مشاور تحصیلی

آیا مشاور تحصیلی لازم است؟

آیا مشاور تحصیلی لازم است؟

سلام بچه‌ها امیدوارم حالتون عالی باشه. یکی از مهم‌ترین مسائلی که در زمان کنکور همه با اون مواجه میشن، مشاور کنکور، هزینه‌های اون و ‌برنامه‌ریزی ‌تحصیلیه که همیشه درمورد اون، سوال‌های زیادی وجود داره. مثلا: یک مشاور تحصیلی خوب چه ویژگی‌هایی رو باید داشته باشه؟ یا وظایف یه مشاور خوب چیه؟ داشتن مشاور  چه مزایایی داره؟ و سوالاتی از این دست. در این مقاله قراره بررسی کنیم که آیا مشاور تحصیلی لازمه یا خیر؟

مشاور تحصیلی خوب

آیا بدون مشاور میشه کنکور قبول شد؟

یک جواب قاطع بله یا خیر برای این سوال وجود نداره. چراکه بچه‌ها باهم فرق دارن و هیچکس شبیه اون یکی نیست. پس برای جواب به این سوال لازمه اول داوطلبان کنکور رو دسته‌بندی کنیم. سعی کنید با شناخت نسبی از خودتون، متوجه بشید که توی کدوم از این دسته‌ها قرار می‌گیرید و بعد تصمیم بگیرید.

یه سری از دانش‌آموزان به تنهایی نمی‌تونن برنامه‌ریزی کنن و حتی پایبند بودن به برنامه خودشون رو بلد نیستن، پس به یک مشاور تحصیلی نیاز دارن که تخصص کافی داشته باشه و بهترین و مناسب‌ترین نوع برنامه‌ریزی رو بهشون بده.

 برعکس، دانش‌آموزانی هم هستن که تا به اینجای کار تنهایی پیش اومدن و با برنامه‌ریزی و تحقیقات خودشون، تونستن نتایج مطلوبی از تست‌ها و آزمون‌های آزمایشی بگیرن. این دسته از داوطلبین، نیازی به مشاور ندارن و می‌تونن بدون کمک به دیگری خودشون پیش برن.

یه سری دیگه از دانش‌آموزان هم هستن که با یک نتیجه‌ی بد یا یه ناکامی کوچیک، ناامید میشن و احساس می‌کنن موفق نمیشن. این بچه‌ها نیاز دارن دائما انرژی و انگیزشون تمدید بشه و یک فرد باتجربه باشه که به اون‌ها در این زمینه کمک کنه و روش برنامه ریزی درسی رو آموزش بده.

کسانی هم هستن که از تحصیل فاصله گرفتن و مال نظام قدیمن. این گروه با اینکه احتمالا سال اولی نیست که کنکور میدن، اما چون کتاب‌ها و شیوه سوالات کنکور، عوض شده و روش خوندن هر درس هم تغییر کرده، نیاز به یه مشاور دارن تا مسیر رو بهشون نشون بده.

آیا رتبه برترها مشاور داشتن؟

تعدادی از رتبه برترا تو هر سال تحصیلی، مشاور داشتن و تعدادی نداشتن. یعنی حکم کلی نمیشه داد. به طور کلی داشتن برنامه و نقشه راه  واضح و هدف روشن و منطقی، برای ادامه مسیر کمک کننده هستن. اما افراد می‌تونن بدون داشتن مشاور هم برنامه و هدف رو تعیین کنن و بودن افرادی که بدون مشاور رتبه برتر شدن. اما همونطور که گفتیم نمیشه حکم کلی داد چون فردی که مشاور نداشته، شاید تو خونه کسی همراهش بوده که تجربه و دانش لازم رو داشته و راهنماییش کرده و یا خودش اطلاعات خوبی تو این حیطه داشته.

همه می‌تونن برنامه ریزی کنن؟

برنامه‌ریزی درسی یه کار تخصصیه و لازمه که دقیق و اصولی باشه. اگر برنامه ما، یه برنامه کامل نباشه و پیگیری منظمی نداشته باشه، فقط باعث ازدست رفتن انرژی ‌و زمان دانش‌آموز می‌شه. اکثر دانش‌آموزها، خصوصا اونایی که سال اول کنکور دادنشونه، تجربه و دانش کافی برای برنامه‌ریزی درسی اصولی رو نداره و لازمه که از یک مشاور، حتی شده برای مدت محدودی، کمک بگیره. مشاوری که بتونه در مدیریت زمان و کاهش استرس، برنامه‌ریزی و دیگر نکات مهم درسی بهش کمک کنه.‌

مشاور بر عملکرد دانش آموز چه تاثیری دارد؟

دانش‌آموزی که نیاز خودش رو نمیدونه و نمی‌تونه به برنامه‌ای که خودش نوشته عمل کنه، نیاز به مشاور داره. یک مثال میزنم؛

مثلا تا حالا قهرمان المپیکی‌ رو دیدین که بدون داشتن مربی قهرمان شده باشه؟ نه ممکن‌ نیست. هر قهرمانی حتما یک راهنما و مربی داشته که همراه با تلاش خودش، باعث برنده شدن اون شده. تاثیری که یک مشاور بر شما می‌ذاره هم مثل اون مربیه که تا رسیدن به مقصد به شما کمک می‌کنه و با برنامه‌ریزی درست و تلاش خود شما، باعث رتبه برتر شدن شما میشه.

با داشتن مشاور تحصیلی خوب، بعد از مدتی عمل به برنامه و داشتن نظم و مدیریت زمان، خودتون متوجه پیشرفت خودتون میشین. البته ناگفته نمونه که ممکنه از بین شماها کسانی هم باشن که روی خودشون مسلطن و به خاطر مطالعه و تجربه زیاد خودشون و کسب تجربه از اطرافیان، تا حدودی برنامه‌ریزی رو بلدن و بهترین مشاور برای کمک به خودشون هستن.

تاثیر مشاور در کنکور

یه مشاور خوبف میتونه به درس خوندن و روال تحصیلی شما جهت بده و کمکتون کنه از تایمتون عالی و بهینه استفاده کنید. از طرفی روش‌های مطالعاتی صحیح، انواع تست زنی، خلاصه نویسی و مرور و … موارد بسیار مهم و تاثیرگذاری توی کنکور هستن که به کمک یه مشاور کاربلد، میتونید این موارد رو به شیوه صحیح و کارآمد انجام بدید.

مزایای مشاور تحصیلی

اگر بخوام خیلی جزئی‌تر بگم یک مشاور می‌تونه در مرحله‌ی اول شما رو با واقعیت‌ها روبه‌رو کنه تا تصمیم منطقی بگیرید و در مرحله دوم؛ با شناسایی نقاط ضعف شما و قوی کردن اون‌ها بهتون کمک کنه که بهترین تصمیمات رو بگیرید. مثلا تا حالا اتفاق افتاده که احساس کنید هیچ انگیزه‌ای برای ادامه ندارید و امیدتون رو برای رسیدن به نتیجه‌ی مطلوب از دست دادید؟ یکی از مزایای مشاور تحصیلی اینه که نمی‌ذاره انگیزتون افت‌ کنه و دوباره شما رو با برنامه‌ریزی درست و زمان‌بندی خوب، به زمین رقابت برمی‌گردونه.‌ مشاور تحصیلی نمی‌ذاره با کمی ناامیدی از هدفتون دست بکشین و تا آخر ‌مسیر ‌‌با شماست.

حتما از مشاور کمک بگیر اگر...

 اگر تا سال کنکور، دروس پایه‌ت ضعیفن و اون‌ها رو زودتر جمع‌بندی نکردی. مجبوری توی یک سال هم پایه رو ببندی و دوره کنی، هم برای امتحانات نهایی یا ترمیم معدل درس بخونی و هم حسابی تست بزنی و واسه‌ی کنکور آماده شی.

اگر دقیقا نقاط ضعفت رو نمی‌شناسی و بلد نیستی بین دروس تعادل برقرار کنی و بفهمی برای چه درسی باید وقت بیشتری بذاری. آزمون آزمایشی شرکت نمی‌کنی، از نتایج آزمونت راضی نیستی یا احساس نمی‌کنی هیچ پیشرفتی توی نتایجت اتفاق افتاده باشه. منابع کمک درسی رو خوب نمی‌شناسی و هنوز کتابی که مناسب سطح خودت باشه رو پیدا نکردی.

اگر دائم انگیزه‌ت بالا و پایین میشه و دائم در حال آزمون و خطایی تا بهترین روش رو پیدا کنی اما هنوز به نتیجه نرسیدی. برنامه‌ریزی اصولی نداری یا بلد نیستی پیوسته و مطابق با برنامه پیش بری. اتلاف وقتت زیاده و مدیریت زمان بلد نیستی.

اگر پشت کنکوری هستی و بیشتر از یک ساله که داری کنکور میدی اما همچنان از نتیجه راضی نیستی و نمیدونی چطور باید رتبه‌ی دلخواه برسی. یا اگر می‌خوای بعد از سال‌ها به تحصیل برگردی اما همه‌ی کتاب‌ها عوض شده و کنکور هم کلی فرق کرده و نمیدونی چطور خودت رو با این تغییرات مطابقت بدی، پس به مشاور نیاز داری.

نیاز به مشاور نداری اگر...

اگر دانش‌آموزی هستی که دروس پایه (دهم و یازدهم) رو تا حد زیادی جمع‌بندی کردی، با دروس دوازدهم هم داری آهسته و پیوسته پیش میری و اشکالاتت رو با معلم‌ها و کتاب‌های آموزشی برطرف می‌کنی. بلدی بین درس خوندن برای امتحان نهایی و درس خوندن کنکوری تعادل برقرار کنی. بهترین منابع درسی رو می‌شناسی و از انتخابت راضی هستی.

 اگر به شناخت خوبی از خودت رسیدی و میدونی روش مطالعه‌ی مناسب خودت چیه، تو چه ساعاتی از روز بازخورد بهتری داری، ساعت خوابت چقدره، چندتا تست در طول روز برات مناسبه و سطح درسیت کجاست.

اگر آزمون آزمایشی مخصوص خودت رو پیدا کردی، از نتایجش و ترازت راضی هستی و فکر می‌کنی داری خوب پیش میری. برنامه‌ریزی بلدی، توی مطالعه‌ی دروس پیوستگی داری، بلدی به خودت انگیزه بدی و درست رو از غلط تشخیص میدی، دیگه نیازی به مشاور نداری.

اگر ویژگی‌های بالا رو داری، همینطوری ادامه بده. هزینه‌ی الکی برای مشاور نکن و اگر هم سوال یا مسئله‌ای در طول مسیر برات به وجود اومده، از سایت‌ها و موسسه‌های آنلاین کمک بگیر و سوالت رو از مشاور بپرس.

وظایف یک مشاور تحصیلی

یک مشاور تحصیلی خوب باید وظایفی همچون:

  • آشنایی کامل با برنامه‌ریزی صحیح
  • داشتن مهارت انتخاب رشته
  • دانش کافی نسبت به همه رشته‌ها
  • راهکارهایی برای افزایش کیفیت مطالعه
  • کمک به کاهش استرس
  • حل کردن مشکلات درسی دانش‌آموز
  • دادن انگیزه کافی برای ادامه مسیر
  • ارائه راه حل برای مشکلات روحی و حتی خانوادگی
  • کشف استعدادهای دانش‌آموز
  • شناسایی نقاط ضعف و قوت و برنامه‌ریزی صحیح برای اون‌ها

تفاوت مشاور تحصیلی خوب و بد

خب یک مشاور تحصیلی خوب باید: اولا تجربه و تخصص کافی داشته باشه. همچنین باید با برنامه‌ریزی تحصیلی شخصی متناسب با هر دانش‌آموز آشنا باشه. مسائل و مشکلاتی که یک کنکوری با اون مواجه هست رو بشناسه و بتونه اطلاعات کافی در همه زمینه‌ها در اختیارش بذاره. مثلا روش مطالعه مخصوص هر درس، خلاصه برداری، انواع تست و روش تست زدن.

اما چندتا ویژگی هست که اگر مشاور شما اون ویژگی‌ها رو نداشت، بهتره درباره‌ی مشورت با اون مشاور، تجدید نظر کنید. دوتا از اون ویژگی‌ها رو اینجا نوشتیم: اول اینکه اگر مشاور خیلی جدی بود و حس شوخ‌طبعی ‌نداشت. درسته که کار مشاور جدیه اما دانش‌آموز باید با اون راحت باشه و در کار هم، کمی راحتی باشه.

دوم اینکه برنامه‌ریزی یک مشاور تحصیلی باید متناسب با هر فرد باشه و یک برنامه‌ی ثابت برای همه تکرار نشه. اگر برنامه‌ی شما با برنامه‌ی دوستتون هیچ تفاوتی نداشت، این مشاوره به نفع شما نیست. بهترین مشاورین انتخاب رشته کنکور رو می‌شناسید؟

تفاوت مشاور تحصیلی خوب و بد

ویژگی‌های یک مشاور بد

اکثر مواقع در دسترس نباشه و دانش‌آموز زمان زیادی رو برای حرف زدن با اون منتظر بمونه.

هرشب کار شما رو پیگیری نکنه.

فقط فکر درآمدش باشه و هدف اصلیش موفقیت شما نباشه.

فارغ از خوب و بد بودن، شما نتونید با اون ارتباط بگیرید.

بر سرفصل‌های رشته شما تسلط نداشته باشه و در مورد رشته‌ها و دانشگاه‌ها، اطلاعاتش کافی نباشه.

به مشاور تحصیلی چه بگوییم؟

به مشاور تحصیلی چه بگوییم

دیالوگ یک جلسه مشاوره تحصیلی

5/5 - (10 امتیاز)
اشتراک گذاری این مقاله:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسلایدرهای محبوب
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.

کاربر عزیز لطفا پروکسی یا فی.لت.ر شک.ن خود را روشن کنید و روی لینک زیر بزنید.

اگر در عضویت کانال مشکل دارید به آیدی darsban1@ داخل تلگرام پیام بدید تا شما را عضو کنند.