برنامه ریزی درسی

راهکار های افزایش تراز

راهکار های افزایش تراز

راز بالا بردن تراز

راه های افزایش تراز در آزمون ها

افزایش سریع تراز

برنامه ریزی صحیح برای افزایش تراز سریع

نکته اولی که باید بهش توجه داشته باشین اینه که افزایش تراز موردی هست که معمولا و اصولا به آهستگی پیش میره و روند شما در طول زمان تعیین کننده‌ی میزان و بازه زمانی لازم برای این افزایش خواهد بود. برای افزایش ترازف شما باید یک برنامه ریزی کطالعاتی اصولی و صحیح و منطقی داشته باشید که طی اون ساعت مطالعه تون با یک شیب آرام و ملایم افزایش پیدا کنه، در کنار افزایش ساعت مطالعه، قطعا باید برنامه تست زنی مناسب و به جا و کافی داشته باشید که بتونید از ساعت مطالعه‌ تون بیشترین بهره مندی رو داشته باشید.

ازطرفی انتخاب منابع صحیح هم توی نتیجه خیلی تاثیرگذاره. اینکه شما از منابع آموزشی و تستی درست استفاده کنید بسیار روی روند و نتیجه کار تاثیر میذاره. منظور از منابع آموزشی، درسنامه‌ای هست که استفاده می‌کنید که می‌تونه کتاب درسی یا جزوه معلمتون، درسنامه ایتدای کتاب تستی و .. باشه. اما گاهی درسنامه کافی نیست و نیاز به آموزش بیش از تدریس مدرسه دارید که در این مورد هم انتخاب صحیح بسیار مهمه. از طرفی منابع تستی شما هم علاوه بر کیفیتی که لازمه داشته باشن، باید مناسب با سطح شما باشن و خیلی بالاتر یا خیلی پایین‌تر از سطح شما نباشن.

هدف گذاری اصولی و صحیح

یکی دیگه از مواردی برای افزایش و بهبود تراز باید بهش توجه داشته باشید، داشتن هدف گذاری صحیح و منطقیه. یعنی اگه ترازتون تو آزمون آزمایشی 5000 هست، هدف گذاری آزمون دو هفته آینده تون نمی‌تونه رسیدن به تراز 8000 باشه. چرا که همون‌‌طور که می‌دونید، برای افزایش تراز، نیاز به یک سری پیش زمینه‌ها، مثل افزایش آهسته و پیوسته ساعت مطالعه هست که در طول زمان می‌تونه به اوج خودش برسه و مثلا تو یه بازه زمانی حدودا سه ماهه، حالا بسته به شرایط و فرد به فرد ممکنه کمتر یا بیشتر هم زمان ببره، اما حدود 3 ماه بازه زمانی نرمالی هست برای افزایش ترازهایی تو این مقیاس. چرا که افزایش و بهبودی که روزانه توی روند و ساعت مطالعاتی تون ایجاد می‌کنیدف تو یه آزمون ممکنه نتیجه‌ای بهتون نده یا بهبودی بسیار کمی رو ببینید اما همین روند ادامه پیدا کنه و هفته به هفته و آزمون به آزمون همین تغییرای نامحسوس، توی چند آزمون پشت هم، شما رو به پیشرفا فوق العاده‌ای می‌رسونه، البته به شرطی که هدفگذاری معقول داشته باشید و صبور باشید.

جمع بندی و مرور

از موارد تاثیرگذار دیگه توی بهبود شرایط تحصیلی و به طور خاص افزایش تراز، اینه که جمع بندی و مرور رو فراموش نکنید و مطالب رو پراکنده رها نکنید. حتما مطالبی رو خوندید رو خلاصه بردداری کنید، نکاتی که لازمه یادداشت کنید، تست‌هایی که سختن یا نکته خاصی دارن یا به هر دلیلی ارزش یک بار رجوع مجدد رو دارن حتما مارکدار کنید که موقع مرور و جمع بندی از همه این موارد بتونید استفاده کنید.

 

بایدها و نبایدهای روز قبل از آزمون برای افزایش تراز :

1) سعی کنید شب قبل از آزمون با کسی درگیری حتی لفظی هم نداشته باشید چون مستقیما توی نتیجه آزمون تاثیر میذاره !

2) جمع بندی مطالب : مناسب ترین راه زدن آزمون سال قبله همین موقع هست که دقیقا از همین بودجه بندی بوده هم باعث مرور مطالب و هم افزایش ترازتون میشه !

3) شب قبل از آزمون سر وقت بخوابید تا صبح بیشترین انرژی رو داشته باشید و ذهنتون در بهترین حالت باشه !

4) صبح آزمون یک صبحانه مقوی بخورید. شاید صبحانه خوردن رو دوست نداشته باشید اما حداقل روز های آزمون ارزشش رو داره که صبحانه بخورید چون مستقیما روی عملکرد ذهن شما و در نهایت روی تراز آزمون شما اثر داره !

5) وقتی به حوزه آزمون رفتید سعی کنید از کسی نپرسین چقدر خونده و چقدر تست زده و کلا با افرادی که میخوان در این باره باهاتون حرف بزنن دوری کنید و بگید که الان دوست ندارید راجع بهش حرف بزنید چون مسقیما روی استرس شما اثر میذاره و نتیجه آزمون شما رو تحت تاثیر قرار میده !

راهکار های افزایش تراز

راه های افزایش تراز در آزمون ها

مدیریت جلسه آزمون :

1) موقع جواب دادن به سوالا، حتما از تکنیک ضربدر منها استفاده کنین تا بتونین همه‌ی سوالای راحت و متوسط رو جواب بدین و سوالای این شکلی رو به خاطر زمان اضافی که روی سوالای سخت و طولانی میذارید، از دست ندین. این تکنیک به این صورت هست که با یک بار خوندن سوال بتونید تشخیص بدید که اون سوال از کدوم دسته هست. اگه سوال براتون راحته و می‌تونید تو زمان معقول جواب بدید، همون لحظه بهش حواب بدید. اگه قابل حله اما زمان طولانی رو ازتون می‌گیره، می‌تونید یه ضربدر کنارش بذرید که بعدا برگردید بهش، اما اون لحظه بهش نپردازید چرا که ممکنه همون یه سوال، وقت 5 تا سوالی رو ازتون بگیره که در ادامه بهشون برخورد می‌کنید. اگر هم سوال به نظرتون انقدر سخته که نمی‌تونید حلش کنید و یا از مباحثی هست که بهشون مسلط نیستین، یه منها کنارش بذارین و رد شین و دیگه کاری بهش نداشته باشین. یادتون باشه حتی رتبه‌های تک رقمی هم همه درسا رو صد نمیزنن.

نکته : این کار رو توی خونه و آزمون های آزمایشی بارها تکرار کنید تا هم مهارت دسته بندی سوالا رو به مرور پیدا کنید و هم اینکه عادت کنید با توجه به شماره سوال، پاسخ رو تو پاسخنامه تیک بزنید که توی کنکور خدایی نکرده جا به جا نزنید!!!

2) وقتی دارید آزمون میدید به دور و برتون کاری نداشته باشید چون ممکنه چشمتون بخوره به پاسخنامه بقیه که تعداد پاسخ داده‌هاشون از شما خیلی بشتره اما باید بدونید لزوما معنیش این نیست که همه سوالا رو درست زدن. از طرفی ممکنه توی یه سوال گیر کرده باشین و بقیه رو در حال حل و پاسخگویی ببینین و بهتون استرس وارد بشه.

3) اگه دیدید که سوالی رو بلد نیستید بدونید که این سوال نمره و تاثیرش مثل سوال هاییه که بلدید و زود از پسش بر میاید پس وقتتون رو هدر ندید و کنار بذاریدش و استرس نداشته باشید. این حیله طراحین سواله که سخت هارو اول میذارن پس گول نخورید و زمان و روحیه تون رو انقدر راحت نبازید.

4) نیمکره راست مغز شما به شهود و متون اختصاص داره در حالی که نیمکره چپ مغز شما به ریاضی و منطق و اعداد تخصیص داده شده. پس اگر چند ساعت پشت سر هم از یه سمت مغزتون کار بکشید، خسته میشه و نمیتونه خوب عمل کنه ! یعنی اگر در دروس اختصاصی از درس ریاضی شروع کردی بلافاصه بعد از تموم شدن سراغ فیزیک نرو، و به جاش زمین بزن چون باید تعادل بین نیمکره ها ایجاد کن

برای پیشرفت تراز، بعد از ظهر آزمون چه کنیم؟

1) بعد از آزمون راحت چندساعت استراحت کنید.

2)  حتما حتما حتما !!! بعد از ظهر آزمون تحلیل آزمون رو انجام بدید. دفترچه رو بذارید جلو

 ذرزطتون و ببینید کدوم سوالات رو بلد نبودید و نکاتشو بنویسید و برای آزمون های بعدی اون نکات رو مرور کنین . 

3-بعد از اینکه نقاط ضعف و قوت خودتون رو متوجه شدید، از نقاط قوت برای بهبود تو بقیه دروس و مباحث هم استفاده کید. مثلا اگه یه درسی رو درصد بالا زدین چون تست بیشتری کار کردین و مسلط شدین، این راهکار رو برای بقیه دروس هم می‌تونین به کار ببرین. به این صورت که ساعت مطالعه تون رو بالا ببرید تا بتونید برای همه دروس وقت کافی برای مطالعه و تست زنی بذارید.

 

2.3/5 - (3 امتیاز)
اشتراک گذاری این مقاله:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 دیدگاه در “راهکار های افزایش تراز

  1. مهدیس گفت:

    پیشرفت سال جدید . متمرکز تر
    جلو بودن از بقیه دانش اموزا

اسلایدرهای محبوب
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.

کاربر عزیز لطفا پروکسی یا فی.لت.ر شک.ن خود را روشن کنید و روی لینک زیر بزنید.

اگر در عضویت کانال مشکل دارید به آیدی darsban1@ داخل تلگرام پیام بدید تا شما را عضو کنند.