معرفی رشته‌های انسانی

معرفی رشته مددکاری اجتماعی

معرفی رشته مددکاری اجتماعی

سلام به کنکوری‌های عزیز، من فاطمه قلیچی هستم، دانشجوی رشته مددکاری اجتماعی خوارزمی و درسبان msbook. توی این مقاله قراره به معرفی رشته مددکاری اجتماعی بپردازم و شما رو به ویژگی‌های این رشته آشنا کنم. پس با من همراه باشید.

آشنایی با رشته مددکاری اجتماعی

مددکاری اجتماعی، یعنی یک کار حرفه‌ای که به افراد، خانواده‌ها و… کمک می‌کنه تا رفاه فردی و اجتماعی خودشون رو ارتقا ببخشن و هدف اون کمک به توسعه مهارت‌ها و توانایی آدم‌ها در استفاده از منابع خود و جامعه‌ست. یه مددکار اجتماعی، علاوه بر اینکه مشکلات شخصی و فردی افراد رو بررسی می‌کنه، به مسائل اجتماعی گسترده‌تری مثل فقر، بیکاری و خشونت خانگی هم می‌پردازه.

رتبه قبولی رشته مددکاری اجتماعی

قبولی در رشته مددکاری اجتماعی به طور کلی چندان کار دشواری نیست و از علوم انسانی، تجربی و فنی و ریاضي، میشه وارد این رشته شد. رتبه‌ی لازم برای قبولی در مددکاری اجتماعی، در دانشگاه‌های تاپ و دولتی رتبه زیر پنج هزاره. البته اگر انتخاب رشته خیلی اصولی باشه، ممکنه با رتبه بالاتر هم پذیرش بشه.

نمونه کارنامه قبولی رشته مددکاری اجتماعی:

دوره تحصیل و دروس دانشگاهی

مددکاری اجتماعی کارشناسی ۴ ساله داره که در طول اون باید ۱۳۸ واحد درسی رو پاس کرد. علاوه بر اون، دانشجوهای این رشته باید ۲۴ واحد کارورزی و بعد از فارغ‌التحصیلی، ۲ سال هم به عنوان طرح بگذرونن. کارشناسی این رشته گرایش خاصی نداره اما برای ارشد می‌تونید گرایش‌های متفاوتی مثل مددکاری عمومی و مدیریت خدمات اجتماعی رو انتخاب کنید. رشته مددکاری رو میشه تا مقطع دکتری ادامه و داد مدرک گرفت.

مهارت‌های مورد نیاز

افرادی که رشته مددکاری رو انتخاب می‌کنن، باید این آگاهی رو داشته باشن که توی این رشته با آدم‌هایی با مشکلات حاد سروکار دارن. اگر شما آدم حساس و زودرنجی هستید و مشکلات آدم‌ها شما رو از پا درمیاره، این رشته به درد شما نمی‌خوره. چراکه مددکاران اجتماعی باید روحیه‌ی قوی‌ای داشته باشن. همچنین باید خیلی صبور و با حوصله باشن و توانایی همدلی با مخاطب رو داشته باشن. باید مهارت شنیدن داشته باشن و در برقراری ارتباط و گفتگو قوی عمل کنن. اگر احساس می‌کنید چنین شخصیتی دارید و از پس این کار برمیاید، در انتخاب این رشته درنگ نکنید.

بازار کار مددکاری اجتماعی

یکی از مزیت‌های این رشته، بازار کار زیاد و مناسب اونه. یه مددکار اجتماعی بعد از فارغ‌التحصیلی می‌تونه توی موسسات خیریه، موسسات دولتی، پرورشگاه‌ها، بیمارستان‌ها، اورژانس اجتماعی، زندان، بازپروری، مراکز اصلاح و تربیت، مراکز ترک و درمان اعتیاد، مراکز نگهداری از افراد بی‌سرپرست و به طور کلی هر مرکزی که با رفاه افراد و امور اجتماعی سروکار داره، مشغول به کار بشه.

همچنین دانشجوی مددکاری اجتماعی می‌تونه بعد از فارغ التحصیلی و با مدرک لیسانس و حداقل ۲ سال سابقه‌ی کار در مراکز دولتی یا خصوصی، اقدام به تاسیس کلینیک شخصی کنه. برای این کار و در صورت داشتن سرمایه‌ی کافی و شرایط اون، می‌تونه با مراجعه به بهزیستی شهر خودش، پروانه‌ی تاسیس کلینیک رو کسب ‌کنه.

مشکلات رشته:

همونطور که گفتیم، در حال حاضر بازار کار مناسبی در کشور ما وجود داره؛ اما یه سری مشکلات هم هست که کار توی این رشته رو دشوار می‌کنه. اول اینکه رشته‌ی مددکاری اجتماعی در ایران، رشته‌ی ناشناخته‌ای هست و افراد زیادی سمت اون نمیرن. این موضوع گرچه موجب بیشتر شدن بازار کار اون میشه اما یه سری مسائل دیگه مثل عدم توجه کافی به این رشته رو در پی داره. در نتیجه، حقوق و مزایای مناسب با سختی کار یک مددکار به اون پرداخت نمیشه و قوانین حمایتی درستی برای یک مددکار وجود نداره. مشکل بزرگ‌تر اینکه از فارغ‌التحصیلان رشته‌های دیگه مثل مشاوره، روانشناسی و خدمات اجتماعی هم می‌تونن وارد این رشته بشن که این موضوع روی بازار کار این رشته خیلی تاثیرگذاره.

مطلب پیشنهادی: معرفی رشته کاردرمانی

مهاجرت

توجه به این رشته و بازار کار اون، در بسیاری از کشورهای بزرگ دنیا حتی از ایران خیلی بهتره. در نتیجه رشته‌ی مددکاری اجتماعی برای مهاجرت رشته‌ی مناسبیه و دانشگاه‌های بسیاری از کشورها، در این رشته دانشجو می‌پذیرن. اما داشتن مدرک زبان مثل تافل و آیلتس یا تسلط بر زبان کشور مقصد، علاوه بر داشتن شرایط مخصوص هر دانشگاه، به پذیرش در این رشته خیلی کمک می‌کنه.

مطلب پیشنهادی: معرفی رشته روانشناسی

2.5/5 - (4 امتیاز)
اشتراک گذاری این مقاله:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسلایدرهای محبوب
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.

کاربر عزیز لطفا پروکسی یا فی.لت.ر شک.ن خود را روشن کنید و روی لینک زیر بزنید.

اگر در عضویت کانال مشکل دارید به آیدی darsban1@ داخل تلگرام پیام بدید تا شما را عضو کنند.