معرفی رشته‌های تجربی

رشته شنوایی سنجی چیست

رشته شنوایی سنجی چیست

آشنایی با رشته شنوایی شناسی

رشته شنوایی سنجی یا ادیومتری رشته‌ی جدیدی هست. شنوایی سنجی زیر مجموعه علوم پزشکیه و وظیفه‌ش مراقبت از شنوایی و سلامت گوش و کشف و درمان اختلالات شنوایی هست. ادیومتریست کسی هست که به ارزیابی و تشخیص اختلالات شنوایی و تعادل، پیشگیری و مراقبت از شنوایی (در برخی از مراکز و کارخانه‌جات که ممکنه  به شنوایی کارکنان آسیب بزنه)، توانبخشی شنوایی، و آموزش به افراد کم شنوا  (مثل نحوه استفاده از سمعک) می پردازه. همچنین با ابزار شنوایی سنج و  بررسی میزان شنوایی سعی میکنه تا خسارات کم شنوایی یا ناشنوایی رو به حداقل برسونه.

رتبه قبولی رشته شنوایی شناسی

کارنامه قبولی رشته شنوایی شناسی

دروس دانشگاهی رشته شنوایی شناسی

دروس پایه رشته شنوایی شناسی: فیزیک صوت، بهداشت عمومی، روانشناسی عمومی، آناتومی عمومی با تاکید بر سر و گردن، اصول توانبخشی، ضروریات بافت شناسی و آسیب شناسی، آناتومی و فیزیولوژی مغز و اعصاب، فیزیولوژی عمومی، بیوشیمی، رادیولوژی سر و گردن، بیماری‌های مغز و اعصاب، ژنتیک در پزشکی، بیماری‌های کودکان

دروس تخصصی رشته شنوایی شناسی: آناتومی و فیزیولوژی دستگاه شنوایی و تعادل، رشد طبیعی زبان و گفتار، مبانی علم شنوایی، آکوستیک و سایکوآکوستیک، ارزیابی پایه شنوایی، اختلالات ارتباطی، روانشناسی و مشاوره کم شنوایان، مبانی زبان شناسی و آواشناسی آکوستیک، اختلالات زبان و گفتار،  ارزیابی تکمیلی شنوایی، کاربرد داروشناسی در شنوایی شناسی، آزمون های فیزیولوژیک شنوایی 1، تجهیزات شنوایی و اصول کالیبراسیون آن‌ها، بیماری‌های گوش و حلق و بینی و روش‌های درمانی‌

ادامه تحصیل در رشته شنوایی شناسی

کارشناسی ارشد رشته شنوایی شناسی الان تو ایران وجود داره و فقط افرادی میتونن توی آزمونش شرکت کنن که فارغ التحصیل کارشناسی شنوایی شناسی باشن. دکترای شنوایی شناسی هم هست که پارسال فقط ۳ دانشگاه جمعا ۸ نفر دانشجوی دکتری شنوایی سنجش پذیرش کردن. البته واسه کارشناسی ارشد کسانی که لیسانس شنوایی شناسی دارن چند رشته دیگه هم هستن که میتونن یکی از اونا رو به جای ارشد شنوایی شناسی انتخاب کنن.

مهارت لازم برای رشته شنوایی شناسی

انجام برنامه‌های غربالگری شنوایی نوزادان، خردسالان و کودکان سنین مدرسه، پیشگیری از آسیب شنوایی، حفاظت شنوایی، انجام آزمایش‌های تکمیلی و تشخیص محل ضایعه توی سیستم شنوایی، تشخیص عیب و رفع دستگاه‌های شنوایی (مثل اریومتری، امیدانس، سمعک، و …)

زمینه شغلی و درآمد رشته شنوایی شناسی

این  رشته جدیدیه و  بازار کار و آینده شغلی مناسبی توی شهرهای کوچک برخورداره و فارغ التحصیلای این رشته می تونن توی مراکز درمانی، بیمارستان‌ها، درمانگا‌ه‌ها، مدارس ناشنوایان، مراکز نگهداری سالمندان، معلولین و کودکان، کارخانه‌ها و مراکز صنعتی، خانه‌های بهداشت، مراکز مشاوره وابسته به سازمان بهزیستی و کارکنن و امکان تحصیل توی زمینه‌های آموزشی توی دانشگاه ها و مراکز تربیت معلم، زمینه‌های تحقیقاتی توی مؤسسات مربوطه هم وجود داره.

معایب و مزایای رشته شنوایی شناسی

یکی از مزیت‌های رشته شنوایی سنجی اینه که محیط کارشناس شنوایی سنجی به دور از استرس و سروصدا هست. اونا معمولا تو محیطای آروم کار می‌کنن. نسبت به بیشتر پیراپزشکیا، از نظر درآمد و پرستیژ شغلی، شرایط بهتری داره.

یکی از مسائل اینه که اونا نمی‌تونن کار پزشکان رو کنن و زیاد اتفاق افتاده که متخصصان گوش، حلق و بینی بعد از بررسی بیمار اونا رو به ادیومتریست معرفی کردن. درواقع ادیومتریست‌ها باید درکنار متخصصان گوش، حلق و بینی کار کنن اما پذیرش متخصصان گوش، حلق و بینی از کارشناسان شنوایی سنجی کمتره و به لحاظ بازار کار مشکلاتی دارن و تهیه وسایل و تجهیزات شنوایی سنجی پرهزینه ست.

چه زمانی تو رشته شنوایی شناسی به در آمد می‌رسیم؟

برای رسیدن به درآمد میشه دفتر کار تاسیس کرد که واسه تاسیس دفترکار ارزیابی شنوایی باید سابقه کار هم داشته باشین که شهر به شهرفرق داره مثلا واسه تهران و کرج حدود ۶ سال و بعضی شهرستا‌ن‌ها کمتر حدود ۴ سال سابقه کار میخواد. سابقه کار چه بخش دولتی و چه بخش خصوصی جاهایی که پروانه معتبر دارن قبوله. کسی هم که بره طرح یا بره خدمت سربازی اون مدت حدود ۲ سال هم براش سابقه کار حساب میشه.

مهاجرت با رشته شنوایی شناسی

برای مهاجرت تحصیلی و کاری تو این رشته به کشورای مختلفی میشه مراجعه کرد که یکی از این کشورا، کشور اتریشه. اتریش یکی از زیباترین، آروم ترین و پیشرفته ترین کشورای اروپا و حتی جهان به حساب  میاد. بازار کار این رشته، تشنه نیروی کار متخصص تو زمینه های مختلف، خصوصا توی زمینه های مرتبط با سلامت روانه. اولین قدم برای گرفتن ویزای کاری برای مهاجرت به این کشور، گرفتن مدرک زبان آلمانی معتبره.

ویژگی‌های شخصیتی لازم برای موفقیت توی ادامه تحصیل و اشتغال این رشته

این رشته برای افرادی که تحمل خون و خونریزی رو ندارن ولی میخوان باز روپوش سفید داشته باشن خوبه. درس فیزیک تو این رشته اهمیت داره. اگر به این درس علاقه داری، این رشته مناسبه. علاوه براین، رشته شنوایی سنجی رشته ای نوپاست و بیشتر منابع درسیش به زبان انگلیسیه. پس یادگرفتن زبان انگلیسی هم ضروریه.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک گذاری این مقاله:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسلایدرهای محبوب
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.

کاربر عزیز لطفا پروکسی یا فی.لت.ر شک.ن خود را روشن کنید و روی لینک زیر بزنید.

اگر در عضویت کانال مشکل دارید به آیدی darsban1@ داخل تلگرام پیام بدید تا شما را عضو کنند.