نکات طلایی نحوه مطالعه دین و زندگی کنکور
دوستان دینی نه تنها از دروس مهم عمومی بلکه از دروس مهم کنکور هستش که شما به راحتی میتونید درصد خوبی رو تو این درس کسب کنید فقط باید یکسری نکات رو مورد توجه قرار بدید و از یسری اشتباهات رایج خودداری کنید .
اولین اشتباه اینه که دینی چون یه درس عمومیه بچه ها اونو میزارن تو ماه های آخر و نزدیک به کنکور شروع به مطالعه و تستزنی میکنن اما این درس با ضریب 3 نیازمند مطالعه مستمر و مداومه تا بتونه تاثیر خودش رو نشون بده و این اشتباه باعث میشه سوالات مفهومی و ارتباطی بین آیات که مطرح میشرو شما نتونید جواب بدید چون فرصتی برای مطالعه دقیق تر نداشتید .
چگونه دینی را برای کنکور 100 بزنیم
حالا بریم نکاتی که به شما کمک میکنه در جهت 100 زدن این درسو باهم بررسی کنیم:
بررسی سوالات کنکور های گذشته
شاید اگه به سوالات سالهای گذشته دینی نگاه کنید ، تصور میکنید که با حفظ متن درس و یکمی تسلط رو آیات میتونین درس دینی رو 100 بزنید اما اگه به کنکور های اخیر توجه کنید متوجه میشید سوالات به سمت مفهومی تر شدن رفتن و طراحان نیز به این سبک علاقه مندن و حتی از درسای حفظی هم سوالات مفهومی طرح میکنن . پس کم کم برای آشنایی با این سبک سوال طرح کردن کنکور های سالهای اخیر رو به خصوص با دقت تحلیل کنید .
چگونه دینی را برای کنکور 100بزنیم؟
توجه به آیات و روایات و احادیث
دوستان فرقی نداره متون عربی باشن یا فارسی حتما حتما خوب مطالعه کنید و مسلط باشید چون نزدیک به 60 درصد سوالات کنکور دینی از این بخش طرح میشه .
تو خوندن آیات و روایات به این بخش ها توجه کنید :
- موضوع اصلی آیه یا حدیث چیست ؟
- روایت از زبان چه کسی است ؟
- حدیث خطاب به چه کسی گفته شده ؟
- حدیث یا آیه در چه مکان و زمانی نازل شده است ؟
- شان نزول چیست؟
- ارتاط آیات و احادیث درس با یکدیگر چیست ؟
- تفاوت و شباهت آیات و روایات
دوستان به پاراگراف های بالا و پایین این آیات و احادیث حتما توجه کنید تا ارتباطشونو کشف کنید ضمنا ترجمه آیات رو با دقت بلد باشید و به بخش اندیشه و تحقیق هم توجه کنید .
توجه به متون درس ها
دوستان توجهتون به متن دروس هم مثل آیات حائز اهمیته چون بخش قابل توجه دیگه ای از سوالات به این قسمت اختصاص داره . برای مطالعه متن از هایلایتر ها یا مداد برای نشون کردن قسمت های مهم استفاده کنید .
مهم ترین بخش از سوالات متون ، سوالات ترکیبی هستش که از پایه های مختلف میاد پس تسلطتون به هر سه پایه زیاد باشه و وقتی مثلا درس یک پایه دهمو مطالعه کردید سعی کنید ارتباطشو با دروس دیگه و حتی دروس پایه یازدهم و دوازدهم هم کشف کنید چون اگه یه بخشی از سوالات رو بلد نباشید نمیتونید جواب کل سوال رو بدید.
مدل دیگه ای از سوالات متن ترکیبش با آیات هستش که متونی که مفهومی نزدیک به آیات رو دارن از شما خواسته میشه و به نوعی قرابت معنایی دینی به حساب میاد واسه همین تو بخش آیات بهتون گفتیم که پاراگراف های نزدیک آیات رو خوب خوب مطالعه کنید .
استفاده از تکنیک 70 به 30
این تکنیک کاربردی تو دروس حفظی است که شما 70 درصد از تایم مطالعه دینیتونو مطالب کتاب رو مطالعه میکید و 30 درصد هم زدن تست میپردازید که متاسفانه بین بچه ها این تکنیک تا حدودی برعکس اجرا میشه و بیشتر تست میزنن تا مطالعه کنن.
خوب بچه ها شما وقتی مطالب رو نخوندید و خوب یاد نگرفتین نباید تست بزنید چون اون تست بهتون کمکی نمیکنه و در واقع شما با این کار تستم هدر میدید و چیزی ازش یاد نمیگیرید. پس لطفا برای دروس حفظیتون برنامه ریزیتونو اصلاح کنید .
منبع اصلی شما برای دروس حفظی کتابه و از منابع کمک آموزشی برای زدن تست و کشف پیام آیات استفاده کنید و سعی کنید خودتونو خیلی به منابع کمک آموزشی عادت ندید و متون درس هارو از رو کتاب مطالعه کنید البته ممکنه فهم یه بخش هایی از کتاب براتون نامفهوم باشه که خوبه برای فهم بهتر از این منابع استفاده بشه .
توجه به علل و معلول ها و تقدم وتاخرها
دوستان یکی از دام های سوالات طرح شوالات از تقدم و تاخر ها و علل و معلول هاست البته سوالات زیادی تو کنکور ازش نمیاد اما به شدت پیچیده طرح میشه و هدف اینه شمارو کاملا گیج کنن و وقت شمارو بگیرن تا نتونید به سوالات راحت تر که در ادامه هست برسید . برای پاسخگویی به این سوالات اگه خوب مطالعه کردید و فهمیدید که چرا یه چیز علت و یه چیز معلوله برید سراغش و اگر خوب درکش نکردید یا اصلا نخوندید اصلا سمتش نرید و سریع ازش بگذرید.
مثال : عدم غم و اندوه و حزن معلول ايمان به خدا آخرت وعمل صالح است.( ص 62 دين و زندگي 2)
مثال : جمله « فاذا هم قيام ينظرون» مرتبط است با « ثم نفخ فيه اخري» و نوراني شدن زمين که بروز واقعيت حوادث گذشته بر زمين است. مقدم بر وضع« کتاب» است.(ص 87 و 88 ، دين و زندگي 2 و سؤال 56 هنر 90)
استفاده از منبع درست
از منابع درست و متناسب با سطح خودتون انتخاب کنید تا شمارو بی انگیزه نکنه اکثرا مطالب در ابتدا بدون آگاهی نسبت به سطحی که دارید به غلط انتخاب میشن و انقد گاها تست هاش یا مطالبش سخته که شما رو بیخیال یه درس میکنه و نسبت بهش زده میشید و میزاریدش کنار .
پیشنهاد ما اینه واسه اول کار از سطوح راحت تر شروع کنید و کم کم که پیشرفت کردید و اصلا نحوه مطالعه دستتون اومد برید سراغ منابع کمک آموزشی سخت تر و تست های بیشتر.
چگونه دینی را برای کنکور 100 بزنیم ؟