آشنایی با رشته زیست شناسی سلولی مولکولی
سلام عزیزان. امیدوارم حالتون خوب باشه. تو این مقاله قراره رشته زیست شناسی سلولی مولکولی بهتون معرفی بشه. امیدوارم مطالب براتون کارآمد باشه.
آنچه در این مقاله میخوانید
Toggleرشته زیست شناسی سلولی مولکولی یکی از رشتههای علوم پایه از زیر گروه رشته علوم تجربیه که برای خیلی از افراد علاقمند به علوم تجربی، رشتهای جذاب محسوب میشه. تو این رشته مطالعات زیستشناسی در سطح مولکولی انجام میشه. از نظر وجه اشتراک با بقیه رشتهها، میشه گفت که رشته زیستشناسی سلولی مولکولی با رشتههای زیستشناسی، شیمی، ژنتیک و بیوشیمی اشتراکات زیادی داره.
برای تعریف ماهیت رشته زیستشناسی سلولی مولکولی باید گفت که این رشته علم استنباط برهم کنشهای مولکولی، فعالیتهای بیولوژی بین سیستمهای مختلف درون سلولیه و همچنین این رشته علم شناخت موجودات زنده در سطح مولکولی و برهمکنش (تعامل) میان اونا و محیط پیرامون اوناست. تو این رشته سلول به عنوان واحد بنیادی تشکیلدهندهی حیات رو مطالعه میکنن و نقش مهمترین مولکولهاش بررسی میشه.
رتبه قبولی رشته زیست شناسی سلولی مولکولی
کارنامه قبولی رشته زیست شناسی سلولی مولکولی
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
دروس دانشگاهی رشته زیست شناسی سلولی مولکولی
دروس پایه رشته زیست شناسی سلولی مولکولی: ریاضی، شیمی، شیمی آلی، بیوشیمی، آمار زیستی، زیست شناسی سلولی، زیست شناسی مولکولی، ژنتیک، میکروبیولوژی، اکولوژی، ویروس شناسی، تکامل، زیست شناسی گیاهی، زیست شناسی جانوری، فیزیولوژی جانوری، فیزیولوژی گیاهی، بیوفیزیک، بیوشیمی.
دروس تخصصی رشته زیست شناسی سلولی مولکولی: ریاضی، شیمی، شیمی آلی، بیوشیمی، آمار زیستی، زیست شناسی سلولی، زیست شناسی مولکولی، ژنتیک، میکروبیولوژی، اکولوژی، ویروس شناسی، تکامل، زیست شناسی گیاهی، زیست شناسی جانوری، فیزیولوژی جانوری، فیزیولوژی گیاهی، بیوفیزیک، بیوشیمی، زیست شناسی پرتوی، ایمونولوژی.
ادامه تحصیل در رشته زیست شناسی سلولی مولکولی
امکان ادامه تحصیل تو این رشته تا مقطع کارشناسی ارشد و دکترا مهیاست. بدون شک فارغالتحصیلانی که تا مقاطع بالاتر تحصیل میکنن، امکان کسب شغلهای بهتری دارن؛ از جمله: مراکز تحقیقاتی انستیتو پاستور، مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک، موسسه رویان، شرکت های خصوصی ساخت مواد اولیه آزمایشگاهها، موسسه استاندارد.
گرایشهای مقطع کارشناسی ارشد رشته زیستشناسی سلولی مولکولی: زیستشناسی سلولی و مولکولی، ژنتیک، میکروبیولوژی، بیوشیمی، بیوفیزیک، زیست فناوری، زیست فناوری گرایش دریا، زیست فناوری صنعت و محیط زیست
متوسط طول دوره کارشناسی ارشد مجموعه زیست شناسی- علوم سلولی و مولکولی، دو ساله که میشه کمتر و یا بیشتر هم طول بکشه. معمولاً دو ترم اول، واحدهای تئوری ارائه میشه وتوی ترمهای آخر دانشجو باید روی پروژه پایاننامه خودشون کار کنه. در شیوه آموزش محور، واحد عملی (پایان نامه) ارائه نمیشه و همهی واحدها به صورت تئوری هستن.
گرایش ژنیتک به طور کلی دانش ژنتیک درباره انتقال صفات وراثتی از والدین به بچهها بحث میکنه که البته این والدین میتونن انسان، درخت یا باکتری باشن. در واقع ژنتیک تلاش میکنه تا بگه که چه مکانیزمهای مولکولی، عامل انتقال صفات از نسلی به نسل دیگه هست.
مهارتهای لازم برای رشته زیست شناسی سلولی مولکولی
بیوسنتز نانوذرات فلزی، کشت سلول و تکثیر ویروس، کار با دستگاههای آزمایشگاهی مثل سانتریفیوژ، سونیکاتور، میکروفیوژ، اسپکتروفتومتر از جمله مهارتهاییه که دانشجوهای این رشته کسب میکنن.
زمینه شغلی و درآمد رشته زیست شناسی سلولی مولکولی
اصولاً در ایران اگه فردی به امید آینده مالی خوب بره دنبال علوم پایه، اشتباه کرده، چرا که این رشتهها تو ایران ارزش مادی زیادی ندارن. امّا اگه فردی با علاقه وارد این حوزه بشه، مطمئناً رشته علوم سلولی و مولکولی، رشته با ارزش و خوبیه و تعدادی از مراکز تحقیقاتی مثل انستیتو پاستور، مرکز تحقیقات ژنتیک، مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک و مراکز تحقیقاتی دانشگاهی میتونن پذیرای فارغ التحصیلای علوم سلولی و مولکولی باشن
علاوه بر مراکز تحقیقاتی موجود، فارغالتحصیلای این رشته میتونن با ایجاد شرکت خصوصی سازنده مواد اولیه، آزمایشگاههای علوم سلولی و مولکولی یا آزمایشگاهی که تستاش در سطح مولکولیه، هم به جامعه علمی خدمت کنن و هم وضعیت مالی نسبتاً خوبی داشته باشن. البته در حال حاضر هم تو ایران چنین فعالیتهایی در سطح محدودی انجام میشه.
معایب و مزایای رشته زیست شناسی سلولی مولکولی
از مزایای این رشته میشه گفت که در واقع با آزمایشهایی که انجام میدیم میتونیم باعث پیشرفت علم بشیم مثلا در زمینه کرونا همین رشته تاثیر زیادی توی تولید واکسن داشته و همینطور در آینده میتونه باعث تولید واکسن یا بهبود بعضی بیماریهایی که الان قابل در درمان نیستن بشه.
اما یکی از معایبش اینه که چون این رشته دارای آزمایشات در حد سلولیه نیاز به تجهیزات زیادی داره که یا باید تو آزمایشگاههای مجهز مشغول به کار شد یا باید سرمایه زیادی برای کار مستقل داشت.
چه زمانی تو رشته زیست شناسی سلولی مولکولی به در آمد میرسیم؟
در مورد درآمد رشته زیستشناسی سلولی مولکولی باید گفت که در صورتی که به استخدام مراکز دولتی دربیاین قرارداد بر اساس قوانین وزارت کار به امضا میرسه اما کار تو بخش خصوصی کمی متفاوته. تعیین شرایط کاری و دستمزد تو شرکتهای خصوصی به عهده کارفرماست.
مهاجرت با رشته زیست شناسی سلولی مولکولی
بعضی افراد جهت مهاجرت به خارج از کشور از طریق رشته زیست شناسی سلولی مولکولی اقدام میکنن، که پس از اخذ اقامت تحصیلی و کار رشته زیست شناسی زیست شناسی سلولی مولکولی و اخذ پذیرش رشته زیست شناسی سلولی مولکولی از دانشگاههای خارج از کشور، نسبت به اخذ تابعیت یا شهروندی اقدام می کنن، البته لازم به ذکره که روشهای دیگهای مثل ویزای کار رشته زیست شناسی و اخذ اقامت سرمایه گذاری با رشته زیست شناسی هم وجود داره.
بورسیه تحصیل و کار رشته زیست شناسی در صورت داشتن رزومه قوی تحصیلی و کاری تو این کشور امکان پذیره. در صورت اخذ بورسیه تحصیلی شما میتونید از تحصیل رایگان رشته زیست شناسی زیست شناسی سلولی مولکولی بهره مند بشید. زبان تحصیل رشته زیست شناسی تو کشور های مختلف متفاوته اما اغلب زبان تحصیل، انگلیسی هست. تحصیل در رشته زیست شناسی بدون مدرک زبان بسته به دانشگاه محل تحصیل شماست.
ویژگیهای شخصیتی لازم برای موفقیت توی ادامه تحصیل و اشتغال این رشته
از آنجایی که این رشته نیاز به اطلاعات گستردهای داره و ماهیتش پژوهشی و تحقیقاتیه قدرت حافظه و درک بالا، توجه به جزئیات، اراده قوی، صبر و استمرار کافی برای انجام پژوهشها، تسلط به زبان انگلیسی برای بهرهمندی از منابع روز دنیا و علاقه و پیگیری بالا از جمله خصوصیاتیه که به موفقیت فرد کمک میکنه. فردی که کنجکاوه، سوال میپرسه و به اطراف با دقت و توجه نگاه میکنه، قادر به طراحی سوالاتیه که بر اساسش فرضیهها و در نهایت روند پژوهش شکل میگیره. از طرفی خلاق بودن یک بیولوژیست یا زیست شناس، برای طراحی روشهای آزمایش و راه رسیدن به پاسخ اهمیت داره.
نکات خاص درباره این رشته
امکان تاسیس شرکتهای دانشبنیان در حوزهی زیستشناسی و سلامت و یا تاسیس شرکتهای خصوصي سازنده مواد اوليه آزمايشگاههاي علوم سلولي و مولکولي داره. با داشتن انگیزه، خلاقیت و مهارت میشه از طریق این حوزه به موفقیت چشمگیری رسید.