معرفی رشته‌های تجربی

معرفی رشته بهداشت عمومی

جدیدترین مطالب سایت

کانال تلگرام ما

معرفی رشته بهداشت عمومی

آشنایی با رشته بهداشت

سلام دوستان. وقتتون بخیر. تو این مقاله معرفی رشته بهداشت رو براتون قرار دادیم.

دانشجویان و دانش آموختگان رشته بهداشت عمومی، وظیفه حفاظت سلامت و بهداشت رو تو کل جامعه بر عهده دارن . به عبارتی رشته بهداشت عمومی بیانگر مجموعه‌ اقداماتیه که برای ارتقا وضعیت سلامت جامعه انجام میشه و افرادی که تو این رشته به تحصیل می پردازن، سلامت افراد جامعه را تضمین میکنن. این افراد متعهد میشن از بروز هر نوع اتفاقی که منجر به تهدید سلامت  اونا یا خدشه وارد کردن به بهداشت جمعی می شود، پیشگیری به عمل بیارن.

برخلاف متخصصای بالینی مثل پزشکا و پرستارا، که در درجه اول تمرکز اونا روی درمان افراد بعد از بیمار شدن یا آسیب دیدگی هست، متخصصای بهداشت عمومی با اجرای برنامه‌های آموزشی، اجرای خدمات و انجام تحقیقات و پژوهش های مرتبط از بروز مشکلات مکرر جلوگیری می کنن. همچنین تلاش خودشون رو به کار می گیرن تا حتی الامکان برابری های دسترسی به امکانات بهداشتی رو میسر کنن و باعث ارتقاء حقوق، کیفیت و دسترسی به خدمات بهداشتی بشن.

اهمیت این رشته اونجا مشخص می‌شه که فقدان اون، باعث بروز انواع بیماری‌ها، مسائل پزشکی و مشکلات عمومی تو جامعه، تا جایی که امروزه رشته بهداشت عمومی را می تونیم پایه اصلی رشته هایی مثل موارد پایین بدونیم:

آموزش بهداشت

مدیریت بهداشتی

رشته علوم تغذیه

اقتصاد بهداشت

رتبه قبولی رشته بهداشت

کارنامه قبولی رشته بهداشت

دروس دانشگاهی رشته بهداشت

دروس پایه رشته بهداشت: از جمله دروس پایه می توان به بیوشیمی، بیو فیزیک، آمارحیاتی 1 و 2، تشریح و فیزیولوژی، توان‌بخشی و رفاه اجتماعی، اصول و کلیات اپیدمیولوژی، کلیات پزشکی و بهداشت، اکولوژی انسانی و بهداشت بین الملل، فارماکولوژی، اصول تغذیه، میکروب شناسی 1و 2، مصون‌سازی فعال و انفعالی، اصول و کلیات خدمات بهداشتی اشاره کرد.

دروس تخصصی رشته بهداشت: درس‌های اختصاصی این رشته شامل مواردی نظیر روان‌شناسی و بهداشت روان، اقتصاد بهداشت، بهداشت دهان و دندان، تغذیه کاربردی، بهداشت دانش آموزان و مدارس، مدیریت و نظارت در مراکز بهداشتی درمانی ، نظام‌های سلامتی در ایران و جهان، بهداشت سالمندان، اصول مدیریت در خدمات بهداشتی، تکنولوژی آموزشی، بهداشت روانی و اعتیاد، کاربرد کامپیوتر در تجزیه و تحلیل داده‌های بهداشتی، اپیدمیولوژی بیماری‌های شایع در ایران، بهداشت حرفه‌ای، حشره‌شناسی پزشکی و مبارزه با ناقلین بیماری، بیماری‌های شایع کودکان و شیوه‌های پیش‌گیری از آنها، آشنایی با سموم آفت‌کش، برنامه ملی مبارزه با بیماری‌های غیر واگیردار و اپیدمیولوژی آنها، بیماری‌های ارثی و مشاوره ژنتیکی، بهداشت محیط 1 و2 و 3، آموزش بهداشت و ارتباطات، بهداشت باروری، بهداشت مادران و کودکان، اصول برنامه‌ریزی بهداشتی، پاتولوژی جغرافیایی ایران و معرفی بیماری‌های شایع، روش تحقیق در علوم بهداشتی، زبان تخصصی، بهداشت مواد غذایی و اقدامات بهداشتی و کمک های اولیه در شرایط اضطراری هست.

ادامه تحصیل در رشته بهداشت

دانشجوها در مقطع کارشناسی ارشد می‌تونن نسبت به انتخاب رشته‌هایی مثل ارشد آموزش بهداشت و ارتقا سلامت، آمار زیستی، اپیدمیولوژی، اکولوژی انسانی، انفورماتیک پزشکی، ارزیابی فناوری سلامت، بهداشت و ایمنی مواد غذایی، تاریخ علوم پزشکی، حشره‌شناسی پزشکی و مبارزه با ناقلین بیماری، رفاه اجتماعی، زیست فناوری پزشکی و سم شناسی، ارشد علوم تغذیه، مدیرت توانبخشی، ارشد مهندسی بهداشت محیط فناوری اطلاعات سلامت، فیزیولوژی و کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی اقدام کنن.

مهارت‌های لازم برای رشته بهداشت

یه کارشناس بهداشت در نقش اجرائی میتونه تو کارهایی مثل موارد پایین مشغول بشه:

نظارت بر چگونگی تشکیل و تکمیل پرونده برای خانوارهای تحت پوشش، کمک به انجام سایر واحدهای مراکز بهداشتی – درمانی در موارد ضروری، بررسی و نظارت بر نیازهای تدارکاتی مراکز ارائه خدمات، ارائه خدمات تنظیم خانواده به افراد تحت پوشش، شرکت در برنامه‌های بهداشت مدارس، نظارت بر اجرای ارجاع موارد

زمینه شغلی و درآمد رشته بهداشت

رشته بهداشت عمومی از جمله زیرشاخه‌های علوم پزشکیه و فارغ التحصیلای این رشته، مثل رشته هوشبری، رشته شنوایی شناسی، رشته دندانپزشکی، رشته مدیریت بازرگانی، رشته رادیولوژی و … درآمدای خوبی دارن. میزان حقوق این افراد با توجه به افزایش ساعت کاری و چند شغله بودن میتونه افزایش پیدا کنه.

معایب و مزایای رشته بهداشت

معایب: بازار کار رشته دانشگاهی بهداشت عمومی ممکنه به دلیل جذب بیش از حد دانشجوهای بدون آزمون، اشباع شده و باعث شده برخی از فارغ التحصیلای این رشته نتونن به فرصت شغلی مناسب دست پیدا کنن.

توزیع نامناسب کارشناس، یکی دیگه از معایب این رشته هست و خانه‌های بهداشت در مناطق محروم و دور افتاده با کمبود نیرو و کارشناس مواجه هستن.

مزایا: از نظر بازار کار و شرایط درآمد، رشته خوبیه. پرستیژ کاری نسبتا خوبی تو اجتماع داره. نسبت به بقیه رشته‌های گروه آزمایشی علوم تجربی، با افراد بدحال سر و کار نداره و استرس کمتری داره.

مهاجرت با رشته بهداشت

مدرک لیسانس توی بهداشت عمومی طی یک دوره چهار ساله توی کانادا ارائه میشه که در طی اون دانشجوهای تخصص، دانش و مهارت کافی و مورد نیاز خودشون رو در زمینه بهداشت عمومی کسب کنن. دوره‌های کارشناسی تو این رشته روی مسائلی از جمله علوم طبیعی، سلامت جامعه و سلامت رفتاری و اجتماعی تمرکز دارن. همچنین برای ادامه تحصیل کارشناسی بهداشت عمومی توی کانادا، دانشجوها باید مدرک آیلتس 6.5 معتبر، رزومه، ریز نمرات و مدرک دیپلم داشته باشن.

 دانشکده‌های بهداشت عمومی کانادا دارای امکانات وسیعی هستن و بیشتر اونا به دانشجوها تو انتخاب رشته خودشون تو مقاطع تحصیلات تکمیلی از جمله کارشناسی ارشد کمک می‌کنن ادامه تحصیل تو این مقطع به گذروندن یک دوره تحصیلی دو ساله نیاز داره و بعد از اون دانشجوهای فارغ التحصیل تو این رشته و دارای مدرک کارشناسی ارشد بهداشت عمومی، می‌تونن وارد حرفه مربیگری سلامت یا اطلاعات اجتماعی بشن. تو دوره‌های فوق لیسانس رشته بهداشت عمومی تو کانادا دانشجوها گرایش به خصوصی رو انتخاب می‌کنن و دروس مربوطه رو می‌گذرونن. لازم به ذکره که پذیرش تو این دوره به اخذ مدرک آیلتس 6.5 و ارائه مدارکی مثل توصیه‌نامه، انگیزه‌‌نامه، رزومه، ریز نمرات و مدرک لیسانس نیاز داره.

ویژگی‌های شخصیتی لازم برای موفقیت توی ادامه تحصیل و اشتغال این رشته

سلامت عمومی و بهزیستی جامعه از مهم‌ترین وظایف و خصوصیات متخصصان بهداشت عمومی میشه از فارغ التحصیلای رشته دانشگاهی بهداشت عمومی انتظار میره در هر مکان و هر شغلی که در آینده انتخاب می‌کنن بعضی از صلاحیت‌های حرفه‌ای رو داشته باشن ویژگی‌ها و مهارت‌های لازم تو بازار کار و آینده شغلی رشته دانشگاهی بهداشت عمومی به شکل زیره:

داشتن مهارت‌های فنی برای تحقق بخشیدن به اهداف سازمان، مهارت ارتباطی مناسب چه کلامی و چه کتبی، انعطاف پذیری و سازگاری در کار گروهی، مهارت و توانایی حل مسئله، نوآوری و ابتکار در حرفه، مهارت‌های بین فردی، قدرت تحلیل مسائل، اخلاق حرفه‌ای، روحیه کار تیمی، آشنایی با کامپیوتر

نکته ویژه درباره رشته بهداشت

تو این رشته میشه تو مراکز بهداشتی اقدام به گذروندن طرح دو ساله کرد، اما طرح دو ساله برای این رشته به هیچ وجه اجباری نیست و بعضی از فارغ التحصیلای رشته بهداشت عمومی برای کسب مهارت و تجربه و ورود راحت تر به بازار کار این طرح‌ها رو می‌گذرونن.

با امتیاز دهی ما را در کیفیت مطالب یاری کنید
اشتراک گذاری این مقاله:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسلایدرهای محبوب
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.

کاربر عزیز لطفا پروکسی یا فی.لت.ر شک.ن خود را روشن کنید و روی لینک زیر بزنید.

اگر در عضویت کانال مشکل دارید به آیدی darsban1@ داخل تلگرام پیام بدید تا شما را عضو کنند.