معرفی رشته‌های تجربی

معرفی رشته علوم آزمایشگاهی

معرفی رشته علوم آزمایشگاهی

سلام دوست کنکوری. به مقاله معرفی رشته علوم آزمایشگاهی خوش اومدی. من فاطمه باقری دانشجوی رشته علوم آزمایشگاهی دانشگاه شهید بهشتی هستم و قراره در این مقاله به معرفی رشته علوم آزمایشگاهی بپردازم. پس اگربه این حوزه علاقمندی یا میخوای اطلاعات بیشتری درموردش بدونی، تا انتها همراهمون باش.

آشنایی با رشته علوم آزمایشگاهی

علوم آزمایشگاهی زیرمجموعه رشته‌های گروه تجربی قرار داره. این رشته با آزمایشگاه‌ها و آزمایش‌های بیوشیمیایی و هماتولوژی سر و کار داره که میتونه در روند بهبود بیماری‌ها و همینطور خدمت به علم پزشکی بسیار کمک‌کننده باشه.

رتبه قبولی رشته علوم آزمایشگاهی

برای قبولی در این رشته در دانشگاه‌های روزانه، حداقل رتبه قبولی بین 7000 تا 11000 هست. این رتبه‌ها با توجه به محل قبولی در دانشگاه متفاوته. مثلا اگر در منطقه یک باشی و برای دانشگاه تهران بخوای انتخاب رشته کنی، باید رتبه زیر 2000 داشته باشی اما با رتبه 7000 هم میتونی دانشگاه ارومیه قبول بشی.

توجه کن که این رتبه‌ها کاملا حدودی هستن و هر سال با توجه به تعداد شرکت‌کننده‌ها و همینطور افزایش ظرفیت دانشگاه‌ها، ممکنه متفاوت بشه.

نمونه کارنامه قبولی رشته علوم آزمایشگاهی:

دوره تحصیل و دروس دانشگاهی

طول تحصیل این رشته در کارشناسی چهار ساله. دارای 130 واحد دروس عمومی، تخصصی، پایه و اختیاریه و 16 واحد هم کارآموزی داره. دروس تخصصی این رشته شامل بیوشیمی پزشکی، ایمونوهماتولوژی، انگل شناسی، بیوشیمی، باکتری شناسی و غیره هست. این رشته امکان ادامه تحصیل در مقاطع ارشد و دکترا و همینطور فلوشیپ رو داره.

از گرایش‌های این رشته در مقطع ارشد میشه به رشته‌های انگل‌شناسی، قارچ‌شناسی، میکروب‌شناسی، ویروس‌شناسی، خون‌شناسی، ژنتیک، بهداشت محیط، ایمنی‌شناسی و غیره اشاره کرد. همینطور در مقطع دکترا برای این رشته میتونی علاوه بر گرایش‌های مقطع ارشد، در رشته‌های بیولوژی تولید مثل، پزشکی مولوکی، حشره‌شناسی، زیست فناوری پزشکی و غیره تحصیل کنی.

توانمندی‌های لازم

این رشته برای افرادی که با خون رابطه خوبی ندارن یا حاضر نیستن روی ادرار و مدفوع آزمایشاتی انجام بدن، مناسب نیست. باید با خودت کنار بیای که باید با این سه مورد در ارتباط باشی. در این صورت این رشته میتونه حوزه بسیار خوبی واست باشه. همینطور از توانایی‌های لازم اینه که افراد باید با آزمایش‌های اورژانسی آشنا باشن تا بتونن در زمان مورد نیاز، این دسته از آزمایشات رو انجام بدن. همینطور نمونه‌گیری خون نیز از سایر اقداماتیه که افراد در این رشته یاد می‌گیرن.

برای این رشته لازمه که صبر و حوصله زیادی داشته و همینطور از لحاظ جسمی و بدنی هم توانمند باشی. از جمله موارد دیگه اینه که به دروسی مثل زیست و شیمی علاقمند باشی تا بتونی از اون‌ها به صورت کاربردی استفاده کنی.

مطلب پیشنهادی: معرفی رشته علوم تغذیه

درآمد و بازار کار

بعد از دریافت مدرک فلوشیپ، میتونی آزمایشگاه تاسیس کنی. همینطور میتونی عضو هیئت علمی دانشگاه بشی و همینطور تدریس کنی. این که در کدوم دانشگاه مشغول به کار بشی، بستگی به رزومه و توانایی‌هات داره. اگر دانشجوی دوره‌های روزانه باشی، بعد از اتمام تحصیل در مقطع کارشناسی، دو سال طرح اجباری داره که باید اون رو بگذرونی. توی این دو سال، فعالیت‌هایی همراه با حقوق انجام میشه که چیزی حدود ده میلیونه و همینطور اگر در بیمارستان‌ها هم فعالیت کنی، ماهیانه مبلغی پرداخت میشه که حقوق رو بالاتر می‌بره.

از مزیت‌های این رشته اینه که اگر در ایران بمونی، میتونی جایگاه خوبی کسب کنی. یا به صورت تاسیس آزمایشگاه و یا به صورت تدریس در دانشگاه و هیئت علمی.

از جمله مراکزی که میتونی بعد از اتمام تحصیل در اون‌ها فعالیت کنی شامل آزمایشگاه‌های بیمارستان‌ها، مراکز خصوصی و همینطور مراکز بهداشتی درمانی، کارخانه‌های تولید لوازم آزمایشگاهی، مراکز تحقیقاتی، پزشکی قانونی، سازمان انتقال خون و غیره هست.

مزایا و معایب

در این رشته باید علاقه رو در نظر بگیری وگرنه در دوران تحصیل با توجه به درس‌های سختی که هست، بار علمی مورد نظر رو پیدا نمی‌کنی و نمیتونی به خوبی موفق بشی.

از معایب این رشته که بسیار هم مورد اعتراضه، اینه که افراد زیادی میتونن بدون گذروندن دوره تحصیل، تنها با گذروندن دوره‌های آزمایشگاهی خارج از دانشگاه، در این حوزه به فعالیت بپردازن. اما جای نگرانی نیست چون همه چیز به تلاش و پشتکار تو بستگی داره.

یکی از معایب مهم این رشته، امکان آلوده شدن توسط میکروب‌ها و باکتری‌هاست. در نتیجه رعایت بهداشت محیط آزمایشگاهی و فردی در این رشته بسیار حائز اهمیته.

از مزیت‌های این رشته اینه که بعد از تحصیل در دوره کارشناسی میتونی به سرعت وارد بازار کار بشی. البته رسیدن به مقاطع بالاتر و کسب درآمد بیشتر نیازمند صبر و حوصله و دانش زیاده اما میتونی به مرور این‌ها رو کسب کنی.

مطلب پیشنهادی: معرفی رشته اعضای مصنوعی

مهاجرت

رشته علوم آزمایشگاهی جزو رشته‌هایی هست که در خارج از کشور تقاضای زیادی داره و میتونی به راحتی برای تحصیل در این رشته، اقدام به مهاجرت و اپلای کنی.

انتظارات غلط:

نکته‌ی آخری که در معرفی رشته علوم آزمایشگاهی باید بگیم اینه که نباید انتظار داشته باشی که بعد از تحصیل سریعا در بازار کار رشد کنی و درآمد زیادی داشته باشی. البته این رشته از حوزه‌هاییه که به سرعت میتونی در اون کار پیدا کنی و درآمد خوبی کسب کنی اما باید بدونی که برای کسب درآمد بیشتر نیاز به تحصیل در مقاطع بالاتر داری.

5/5 - (4 امتیاز)
اشتراک گذاری این مقاله:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسلایدرهای محبوب
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.

کاربر عزیز لطفا پروکسی یا فی.لت.ر شک.ن خود را روشن کنید و روی لینک زیر بزنید.

اگر در عضویت کانال مشکل دارید به آیدی darsban1@ داخل تلگرام پیام بدید تا شما را عضو کنند.