی تشویق، توانایی کار به عنوان عضوی از تیم، مهارت نوشتن و ارزیابی بیمار و ارائه گزارش، از جمله مهارت‌هایی‌ان که برای ورود به این رشته باید در نظرشون بگیری. از جمه مهارت‌های دیگه که باید برای موفقیت تقویتشون کنی، دانش به روز و مطالعه از منابع علمیه. به روز بودن در این رشته از مواردی هست که اهمیت زیادی داره.

بازار کار و آینده شغلی رشته کاردرمانی

از اونجایی که تعداد متخصص‌ها و افراد فعال در این حوزه در کشور کمه، میتونیم بگیم که بازار کار خوبی داره. همچنین چون تقاضا برای این رشته کمه و میتونی بعد از تحصیل، وارد بازار کار بشی. اگر پشتکار خوبی داشته باشی، میتونی آینده خوبی برای خودت رقم بزنی. همینطور میتونی در کلینیک‌های توانبخشی مثل هلال احمر یا سازمان‌های بهزیستی فعالیت کنی. یا حتی با دریافت مجوز از وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی، به تاسیس کلینیک‌های خصوصی اقدام کنی که این یک زمینه خود اشتغالی محسوب میشه.

متخصصین کاردرمانی، برای غلبه بر موانع با بیماری‌های جسمی توی هر سنی از بیماران کار میکنن و کمک میکنن که افراد بتونن در زندگی روزمره سر پا بشن. برخی از متخصصین کاردرمانی به بیماران آموزش میدن چطور از تجهیزات مناسب استقاده کنن تا در محیط زندگی بتونن به خوبی عمل کنن. برخی از این افراد میتونن به کودکان با بیماری‌های جسمی و حرکتی خاص در محیط‌های کوچک آموزشی کمک کنن. یا همینطور به کودکان معلول کمک میکنن تا بتونن به خوبی در فعالیت مدرسه شرکت کنن. افرادی هم که با سالمندان کار میکنن، بهشون در این زمینه کمک میکنن که بتونن تجهیزات مناسب رو در اختیار داشته باشن. و با کمک اون‌ها زندگی بهتر و مستقلی رو رقم بزنن.

مطلب پیشنهادی: معرفی رشته روانشناسی

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک گذاری این مقاله:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 دیدگاه در “معرفی رشته کاردرمانی

  1. سینا گفت:

    کارنامه قبولی کار درمانی بارگذاری نشده است

    1. زهره باباپور مشاور MSBOOK گفت:

      سلام دوست عزیز وقت بخیر.
      برای کاردرمانی حداقل تراز ۸۳۰۰ نیاز هست…
      موفق باشید.

    2. محمدرضا سلیمی مدیر سایت گفت:

      سلام. وقت بخیر
      تا هفته آینده قرار میگیره. ممنون از همراهی شما🌸

  2. محبوبه گفت:

    سلام من درمورد فیزیک نهایی پیش سوال داشتم میخواستم ببینم قبول میشم خردادیانه؟
    من فیزیک نهایی۹شدم مستمر۱۵-نوبت اول۷٫۵مستمر12

اسلایدرهای محبوب
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.

کاربر عزیز لطفا پروکسی یا فی.لت.ر شک.ن خود را روشن کنید و روی لینک زیر بزنید.

اگر در عضویت کانال مشکل دارید به آیدی darsban1@ داخل تلگرام پیام بدید تا شما را عضو کنند.