نرم افزار محاسبه شهریه دانشگاه
سلام به دوستان عزیز msbook، توی این مقاله دانشگاه های شهریه پرداز رو بهتون معرفی کردیم و شهریهی این دانشگاهها در رشتههای مختلف رو به طور کامل براتون توضیح دادیم. پس این مطلب رو تا انتها دنبال کنید تا هرچی میخواید بدونید رو بفهمید.
آنچه در این مقاله میخوانید
Toggleشهریه پرداز چیست؟
دانشگاه شهریه پرداز به طور عام به دانشگاههایی گفته میشه که برای تحصیل از دانشجوها پول دریافت میکنند. دانشگاه آزاد، پردیس خودگردان، غیرانتفاعی، پیام نور و شبانه (نوبت دوم) از انواع دانشگاههایی هستند که شهریه دریافت میکنند. اما به طور خاص، جدیداً در دفترچهی انتخاب رشته کنکور سراسری به پردیسهای خودگردان، دانشگاه شهریه پرداز گفته میشه.
معرفی دانشگاه آزاد
دانشگاه آزاد اسلامی با اعضای هیئت علمی و منابع مناسب یک انتخاب برتر برای دانشجوهای درخشان محسوب میشه. طبق آمار ارائه شده توسط خبرگزاری ایرنا، حدود 40 درصد از دانشجویان کشور توی این مرکز آموزشی عالی تحصیل میکنن که نمایانگر تواناییهای فراوان و زیرساختهای قوی این دانشگاهه. شهریه این دانشگاه بهجز پردیس خودگردان، از سایر مؤسسات آموزش عالی بهتره.
یکی از دلایلی که موجب محبوبیت دائمی این دانشگاه شده، شرایط آسانتر پذیرش اون نسبت به دانشگاههای سراسریه. در این دانشگاه، داوطلبان میتونن به سادگی از طریق آزمون سراسری یا بدون آزمون پذیرفته بشن. در رشتههای بدون کنکور، پذیرش از طریق ظرفیت مازاد امکانپذیره و مدرکش بهاندازه یک پذیرش با آزمون ارزش داره. تفاوت، تنها در امکان انتقال به دیگر دانشگاهها و شرایط مهمان شدنه، به این معنا که دانشجوها محدودیت انتقال به مؤسسات دیگر رو نخواهند داشت و یا مهمان شدن در اونها پذیرفته نمیشه.
دانشگاههای آزاد اسلامی به عنوان یکی از مؤسسات با کیفیت و استانداردهای علمی برتر شناخته میشن و در تمام مقاطع تحصیلی دانشجوها رو پذیرش میکنند. روش پذیرش در این دانشگاهها بر اساس سوابق تحصیلی و کنکوره و تفاوتی بین رشتههای با آزمون و بدون آزمون در مورد هزینه شهریه وجود نداره. از مزیتهای دیگهي این دانشگاهها میشه به امکان پرداخت اقساطی شهریه اشاره کرد که این امر به دانشجوها این امکان رو میده تا هزینههای تحصیلیشون رو اقساطی پرداخت کنند.
شهریه رشتههای دانشگاه آزاد 1402
شهریه دانشگاه آزاد رشته ریاضی
۷ تا ۸ میلیون و پانصد تومان
شهریه دانشگاه آزاد رشته انسانی
۵ تا ۶ میلیون تومان
شهریه دانشگاه آزاد رشته تجربی
۱۹ تا ۲۰ میلیون تومان
۲۰ تا ۲۲ میلیون تومان
۱۹ میلیون تومان
۷ تا ۱۰ میلیون تومان
۷ تا ۱۰ میلیون تومان
معرفی دانشگاه آزاد خودگردان
دانشگاه آزاد اسلامی ایران، با وجود رقابت فراوان در رشتههای پزشکی و پیراپزشکی، تصمیم به افزایش ظرفیت از طریق ظرفیت خودگردان گرفته. این ظرفیت اضافی برای دانشگاههای آزاد ارائه میشه و داوطلبانی که مایل به شرکت در اون هستند، باید شهریه بیشتری پرداخت کنن. این تصمیم، افتراقی بین داوطلبان با رتبه بالا ایجاد میکنه و شانس قبولی اونها در این ظرفیت خودگردان رو بیشتر میکنه.
اگرچه مقدار دقیق ظرفیت خودگردان سال 1402 اعلام نشده، اما پیشبینی میشه که تعداد محدودی از دانشجوها در هر دانشگاه از این فرصت بهرهمند بشن و این فرصت نهایتاً برای تعداد کمی از داوطلبان ممکن بشه. لذا برای ورود به این ظرفیت، رتبه برتری در کنکور و دقت در مهلتها و فرمهای ثبت نام ضروریه.
داوطلبانی که در ظرفیت خودگردان دانشگاه آزاد قبول میشن، باید مراحل ثبت نام رو حضوری انجام بدن. این اقدام برای دسترسی به دانشگاه و تکمیل فرآیند ورود به دوره تحصیلی ضروریه.
شهریه رشتههای دانشگاه آزاد خودگردان 1402
شهریه دانشگاه آزاد رشته ریاضی
۷ تا ۸ میلیون و پانصد تومان
شهریه دانشگاه آزاد رشته انسانی
۵ تا ۶ میلیون تومان
شهریه دانشگاه آزاد رشته تجربی
33 میلیون تومان
37 میلیون تومان
32 میلیون تومان
۷ تا ۱۰ میلیون تومان
26 میلیون تومان
معرفی پردیس خودگردان
پردیس خودگردان، شعبههایی از دانشگاههای دولتیان که به منظور پذیرش دانشجو در قبال دریافت شهریه ایجاد شدن. این دانشگاهها دارای مقررات و آییننامههای داخلی برای پذیرش دانشجو هستند و معمولاً از طریق آزمونهای سراسری یا آزمونهای اختصاصی تحت نظر سازمان سنجش دانشجو میپذیرن.
مدرک پردیس خودگردان با امضای رئیس دانشگاه مربوطه صادر میشه و در شکل و فرمت شباهت زیادی به مدارک دورههای روزانه دانشگاه داره. عنوان پردیس خودگردان هم در مدرک فارغ التحصیلی ذکر میشه.
این دانشگاهها در ابتدا به منظور پذیرش دانشجویان خارجی تاسیس شده بودن، اما به دلیل عدم تقاضا، از دانشجویان داخلی هم شهریه دریافت کرده و به دانشگاه شهریه پرداز تبدیل شدند.
دانشگاههای پردیس خودگردان به دانشگاههای مادر وابستهان و تاسیس پردیس خودگردان به صورت مستقل توسط هر دانشگاه امکانپذیر نیست. شهریه در این دانشگاهها بسیار سنگینه و حتی از دانشگاههای آزاد هم بیشتره. پرداخت شهریه امکان قسطبندی هم داره و هر سال شهریهها تقریباً 20 درصد افزایش دارن.
شهریه پردیس خودگردان 1402
شهریه پردیس خودگردان شهید بهشتی
7 تا 8 میلیون و پانصد تومان
5 تا 6 میلیون تومان
پزشکی: 28 میلیون تومان
دندانپزشکی: 29 میلیون تومان
داروسازی: 28 میلیون تومان
پرستاری، اتاق عمل، شنوایی سنجی، کاردرمانی، مامایی، هوشبری: 11 میلیون تومان
فیزیوتراپی و بینایی سنجی: 13 میلیون تومان
شهریه پردیس خودگردان امیرکبیر و شریف
15 تا 18 میلیون تومان
معرفی دانشگاه پیام نور
دانشگاه پیام نور، یک مؤسسه آموزشی غیر روزانهست که در تاریخ مهر ماه سال 1367 تأسیس شد. هدف اصلی این دانشگاه، ارائه آموزش از راه دور و نیمه حضوری در رشتههای مختلف فنی، مهندسی و انسانیه.
پذیرش دانشجو در دانشگاه شهریه پرداز پیام نور به دو صورت کنکور سراسری و بدون کنکور انجام میشه و داوطلبان میتونن بر اساس سوابق تحصیلی خودشون هم ثبت نام کنن. این دانشگاه با تعداد واحدهای آموزشی بسیار زیاد در سراسر کشور، تعداد زیادی از دانشجویان رو تحت پوشش خودش قرار داده. شهریه در دانشگاه پیام نور نسبت به دانشگاههای شبانه، دانشگاههای آزاد و دانشگاههای پردیس خودگردان کمتره.
شهریه دانشگاه پیام نور 1402
شهریه دانشگاه پیام نور علوم انسانی
3 تا 5 میلیون تومان
شهریه دانشگاه پیام نور رشته ریاضی
4 تا 6 میلیون تومان
شهریه دانشگاه پیام نور علوم تجربی
4 تا 6 میلیون تومان
معرفی دانشگاه شبانه یا نوبت دوم
دوره شبانه یکی از دورههای دانشگاههای سراسریه که دانشجوها میتونن در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تحصیل کنن. دانشجویان در این دوره از امکانات تحصیلی دانشگاههای دولتی بهرهمند میشن. تنها تفاوت اصلی میان دانشجویان روزانه و شبانه در میزان امکانات رفاهی و پرداخت شهریه به دانشگاهه و این تفاوت متناسب با نوع دانشگاه و مقطع تحصیلی متفاوته. گرچه شهریهی نوبت دوم دانشگاه سراسری از دانشگاه آزاد و پردیس خودگردان هم کمتره.
در عمل، کلاسهای دانشجویان شبانه به همون شکلی که برای دانشجویان روزانه هست، برگزار میشه. اما شرایط مرتبط با امکانات رفاهی در دورههای شبانه به نسبت دورههای روزانه متفاوته. به عنوان مثال، خوابگاههای دانشگاه معمولاً به دانشجوهای روزانه واگذار میشه. اگرچه برخی از دانشجویان نوبت دوم هم میتونن از خوابگاه استفاده کنن، اما دانشگاهها در تأمین این امکانات تعهدی ندارن. همچنین هزینه خوابگاه در دانشگاههای سراسری برای دانشجویان نوبت دوم (شبانه) معمولاً کمتر از هزینه خوابگاه دانشگاههای آزاده.
شهریه دانشگاه سراسری شبانه یا نوبت دوم 1402
شهریه شبانه رشتههای علوم انسانی
4 تا 6 میلیون تومان
شهریه شبانه رشتههای ریاضی
5 تا 7 میلیون تومان
شهریه شبانه رشتههای علوم تجربی
5 تا 7 میلیون تومان
معرفی دانشگاه غیر انتفاعی
دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی، به عنوان یک بخش از دانشگاههای غیردولتی، برای ادامه تحصیل از دانشجویان میخوان که شهریه پرداخت کنن. این مؤسسات آموزشی تابع سیستم آموزشی کشور هستند و مدارک دانشجویان توسط دانشگاه و وزارت علوم صادر میشه.
این نکته مهمه که در مقاطع کارشناسی، داوطلبان میتونن با شرکت در کنکور یا بدون کنکور به دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی در محل تحصیلشون پذیرش بگیرن. اما ادامه تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی، معمولاً بر اساس آزمونهای ورودی این مؤسسات تعیین میشه.
شهریه دانشگاه غیرانتفاعی 1402
شهریه دانشگاه غیرانتفاعی علوم انسانی
7 تا 9 میلیون تومان
شهریه دانشگاه غیرانتفاعی رشته ریاضی
۵ تا ۶ میلیون تومان
شهریه دانشگاه غیرانتفاعی علوم تجربی
7 تا 10 میلیون تومان