سلام کنکوری جان! امروز قراره درمورد ضرایب کنکور هنر حرف بزنیم. پس باهامون تا انتها همراه شو تا نکات کلیدی و مهمی رو واست بگیم.
همونطور که میدونی، کنکور هنر همیشه دو بخش عمومی و تخصصی داشت که برای بخش عمومی، چهار درس عربی، فارسی، انگلیسی و دین و زندگی، در دفترچهای جداگانه طرح میشد. اما با حذف دروس عمومی از کنکور، فقط بخش تخصصی کنکور هنر باقی مونده. در بخش تخصصی، با هفت ماده امتحانی شامل عناوین درک عمومی هنر، درک عمومی ریاضی فیزیک، ترسیم فنی، خلاقیت تصویری و تجسمی، خلایت نمایشی، خلاقیت موسیقی و خواص مواد مواجه هستیم. در ادامهی مطلب ضرایب کنکور هنر، این موضوعات رو بررسی کردیم. با ما همراه باش.
ضرایب کنکور هنر
همونطور که میدونی، از کنکور ۱۴۰۲ زیرگروهها از همهی گروههای آزمایشی حذف شدن و ضریب دروس برای همهی رشتهها یکسان شدن. به همین دلیل دیگه فرقی نداره که قراره چه رشتهای رو توی دانشگاه بخونی و ضریب دروس برای هر رشتهای که قصد انتخابش رو داری، یک عدد ثابته. اما دونستن ضریب هر درس کمک میکنه که بتونی رتبهی بهتری کسب کنی و موفقتر باشی. به این مثال توجه کن: اگر بخوای برای انتخاب رشته، در کارشناسی سینما در زیرگروه ۴ شرکت کنی، باید توجه داشته باشی که مواد امتحانی درک عمومی هنر، خلاقیت نمایشی و خلاقیت تصویری، بالاترین ضرایب رو در کنکور به خودشون اختصاص میدن؛ پس باید بودجهبندی این سه ماده امتحانی رو بررسی کنی و بر اساس دروس هر ماده امتحانی، بیشترین میزان مطالعه کنکورت رو به این سه مبحث اختصاص بدی تا بتونی درصد خوبی رو از کنکور دریافت کنی. در ادامه، ضرایب در هر هفت ماده امتحانی تخصصی رو برات شرح میدیم.

ضرایب آزمون عملی
حتما تا حالا فهمیدی که کنکور هنر، در برخی رشتهها دارای دو مرحله آزمونه. یکی بخش کنکور سراسری که به صورت تستیه و بخش دوم که آزمون عملیه. در کنکور هنر، چیزی که بسیار اهمیت داره، آزمون عملیه. توی این بخش، برای شرکت کنندهها، ضریب بالایی رو در بخش عملی در نظر میگیرن که باید مورد اهمیت قرار بگیره. پس حواست باشه بعد از نتایج کنکور اصلی، با فاصله چند هفته، آزمون عملی برگزار میشه که باید براش آماده باشی. در ادامه، درسهایی که آزمون عملی دارن همراه با ضرایبشون، قرار داده میشه. پس حواست باشه که حتما مقاله بودجه بندی کنکور هنر رو مطالعه کنی تا بدونی آیا رشته مورد نظر تو هم شامل آزمون عملی میشه یا نه.
ضریب آزمون عملی در زیر گروه یک تا چهار، ضریب ۴ و در زیر گروه پنج، ضریب ۶ هست. در واقع برای آزمون عملی زیر گروههای یک تا چهار، ضریب ۴ در نظر گرفته شده و برای آزمون عملی زیر گروه پنج، ضریب ۶ قرار داده شده. پس حتما به این نکته توجه کن که همون اندازه که آزمون سراسری کنکور هنر قابل اهمیته، آزمون عملی هم از اهمیت زیادی برخورداره و باید براش فرصت کافی بذاری اما این نکته رو در نظر بگیر که لازم نیست تا قبل از آزمون سراسری، برای آزمون عملی، مطالعه یا تمرین کنی.

نکته پایانی
در پایان باید این نکته رو در نظر بگیری که زیر گروه ها و ضرایب کنکور هنر، نقش مهمی در مطالعه و روند پیشرفت درسی تو دارن. پس حتما متناسب با رشتهای که مد نظر داری، زیر گروهت رو پیدا کن و برای هر ماده امتحانی متناسب با ضریبش، مطالعه کن. البته توجه کن که این مسئله به این معنا نیست که مواد امتحانی دارای ضریب یک رو با درصد پایین رها کنی یا براش مطالعه کافی نداشته باشی؛ در واقع به این مفهومه که تو باید برای دروسی که ضریب بالاتری نسبت به سایر دروس دارن، منابع بیشتری مطالعه کنی و تمرکز و زمان بیشتری رو بهش اختصاص بدی و از دروسی که ضریب یک دارن غافل نشی. پس یادت باشه که این مسئله میتونه باعث بشه درصدهای خوبی از کنکور بگیری.
مطلب پیشنهادی: منابع کنکور هنر ۱۴۰۱
سایتتون محشرههههه
یوپی اس