سلام به دوستان کنکوری عزیز. یه خبر خوب داریم برای بچههایی که هنوز درس خوندن رو شروع نکردن و فکر میکنن دیگه کنکور امسال رو از دست دادن. توی این مطلب قراره شروع از دی برای کنکور رو براتون توضیح بدیم و بهتون یاد بدیم چجوری خودتون رو به رقباتون برسونید. پس با ما همراه باشید.
آنچه در این مقاله میخوانید
Toggleاستارت مطالعه از دی
شاید فکر کنی که تو این مدت باقی مونده نمیتونی شروع به خوندن از صفر کنی، ولی واقعیت اینه که از دی ماه تا زمان کنکور، 6 ماه فرصت هست و میشه خیلی کارهای بزرگی انجام داد. فقط باید برنامهریزی مناسب داشته باشی و مسئولیت صفرتاصد خودت رو برعهده بگیری. باید شروع به خوندن برای کنکور کنی تا به آرزوهات برسی. توی این دوران، داشتن همت و اراده قوی و انگیزه لازم برای ادامه دادن خیلی مهمه.
یکی از مواردی که باعث میشه توی این زمان شروع به خوندن کنکوری نکنی، امتحانات دی ماه هست. شاید فکر میکنی که امتحانات و تشریحی خوندن، زمان و سرعتت رو میگیره و زمان کافی برای تست زدن برات باقی نمیذاره. ولی این فکر اشتباهه، چون برای تست زدن، مهمه که یکسری مفاهیم اولیه و پایه رو بلد باشی و تشریحی خوندن در امتحانات کمک میکنه که این مفاهیم رو کامل یاد بگیری و بهتر بتونی تستی کار کنی.
در دی ماه باید برنامه مناسبی داشته باشی تا بتونی همزمان هم امتحاناتت رو به سرانجام برسونی، هم بتونی به برنامه کنکورت و تستی کار کردن برسی. اینم در نظر داشته باش که امتحانات دی ماه و معدل، میتونه تاثیر خوبی روی تراز و رتبه کنکورت بذاره. پس نباید درباره امتحانات تشریحی و دی ماه سهلانگاری کنی و کل زمانت رو برای تستی کار کردن بذاری.
انگیزه شروع کنکور
نباید توی این دوران باقی مونده، تنبلی کنی. همیشه یادت باشه که درس خوندن، درس خوندن میاره و تنبلی، تنبلی. اگر تو به خوبی شروع به درس خوندن کنی و ادامه هم بدی، این خودش باعث ایجاد انگیزه میشه که بیشتر درس بخونی و زمان مطالعت رو بالا ببری. پس قطعا میتونی به دانش آموزانی که از تو زودتر شروع به خوندن کردن، برسی. انگیزه، یعنی درس خوندن خوب و حرکت رو به جلو. اگر شاهد پیشرفتت توی مطالعه و درس خوندن باشی و نتایج آزمونهات خوب باشه، انگیزه پیدا میکنی و برای بهتر شدن بیشتر درس میخونی. خوب تست زدن در نتیجه خوندن خوب و یادگیری مفاهیم و کیفیت بالای مطالعهت هست و همه اینا در گرو داشتن یک برنامه خوب ومنظمه تا راحت بتونی از اتلاف وقتت جلوگیری کنی و پلههای موفقیت و ترقی رو پشت سر بذاری.
همیشه یادت باشه که هیچ وقت برای درس خوندن دیر نیست. اگر اراده کنی، میتونی از صفر شروع کنی. تو این مسیر نباید برات مهم باشه که دانشآموزان دیگه چقدر خوندن یا چقدر از تو جلوترن. چون فکر کردن درباره این موضوع، میتونه خیلی عقبت بندازه و همین مدت زمان باقی مانده رو هم ازت بگیره. پس فقط باید به خودت و پیشرفت خودت فکر کنی تا بتونی کیفیت مطالعه و برنامهریزیت رو ارتقا بدی. ایرادات و مشکلاتت رو برطرف کنی و به نتیجه دلخواهت برسی.
استرس نداشته باش
یکی از موارد افت و پسرفت درسی، داشتن استرس در این بازه زمانی هست. شاید فکر میکنی چون از بقیه دانشآموزان دیرتر شروع کردی، نمیتونی همه مطالب رو بخونی و به کنکور نمیرسی و مثل خیلی از دانشآموزان در این زمان، درس خوندن رو رها میکنی و به کنکور سال بعد دل میبندی. ولی این اشتباهه چون حتی این 6 ماه باقی مانده هم میتونه روی سرنوشت و آیندهت تاثیر داشته باشه.
فقط باید بدون استرس و قوی شروع به خوندن کنی حتی اگر دانشآموزی هستی که تا الان صفر بودی. خانواده در این زمینه خیلی میتونه تاثیرگذار باشه. ایجاد یک فضای آرام و بدون دغدغه و داشتن امکانات مناسب و همکاری والدین، روی کیفیت درس خوندن دانشآموز تاثیر بسزایی داره. مورد بعدی، صبور بودن و درگیر حواشی نشدن توی مسیر کنکوره که میتونه روی پیشرفتت تاثیر داشته باشه.
از الان شروع کنم موفق میشم؟
این حقیقته که خیلی از بچهها زودتر شروع به کنکوری خوندن کردن و کارشون خیلی از تو راحتتره، ولی این باعث نمیشه که نخوای شروع به درس خوندن کنی. حتی اگر صفر باشی، اگر با کیفیت خوب و برنامهریزی مناسب و تست زدن زیاد شروع کنی، میتونی به بقیه دانشآموزان برسی و حتما موفق خواهی شد، ولی نداشتن برنامه مناسب، میتونه به راحتی باعث اتلاف وقتت بشه. پس باید فقط یه اراده خیلی قوی و ساعت مطالعه بالا و خوب توی این مسیر داشته باشی. داشتن یک هدف مناسب، خیلی میتونه بهت توی این زمینه و شروع به درس خوندن کمک کنه. بنابراین به همه دانشآموزان گفته میشه که هدفی رو برای خودشان تعیین کنن و فکر کردن به اون هدف، خودش باعث ایجاد انگیزه درس خوندن میشه.
سطوح مختلف دانش آموزانی که از دی شروع میکنند
دانش آموزانی که امتحانات مدرسه دارن: این دسته از دانش آموزان باید در نظر داشته باشن که برنامه تستی، اهمیت بیشتری از امتحانات داره. ولی اینطور نیست که کلا امتحانات تشریحی رو در نظر نگیریم. چون این امتحانات میتونه تاثیرات مثبتی در کنکور داشته باشه که در این باره پیشتر صحبت کردیم. پس باید چیکار کنیم؟ باید اول ببینید در کدوم دسته از دانشآموزان قرار دارید:
۱) دانشآموزان با پیش زمینه
اگر دانش آموزی هستی که تا الان مطالب رو با معلم مدرسه پیش رفتی و مفاهیم اولیه رو بلدی، دروس پایه دهم و یازدهم رو در سطح تشریحی خوندی و میخوای از دی ماه شروع به خوندن به صورت کنکوری و تستی کنی، پس میتونی همزمان هم تشریحی بخونی و هم تست کار کنی تا امتحانات مدرسه رو پشت سر بذاری. در این دوران، شروع به خوندن دروس پایه دهم و یازدهم به صورت تستی کن. با داشتن برنامه مناسب میتونی دروس پایه رو تا عید تموم کنی و بعد شروع به خوندن درسهای پایه دوازدهم به صورت تستی و کنکوری کنی.
۲) دانشآموزان صفر
اگر جزو اون دسته از دانشآموزانی هستی که صفر هستی یا به قول معروف شب امتحانی هستی، باید بیشتر زمان خودت رو بذاری روی تشریحی خوندن تا بتونی امتحانات مدرسه رو پیش ببری. البته باید در نظر داشته باشی که خوندن مطالب به صورت تشریحی، میتونه خودش کمک کننده باشه چون مطالب و مفاهیم اولیه رو خوب یاد میگیری و پس از اتمام امتحانات، راحتتر میتونی تستی کار کنی. بعد از امتحانات مدرسه هم میتونی خوندن دروس پایه دهم و یازدهم به صورت تستی و کنکوری رو شروع کنی. پس در واقع در نظر داشته باش که زمان امتحانات دی ماه، به خاطر تعطیلی مدارس و برنامه امتحانی بهتر و متمرکزتر، میتونی درس بخونی و سرعت و ساعت مطالعهت رو افزایش بدی.
۳) پشت کنکوریها
اگر دانش آموز پشت کنکوری هستی، دیگه دغدغه امتحانات دی ماه رو نداری و راحتتر میتونی شروع به خوندن برای کنکور کنی، با یه برنامهریزی مناسب و تایم مطالعه بالا، اول اولویتت رو بذار روی دروس پایه دهم و یازدهم و سعی کن تا عید تموم کنی و مابقی تایمت رو بذار برای دروس پایه دوازدهم. یک ماه آخر رو هم برای مرور و جمع بندی مطالب خونده شده قرار بده. اینطوری به راحتی میتونی به بقیه دانشآموزانی که زودتر شروع کردن، برسی.
اولویت بندی دروس برای کنکوری خوندن در دی ماه چگونه است؟
برای شروع به کنکوری خوندن از دی ماه، اولویت بر دروس پایهست. بهتره تا عید، دروس پایه دهم و یازدهم به خوبی خونده باشی و تستهاش هم زده باشی. بعد پایه دوازدهم رو شروع کن و در آخر، یه بازهای رو برای مرور مطالب داشته باش. چون در واقع اصل درس خوندن، مرور کردنه. اگر مرور خوب و کافی نداشته باشی، مطالب به راحتی فراموش میشن. البته در این باره خیلی دانش آموزان هستن که نمیتونن برنامه ریزی مناسب داشته باشن تا بتونن همه مطالب رو بخونن. برای این دانشآموزان، باید حتما یه مشاور باتجربه کمکشون کنه و برنامه خوب براشون بنویسه. در رابطه با اولویت مطالب و مباحث هم باید ابتدا سراغ مطالبی که سوالخیزتره بری و بیشتر تمرکزت رو بر این مطالب قرار بدی. ولی یادت نره که هدف، کل مطالب پایهست.
رتبههای برتری که از دی ماه شروع به خوندن کنکوری کردن
مطمئنا دانشآموزانی بودن که از دی ماه، از صفر شروع به کنکوری خوندن کردن و رتبههای برتر شدن. این دانشآموزان هم در این مسیر حتما درصدهای پایین داشتن و ناامید شدن، ولی متوقف نشدن و به مسیرشون ادامه دادن و با رفع ایرادات و مشکلات خودشون و افزایش تمرکز و دقت و افزایش زمان مطالعهشون، به هدف خودشون رسیدن. صحبت کردن با این دسته از افراد، میتونه باعث ایجاد انگیزه خوب در دانشآموزان بشه که بهتر بتونن توی مسیری که قدم برداشتن، طی مسیر کنن.
و کلام آخر اینکه به یاد داشته باش هیچ وقت برای درس خوندن و رسیدن به آرزوها و اهدافت، دیر نیست. این خودت هستی که میتونی آیندهت رو بسازی. شکست خوردن و تسلیم نشدن و ادامه دادن و صبور بودن توی این مسیر، کلید اصلی موفقیته و این کاملا به خودت بستگی داره. با صبور بودن و درگیر حاشیه نشدن در زمان کنکور، میتونی به راحتی به موفقیت و نتیجه دلخواهت برسی.
انواع برنامه ریزی درسی
با توجه به زمان باقی مونده تا کنکور، برنامه کنکور متناسب با سطح درسی خودتون رو از ما تحویل بگیرید و با هر برنامه از کانال کمکی با وویسهای مشاورهای، آزمونهای آزمایشی، جداول ارزشگذاری هر فصل و… هم برخوردار بشید.
با استفاده از لینکی که قرار دادیم، ثبت نام کنید و برنامه بگیرید.