معرفی دانشگاه

معرفی کامل دانشگاه آزاد

معرفی کامل دانشگاه آزاد

سلام دوست کنکوری. من امیرحسن نیکان دانشجوی پزشکی دانشگاه آزاد هستم و توی این مقاله قراره در مورد دانشگاه آزاد کلی اطلاعات تازه در اختیارت قرار بدم. اگه تو هم مثل خیلی از کنکوری‌های دیگه بین انتخاب دانشگاه سراسری یا آزاد مرددی، توصیه می‌کنم این مقاله رو تا انتها مطالعه کنی.

آشنایی با دانشگاه آزاد

سردر دانشگاه آزاد

در انتخاب رشته به طور کلی دو دسته دانشگاه داریم. سراسری و آزاد. ابتدا در موردشون توضیح میدم تا بتونی با دید بازتر انتخابشون کنی.

اولین نکته اینه که دانشگاه آزاد، دانشگاهی نیست که هرکسی بتونه به راحتی قبول شه. به طور مثال برای سه رشته پزشکی، دندان پزشکی و دارو، همه داوطلب‌ها رقابت شدیدی دارن و امکان ورود برای همه مهیا نیست. متاسفانه اکثر افراد فکر می‌کنن حتی با درصدهای پایین هم امکان قبولی همه در این دانشگاه وجود داره، در حالی که اصلا اینطور نیست. تا جایی که اختلاف دو سه رتبه میتونه توی انتخاب رشته و دانشگاه تاثیرگذار باشه.

مورد بعدی اینه که تحصیل در این دانشگاه به معنای تفریح و درس نخوندن نیست. حداقل در رشته‌های بسیار بالا، باید بعد از هر مرحله، آزمون‌هایی رو بدی که در سراسر کشور یکسانه، در نتیجه اصلا نمیشه بدون درس خوندن در اون آزمون‌ها قبول بشی و به جایگاه خوبی برسی.

نکته سوم این که اعتبار مدرک دانشگاه آزاد بستگی به میزان سنجش تو داره. یعنی باید ببینی که داری اعتبار مدرک دانشگاه آزاد رو نسبت به چه چیزی می‌سنجی. به طور مثال فرض کن بیمار شدی و به بیمارستان میری. آیا در بیمارستان از دکتر در مورد دانشگاه محل تحصیلش می‌پرسی؟ پاسخ منفیه. نتیجه این که مدرک همه افرادی که پزشک میشن معتبره و ربطی به دانشگاه نداره. دلیلش اینه که عیار علمی افراد باید یکسان باشه. چون اگر کسی ضعیف بالا بیاد، نمیتونه در آزمون‌ها قبول بشه چون سوالات با سراسری یکیه. در نتیجه مدرک دانشگاه آزاد معتبره.

چه بسا مدرک اعتباری دانشگاه آزاد از برخی دانشگاه‌های سراسری دیگه بالاتره. مثلا مدرک آزاد تهران، از سراسری شهرهای دیگر بالاتره.

هزینه تحصیل در دانشگاه آزاد

همینطور که میدونی،‌ تحصیل در این دانشگاه هزینه داره و رایگان نیست. این هزینه تحصیل دو نوعه؛ اگر به صورت عادی پذیرفته بشی، از ترمی که وارد دانشگاه میشی، شهریه ثابت ازت دریافت می‌کنن. یعنی هر ترم، شهریه‌ای به صورت ثابت از دانشجو دریافت میشه و شهریه متغیر بر اساس دروس و واحدهای دریافتی در هر ترمه. برای آگاهی از مبلغ دقیق شهریه دانشگاه آزاد در رشته‌های مختلف، فایل پی‌دی‌اف شهریه دانشگاه آزاد رو دانلود کن.

قبولی با ظرفیت مازاد، به این شکله که شهریه‌ای گرون‌تر داره. یعنی دو برابر شهریه افراد پذیرش عادیه. و اگر هر سال هزینه‌ای به شهریه اضافه بشه، کل شهریه رو دو برابر می‌کنه. اگه می‌خوای بیشتر در این مورد بدونی، مطلب قبولی ذخیره دانشگاه آزاد رو مطالعه کن.

دانشگاه آزاد انتخاب کنم یا سراسری؟

در انتخاب دانشگاه ازاد، اول از همه باید رتبه قبولیت رو در نظر بگیری. اگر رتبه خوبی داری و سراسری میاری، اول سراسری رو انتخاب کن. ولی اگر رتبه‌ت لب مرزه یا سراسری شهرهای دور رو میاری، بیا از خودت بپرس که دانشگاه برات مهم‌تره یا رشته. اگر رشته برات مهمه، اول رشته مورد نظرت رو در دانشگاه‌های سراسری انتخاب کن. اما اگر شهر برات اولویت داره، می‌تونی رشته رو تغییر بدی و در شهر مورد نظرت بمونی. البته اکثرا رشته براشون مهم‌تر از شهره.

اساتید

نکته مهم اینجاست که کسی الکی استاد دانشگاه نمیشه و عیار علمی دانشگاه بالاست. اساتید بسیار آگاه هستن. سطح علمی دانشگاه بالاست و دانشجویان به خصوص در رشته‌های تاپ بسیار درسخون هستن و فضای رقابتی زیاده. نکته مهم بعدی اینجاست که سطح علمی دانشگاه به شدت به دانشجویان بستگی داره. هر چه درسخون‌تر باشن، امکان بالا بودن ارزش و عیار علمی دانشگاه بیشتره.

خوابگاه

از نکات منفی دانشگاه‌های آزاد، نبود خوابگاه وابسته به خود دانشگاهه. اما خوابگاه‌هایی همواره در سطح شهر هستن که زیر نظر دانشگاه‌های آزاد هم فعالیت می‌کنن و دانشجویان می‌تونن به این خوابگاه‌ها که مورد تایید دانشگاهه، مراجعه کنن. توجه کن که این خوابگاه‌ها، خودگردانن؛ یعنی از رستوران و سلف در خوابگاه خبری نیست و دانشگاه وظیفه‌ای در قبال غذای دانشجو در خوابگاه نداره.

فضای دانشگاه آزاد

دانشگاه آزاد فضای نوسازی داره و نسبت به دانشگاه‌های دیگه بسیار وسیع و مدرنه. علاوه بر دانشکده پزشکی که فقط به رشته پزشکی اختصاص داره، دانشکده‌های علوم پایه و مهندسی و دانشکده‌های مربوط به علوم انسانی هم وجود دارن.

جو دانشگاه و حراست

به طور کلی میشه گفت حراست در دانشگاه کمتر به کسی ایراد می‌گیره و هرکس عقاید خودش رو داره اما در راستای پوشش باید گفت که الزامی برای چادر نیست اما در حد پوشش رسمی کشور کفایت می‌کنه.

امکانات رفاهی دانشگاه

در دانشگاه‌های آزاد سلف و رستوران وجود داره و سطح کیفیت غذا قابل قبوله. دانشگاه فضای وسیعی داره و بین دانشکده‌ها، فاصله‌ها زیاده اما در دانشگاه سرویس حمل و نقل هست که رفت و آمد رو برای دانشجویان راحت کرده.

4/5 - (4 امتیاز)
اشتراک گذاری این مقاله:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسلایدرهای محبوب
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.

کاربر عزیز لطفا پروکسی یا فی.لت.ر شک.ن خود را روشن کنید و روی لینک زیر بزنید.

اگر در عضویت کانال مشکل دارید به آیدی darsban1@ داخل تلگرام پیام بدید تا شما را عضو کنند.