دهمیها بشتابید که این مقاله به شما خیلی کمک میکنه. دیگه دوران متوسطه اول تموم شده و باید جدیتر درس بخونید چون که از پایه دهم ماراتون کنکور شروع میشه. علت اینکه اینو میگم اینه که دیگه از پایه دهم به بعد، بسته به نوع رشته، هر کتاب درسی که میخونید در کنکور میاد. مثلاً در رشته تجربی: فیزیک، شیمی، زیست، ریاضی برای تخصصی و دینی، عربی، ادبیات و زبان انگلیسی برای عمومیها. پس از این به بعد بدونید که هر کتاب درسی که میخونید، بخشی از کنکور و سرنوشت شماست.
در ادامه این مقاله، جزء به جزء به برنامه ریزی درسی پایه دهم برای هر رشته میپردازیم و با ذکر نکاتی براتون توضیح میدیم که چطور هم نمره خوبی در کلاس بیاریم و هم کنکوری بخونیم.
آنچه در این مقاله میخوانید
Toggleشروع برای کنکور از پایه دهم
در مورد این باید بهتون بگم که سازمان سنجش، بودجه بندی خاصی رو اعلام نمیکنه، فقط منابع رو اعلام میکنه. پس ما بر حسب تجربه نسبت به کنکورهای اخیر، باید پیشبینی بکنیم که چقدر از کنکور به پایه دهم اختصاص داره. به صورت کلی، سنجش دید یکسانی به کتابها داره. مثلاً اگر قراره در دفترچه سوالات کنکور در درس فیزیک، سه تا کتاب مورد سوال قرار بگیره، سنجش عموما در ۱۰ سال اخیر از این سه کتاب تعداد مساوی سوال مطرح میکنه. پس هر پایه به صورت میانگین ۳۳% برای کنکورمون ارزش داره و پایه دهم جدا از اون نیست. یعنی باید حواستو جمع کنی و پایه دهم رو خوب بخونی و ببندی که اونوقت یک سوم مسیر رو رفتی.
پایه دهم یک ویژگی مهم نیز داره که اون رو از بقیه پایهها متمایزتر میکنه و اونم پیشنیاز مباحث هست. مثلاً شما اگه عربی دهم رو خوب بخونی، در یازدهم و دوازدهم، یادگیری عربی براتون راحتتره، یا مثلاً در درسی مثل ریاضی، ما در هر سه پایه، تابع رو داریم. شما اگه تابع رو توی دهم خوب نخونی، توی یازدهم و دوازدهم دچار مشکل میشی. پس باید از الان به فکر پیشنیازها هم باشی.
تا اینجای مقاله متوجه شدیم که باید از همین دهم برای کنکور شروع کنیم. حالا در برنامه ریزی درسی پایه دهم، چه کارهایی باید بکنی که هم نمره کلاسیت بهتر بشه و هم برای کنکور آمادگی لازم رو داشته باشی؟ ساعت مطالعهت باید چقدر باشه؟ چقدر برای تست و چقدر برای تشریحی خوندن، زمان بذاری؟ برای فهمیدن جواب این سوالات، تو رو به خوندن ادامهی این مقاله دعوت میکنم.
در ابتدا، دونستن این نکته لازمه که تشریحی و تستی از هم جدا نیستند و شما اگه برای امتحانات مدرسهتون در حد عالی بخونی، مطمئن باش توی سواد تستیتون تاثیر گذاره.
در سال دهم روزی چند ساعت درس بخوانیم
تایم مطالعاتی روزانه یک دانش آموز پایه دهم، کاملا بستگی به دانشآموز داره. ممکنه دانش آموزی به کلاس کنکور بره یا یک دانش آموز دیگه تایم مدرسه رفتنش طولانی باشه. در کل شرایط هرکس متفاوته و نمیشه برای همه نسخه یکسان پیچید. ولی بصورت میانگین، یک دانش آموز متوسط باید حداقل ۴ یا ۵ ساعت علاوه بر مدرسه و کلاس کنکور در خونه مطالعه داشته باشه که نصف اون برای امتحانات و آمادگی در مدرسه و افزایش معدل و نصف دیگهش برای تست و تثبیت و آمادگی برای کنکور باشه. روش برنامه ریزی درسی رو توی یک مقالهی جدا توضیح دادیم.
تست زدن در پایه دهم
بهتره از همین ابتدا خودتون رو به وسیلهی کتابهای تستی، با تلههای طراحان آماده کنید. بهتره یک آزمون آزمایشی هم در کنار اون ثبت نام کنید تا از همین اول، هر دو هفته یکبار یا هر سه هفته یکبار، فضای آزمون رو تجربه کنید و مهارت آزمون دادن رو یاد بگیرید. در پایهی دهم، هیچوقت داشتن ساعت مطالعاتی خیلی بالا، مثل ۱۰ ساعت پیشنهاد نمیشه. چرا که شما اول راهید و نباید خودتون رو خیلی خسته کنید و از درس و کنکور زده شید. اما حتما تنوع مطالعاتی داشته باشید. اینجوری نباشه که کل روز رو صرف خوندن یک درس کنید. در پایه دهم، تنوع مطالعاتی ۴ درس کافیه. اینجوری که دو درس عمومی و دو درس اختصاصی در یک روز در برنامهتون، بگنجونید.
مشاوره تحصیلی پایه دهم
این رو بدونید که اگر از همین دهم، برنامهریزی مناسب داشته باشید، کارتون در یازدهم و دوازدهم راحته. برنامهی درست، باعث مطالعه درست و رسیدن به هدف، نمره خوب و آمادگی برای کنکوره. این برنامه ریزی میتونه توسط خود شما یا یک مشاور باتجربه باشه. یک نکته مهم اینه که یک دفتر برنامه ریزی داشته باشید و هر روز تعداد ساعات مطالعه و تعداد تست رو یادداشت کنید. این یک دید کلی از عملکرد شما بهتون میده تا بدونیدکه در حال پیشرفت هستید یا پسرفت و تا چه اندازه خودتون رو به هدفتون نزدیکتر کردید.
برنامه ریزی کاملا تخصصیه و شما باید توانایی و علم کافی برای برنامه ریزی رو داشته باشید
مثلاً در رشته تجربی میدونیم که زیست، مهمترین درسه و باید اون رو بیشتر بخونیم و حداقل هفتهای ۴ الی ۵ روز به خوندن زیست اختصاص بدیم. علاوه بر اون، برنامه باید طوری باشه که هم مطالعه و حفظ زمان برای امتحانات مدرسه در نظر گرفته شه و هم تستهای کافی و جامع برای آمادگی در آزمونها و کنکور داشته باشید. شما میتونید برای برنامه ریزی درسی خودتون، در هر پایهای که هستید، از چت با مشاور تحصیلی رایگان موسسهی اماسبوک استفاده کنید.
آیا برای پایه دهم پیش نیاز لازم است؟
ممکنه در درسهایی مثل ریاضی، شما پیشزمینههایی نیاز داشته باشید که برای یادگیری خود دهم لازمه و اون رو در متوسطه اول خوب یاد نگرفتید. بهتره در این مواقع، یک کتاب یا یک منبع آموزشی برای یادگیری و خلاصه مباحث پایه داشته باشید. ما کتاب سیر تا پیاز گاج یا شگفت انگیز خیلی سبز رو بهتون معرفی میکنیم که برای دوستانی که پایه ضعیفی دارند کتاب خیلی خوبیه. یادتون باشه که برای شروع مطالعه از دهم برای کنکور و برنامه ریزی درسی پایه دهم، شما به پیش زمینهی عالی و پایهی قوی نیاز دارید.
برنامه ریزی درسی در تابستان نهم به دهم:
بسیاری از دانشآموزان پایه نهم، در تابستان قبل از پایه دهم، برنامه ریزی و درس خوندن رو شروع میکنن. این کار برای آشنایی بیشتر با دروس پایه دهمه و بسیار حائز اهمیته. در واقع از این روش، میتونید خیلی جلوتر از آغاز درس معلم، ذهنتون رو آماده کرده باشید و یادگیری مطالب رو در طول سال برای خودتون راحت کنید. خوندن دروس قبل از تدریس معلم، یکی از بهترین روشها برای تثبیت مطالب در ذهن شماست. البته بهتره در تابستان دهم زیاد خودتون رو خسته نکنید.
سعی کنید که بر درسهای پایهای متوسطه اول، تسلط پیدا کنید و درسهای اول کتابهای درسیتون رو پیشخوانی کنید و خودتون رو آروم آروم، برای درس خوندن جدیتر، آماده کنید. میتونید برای این کار از برنامه مشاورین تحصیلی استفاده کنید. برنامههای درسی زیادی برای تابستان نهم به دهم وجود دارن که با نظر متخصصین نوشته شدن. نکتهی هم توی این برنامهها اینه که براساس اوقات فراغت و علاقه دانشآموز نوشته شدن.
برنامه ریزی درسی در تابستان دهم به یازدهم:
خیلی از دانشآموزان پایه دهم، معتقدن هنوز تا رسیدن به سال کنکور فاصلهی زیادی دارن و لزومی نمیبینن که درس خوندن رو از تابستون قبل از یازدهم شروع کنن. اما بهتره بدونید که این دوران برای شما دوران طلایی به حساب میاد. بهترین زمان برای اینکه دروس پایه خودتون رو قوی کنید و کارتون رو در سال دوازدهم راحت کنید. باید بدونید که وقتی از درس خوندن برای کنکور از تابستان یازدهم حرف میزنیم، منظورمون مطالعه طولانی و بدون وقفه نیست.
شما باید در تابستان یازدهم، در کنار استراحت و اوقات فراغت خودتون، ساعاتی رو برای مطالعه در نظر بگیرید. این کار برای جمعبندی و رفع اشکال پایه دهم شماست و باعث میشه شما مشکلات درسی پایهی قبل رو به یازدهم نکشونید. در کنارش بهتره دروس پایهی یازدهم رو هم پیشخوانی کنید تا آمادگی ذهنی بالاتری پیدا کنید. درس خوندن در تابستون رو برنامهریزی شده پیش ببرید و متنوع و انعطاف پذیر بنویسید تا زیاد خستهتون نکنه. برای این کار میتونید از مشاورین تحصیلی هم کمک بگیرید.
مطلب پیشنهادی: یازدهمیها چجوری درس بخونن؟
درسهای مهم در هر رشته برای کنکور
بسیار ضروریه که شما قبل از شروع به مطالعه برای کنکور، حتی از پایههای قبل، ضریب دروستون رو بدونید و بدونید کدوم درس مهمه. مثلاً در رشته تجربی، زیست و شیمی ضرائب بالایی داره اما زمین شناسی ضریبش کمه. باتوجه به دونستن این اطلاعات، میتونید برنامه ریزی کنید که برای کدوم دروس وقت و انرژی بیشتری بذارید و کدوم رو کمتر تست بزنید.
1 دیدگاه در “برنامه ریزی درسی پایه دهم”
پیشرفت درسی