مطالعه کنکوری

بهترین روش مطالعه و تست زنی شیمی برای کنکور

جدیدترین مطالب سایت

کانال تلگرام ما

بهترین روش مطالعه و تست زنی شیمی برای کنکور

سلام بچه‌ها وقت همگی بخیر. امیدوارم حالتون عالی باشه. توی این قسمت از مقالات روش مطالعه میخوایم درمورد روش مطالعه و تست زنی شیمی برای کنکور با هم دیگه صحبت کنیم.

درس شیمی یکی از دروس مهم و تاثیرگذار برای بچه‌های رشته‌ی تجربی و ریاضیه. به دلیل اینکه این درس جنبه‌ی مفهومی-محاسباتی داره، شما باید بصورت موازی هم مفاهیم کتاب درسی رو پیش ببرید و هم اینکه از کتاب تستتتون تست‌های زیاد و خوبی رو بزنید که بتونید توی بخش مسائل هم قوی بشید. عموما اکثر بچه‌ها توی برخورد اول از درس شیمی دل خوشی ندارن اونم تنها دلیلش اینه که روش صحیح مطالعه رو یاد نگرفتن و میگن هر چی میخونم بازم ضعیفم. ما در ادامه نکاتی رو براتون آوردیم که توی این مسیر کمکتون میکنه. پس تا انتها همراه ما باشید.

بودجه بندی شیمی کنکور

برنامه ریزی برای مطالعه‌ی شیمی

توی برنامه ریزی اصولی معمولا توی یک روز چند تا درس حفظی و یا چند تا درس محاسباتی رو با هم نمی‌ذاریم. اگه مطلبی که از شیمی میخونید مفهومیه، میتونید با ریاضی یا فیزیک توی برنامه‌تون قرار بدین ولی اگه میخواین از بخش مسائل تست بزنید، می‌تونید با زیست و یا به همراه درس عمومی توی برنامه‌تون قرار بدین. برای استارت شروع مطالعه باید اول هر فصلی که تصمیم دارید بخونید رو به زیر گروه‌های کم حجم تقسیم کنید و ماهیت مفهومی یا مسئله بودن اون قسمت رو تعیین کنید. بعدش باید متن اون قسمت رو به طور کامل از روی کتاب درسی کلمه به کلمه بخونید و زیر نکات مهم خط بکشید و خلاصه‌ی هر بخش رو در کنارش رسم کنید.

تذکر: حواستون باشه که کتاب‌های شیمی پر از خود را بیازمایید و کاوش کنید هست؛ پس از اهمیت این دو غافل نشید. حتما و حتما هر بخشی رو که می‌خونید، جواب خود را بیازمایید و آزمایش کنیدهاش رو هم یاد بگیرید. 

مهم: شاید باورتون نشه اما بعضی وقت‌ها، طراح کنکور از خود متن سوال و تمارین هم سوال طرح می‌کنه، پس باید همه چی رو با دقت کافی بخونید.

تست زدن:

وقتی که هر قسمت رو از روی کتاب درسی خوندید و تونستید خلاصه‌ی اون بخش رو رسم کنید، حالا باید وارد فرآیند تست آموزشی بشین. منظور از تست آموزشی، تستی هست که باتوجه به اطلاعات اولیه‌تون، بدون در نظر گرفتن زمان می‌زنید و هدفمون از تست آموزشی فقط اثبات مطالب اولیه‌ست.

بعد از زدن تست آموزشی، این سری باید خلاصه‌هاتون رو یکبار به صورت اجمالی مطالعه کنید و برین سراغ تست زمان‌دار! شاید براتون سوال پیش بیاد که تست زمان‌دار چیه؟ متاسفانه اکثر دانش آموزا توی تفکیک تست آموزشی و تست زمان‌دار دچار اشتباه میشن. خب بچه‌ها توی زدن تست زمان‌دار باید از همون منبع تستی که دارین و از همون مباحثی که خوندید، این سری تست‌ها رو با در نظر گرفتن زمان استاندارد کنکور بزنید. منظورم از زدن تست‌ها توی زمان استاندارد اینه که اگه دیدین یک تستی داره بیشتر از 1 دقیقه وقتتون رو می‌گیره، باید رهاش کنید و بعدا توی فرآیند تحلیل ببینین که چرا نتونستین اون سوال رو حل کنید.

 

مطلب پیشنهادی: بهترین کتاب شیمی کنکور

کدام پایه برای شیمی کنکور مهم‌تر است؟

خب صحبت اینکه کدوم پایه مهم‌تره و اینکه تمام تمرکزمون رو بذاریم روی فلان پایه و از بقیه‌ی پایه‌ها غافل بشیم، اشتباهه. اما توی حالت کلی، همونطور که اکثرتون می‌دونید، شیمی سال یازدهم سهم سوال بیشتری رو توی کنکور به خودش اختصاص میده و حدود 38 درصد کنکور رو شامل میشه. حالا در ادامه، چرایی این قضیه رو بهتون میگم:

خب توی فصل اول یازدهم با مباحثی مثل بازده و درصد خلوص، شعاع اتمی، هیدروکربن‌ها و شیمی آلی آشنا میشین و تمامی این مطالب قابلیت ترکیبی شدن رو با مبحث استوکیومتری سال دهم و مطالب سال دوازدهم دارن. توی فصل دوم با مباحث ترمودینامیک، دما، گرما، سینتیک شیمیایی و … آشنا میشین که باز هم این مطالب می‌تونن با استوکیوتری ترکیب بشن و سوالات ترکیبی خوبی رو بوجود بیارن. و اما فصل سوم که به نظر من مهم‌ترین فصله، مربوط به بخش شیمی پلیمر میشه که این فصل همیشه پایه ثابت کنکوره و حتی میتونه تا 5 – 6 تا تست رو به خودش اختصاص بده.

مباحث آسان شیمی کنکور

خب متاسفانه هر ساله یک سری از دانش آموزها، استارت مطالعه‌شون دیر میخوره و مجبور میشن از استراتژی حذف مطالب و مطالعه‌ی مطالب ساده‌تر استفاده کنن. اگه بخوام مطالب ساده و کوتاه شیمی رو بهتون بگم، باید در نظر داشته باشین که اگه پایه‌ی خوبی ندارین و وقت زیادی هم ندارین، باید از فصول حفظی – مفهومی شروع کنین و بعدش اگر رسیدین، مسائل ساده رو تمرین کنین.

درمورد دسته بندی این مطالب هم بهتون پیشنهاد می‌کنم که حتما و حتما از پایه‌ی دهم مطالب حفظی و مفهومی فصل 1  و 2 یعنی مباحث رفتار اتم و ساختار اتم رو کامل مطالعه کنین و از پایه‌ی یازدهم هم مطالب حفظی فصل 1 و 3 رو بخونید. همچنین برای مطالعه‌ی بیشتر، بهتره که از پایه‌ی دوازدهم روی مطالب حفظی فصل 3 تسلط کافی رو داشته باشین.

مطلب پیشنهادی: لیست بهترین اساتید شیمی

بودجه بندی شیمی در کنکور 1400

برای اینکه از اهمیت فصول مختلف درس شیمی توی کتاب‌های درسی سه پایه خبردار بشیم، بهتره که نیم نگاهی به بودجه بندی کنکور 1400 داشته باشیم:

پایه دهم:

از فصل 1 سه سوال، فصل 2 سه سوال و از فصل 3 دو سوال طرح شده بود.

پایه یازدهم:

از فصل 1 چهار سوال، فصل 2 چهار سوال و از فصل 3 شش سوال طرح شده بود.

پایه دوازدهم:

از فصل 1 سه سوال، فصل 2 چهار سوال، فصل 3 چهار سوال و از فصل 4 دو سوال طرح شده بود.

مطلب پیشنهادی: بودجه بندی شیمی کنکور

4.8/5 - (6 امتیاز)
اشتراک گذاری این مقاله:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 − 11 =

اسلایدرهای محبوب
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.

کاربر عزیز لطفا پروکسی یا فی.لت.ر شک.ن خود را روشن کنید و روی لینک زیر بزنید.

اگر در عضویت کانال مشکل دارید به آیدی darsban1@ داخل تلگرام پیام بدید تا شما را عضو کنند.