معرفی رشته

معرفی رشته مهندسی پلیمر

معرفی رشته مهندسی پلیمر

آشنایی با رشته مهندسی پلیمر

رشته مهندسي صنايع پليمر شناخت، طراحي، فرمولاسيون، تحلیل و بررسي خواص فيزيكي و مكانيكي سه ماده‌ی یعنی لاستيك، پلاستيك و كامپوزيت است. در رشته مهندسي صنايع پليمر هر آنچه كه به اين مواد بر مي‌گردد مورد مطالعه و بررسي قرار خواهد گرفت. براي مثال طراحي و توليد لاستیک ماشين در صنايع لاستيك، لوله‌هاي پلي‌اتيلن در صنايع پلاستيك و انواع فايبرگلاس‌ها در كامپوزيت به کمک متخصصان مهندسي صنايع پليمر انجام مي‌گيرد.

علاقه مندی به درس شیمی و به طور دقیق تر مبحث پلیمرها لازمه‌ی موفقیت تو این رشته هست.

رتبه قبولی رشته مهندسی پلیمر

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

کارنامه قبولی رشته مهندسی پلیمر

دروس دانشگاهی رشته مهندسی پلیمر

رشته مهندسي صنايع پليمر شناخت، طراحي، فرمولاسيون، تحلیل و بررسي خواص فيزيكي و مكانيكي سه ماده‌ی یعنی لاستيك، پلاستيك و كامپوزيت است. در رشته مهندسي صنايع پليمر هر آنچه كه به اين مواد بر مي‌گردد مورد مطالعه و بررسي قرار خواهد گرفت. براي مثال طراحي و توليد لاستیک ماشين در صنايع لاستيك، لوله‌هاي پلي‌اتيلن در صنايع پلاستيك و انواع فايبرگلاس‌ها در كامپوزيت به کمک متخصصان مهندسي صنايع پليمر انجام مي‌گيرد.

علاقه مندی به درس شیمی و به طور دقیق تر مبحث پلیمرها لازمه‌ی موفقیت تو این رشته هست.

ادامه تحصیل در رشته مهندسی پلیمر

امکان ادامه تحصیل تو این رشته تا مقطع دکترا وجود داره. گرایش‌های ارشد این رشته:

نانوفناوری، پلیمریزاسیون، طراحی مولکولی، لاستیک، بیوپلیمر

گرایش‌های دکترای این رشته:

نانوفناوری، پلیمریزاسیون، بیومداد، کامپوزیت، علوم پایه، چوب، رنگ

مهارت‌های لازم برای رشته مهندسی پلیمر

طراحي فرمولاسيون انواع رنگ‌ها، رزین‌های صنعتی، انواع چسب‌ها و درزگيرهاي صنعتي و خانگي، طراحي فرآيند توليد اين مواد، مهندسي توليد و نظارت بر كل فرآيند توليد رنگ و كنترل كيفي محصولات توليدي در كارخانجات توليد پوشش هاي پليمري، طراحي انواع پوشش‌هاي پليمري مصنوعي در صنايع مختلف از جمله صنايع برق، الكترونيك، صنايع غذايي و كاغذسازي و … از مهارت‌های کسب شده بعد از فارغ التحصیلی هست.

زمینه شغلی و درآمد رشته مهندسی پلیمر

توی رشته پلیمر، نسبت به زمینه‌های پالایشی و پتروشیمی، با سرمایه‌ی کمتری میشه کارآفرینی کرد. مثلا میشه شرکتای دانش بنیان تاسیس کرد و مخصوصا توی زمینه‌های بایو و پزشکی فعالیت کرد.

مثل بقیه رشته‌های مهندسی، امکان ادامه تحصیل تو این رشته در خارج از کشور توی مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری وجود داره. تعداد زیادی از دانشجوهای کشورای اروپایی در حال ادامه تحصیل تو این رشته هستن.  برای این امر باید دانشجو علاوه‌بر کسب معدل مناسب توی دوران کارشناسی، فعالیت پژوهشی هم داشته باشن.

معایب و مزایای رشته مهندسی پلیمر

رشته مهندسی پلیمر رشته‌ای نوپاست و همچنین گستره فعالیت وسیعی داره، به همین دلیل از بازار کار خوبی برخورداره و مهندسای پلیمر می‌تونن تو بخشای مختلف صنایع مشغول به کار بشن. موقعیت‌های شغلی توی رشته مهندسی پلیمر برای افرادی وجود داره که تا مقاطع تحصیلی بالاتر شامل کارشناسی ارشد و دکتری ادامه تحصیل میدن، چرا که تو دوره کارشناسی با مباحث پایه‌ای مهندسی پلیمر آشنا می‌شن و به خوبی پاسخگوی نیاز شرکتا و بازار کار نیست. همچنین تو دوره‌ی کارشناسی ارشد توانایی کار عملی با پلیمرا رو یاد می‌گیرن که به افزایش مهارتای اونا منجر میشه. یکی از بخشای جذاب رشته مهندسی پلیمر بخش توسعه و تحقیق هست که خیلی حائز اهمیته. با وجود این، این بخش دیر به درآمد زایی می‌رسه و برای افرادی که دنبال کسب درآمدن، چندان مورد توجه نیست.

چه زمانی تو رشته مهندسی پلیمر به در آمد می‌رسیم؟

بازار کار رشته مهندسی پلیمر تقریبا مشابه بازار کار مهندسی شیمی هست. رشته مهندسی پلیمر، بازار کار خوبی داره. استخدام مهندس پلیمر توی  شرکت نفت و یا استخدام مهندس پلیمر توی پتروشیمی دو نمونه از استخدامای رایج از نیروهای مهندسی پلیمر هست. با این حال هر جا که صنایع پتروشیمی و یا صنایع مربوط به مواد شیمیایی برقرار باشه، جذب مهندس پلیمر هم اونجا وجود داره. حتی بازار کار مهندسی پلیمر تو تهران هم به دلیل وجود صنایع مختلف، خیلی گسترده هست. بنابراین میشه گفت به دلیل وجود جاذبه‌های کاری مختلف رشته مهندسی پلیمر، آقایون شرایط خوبی برای ورود به این بازار دارن.

مهاجرت با رشته مهندسی پلیمر

مثل بقیه رشته‌های مهندسی امکان ادامه تحصیل تو این رشته، خارج از کشور تو مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری وجود داره. تعداد زیادی از دانشجوها تو کشورای اروپایی در حال ادامه‌ی تحصیل تو این رشته هستن.  برای این کار، باید دانشجو علاوه بر به دست آوردن معدل مناسب تو دوره ی کارشناسی، فعالیت پژوهشی هم داشته باشه. شانس شما برای مهاجرت از کشورهای کانادا،آلمان و نیوزیلند از این رشته بالاست.

ویژگی‌های شخصیتی لازم برای موفقیت توی ادامه تحصیل و اشتغال این رشته

رشته مهندسی پلیمر مناسب افرادی هست که به صنعت علاقه دارن، جنبه تحقیقاتی رشته مهندسی پلیمر هم خیلی وسیعه و باید فردی که وارد این رشته می‌شن، توی زمینه پژوهش هم قوی باشن. به دلیل میان رشته‌ای بودن این رشته، افرادی که علاقه‌مند به مهندسی هستن می‌تونن وارد این رشته بشن. یکی دیگه از مواردی که این زمینه می‌طلبه صبر بسیار زیاده، چون بیشتر پروژه‌های پلیمری تا رسیدن به درآمد نسبتاً زمان‌بر هستن. پیشنهاد ویژه اینه که اگه قصد ادامه تحصیل توی مقطع ارشد یا دکتری رو ندارید، سراغ رشته مهندسی پلیمر نرید.

با امتیاز دهی ما را در کیفیت مطالب یاری کنید
اشتراک گذاری این مقاله:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسلایدرهای محبوب
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.

کاربر عزیز لطفا پروکسی یا فی.لت.ر شک.ن خود را روشن کنید و روی لینک زیر بزنید.

اگر در عضویت کانال مشکل دارید به آیدی darsban1@ داخل تلگرام پیام بدید تا شما را عضو کنند.