معرفی رشته‌های انسانی

معرفی رشته حقوق

جدیدترین مطالب سایت

کانال تلگرام ما

معرفی رشته حقوق

سلام دوست کنکوری. به مقاله معرفی رشته حقوق خوش اومدی. من فاطمه رزمنده به همراه همکارم آقای مهدی طباطبایی دانشجوی حقوق در دانشگاه شهید بهشتی هستیم و در این مقاله قصد داریم به معرفی رشته حقوق بپردازیم. پس اگر به این حوزه علاقمندی یا نیاز داری اطلاعات بیشتری درمورد این رشته کسب کنی، تا انتها همراهمون باش.

معرفی رشته حقوق

رشته حقوق یکی از محبوب‌ترین رشته‏‌های داوطلبان گروه علوم انسانیه. دامنه گرایش‌‏های رشته حقوق گسترده و در کلیه روابط زندگی امروز قابل ملاحظه‌ست. این روابط می‏‌تونه مربوط به روابط دولت و مردم باشه که به حقوق عمومی معروفه و یا روابط خصوصی مردم را دربرب‏گیره که حقوق خصوصیه. حقوق عمومی شامل حقوق قوای سه‏ گانه کشور، حاکمیت و آنچه که مربوط به اداه کشوره میشه و حقوق خصوصی به روابط بین خود مردم می‌‏پردازه که مهم‌ترین اون‌ها، روابط تجاریه. این روابط تجاری عامل ایجاد رشته حقوق تجارت شده. همینطور شامل مسائل مربوط به حقوق مدنیه که شامل اموال، مالکیت، قراردادها و مسئولیت‌‏هایی که اشخاص در خطاهایی که مرتکب می‏شن براشون به وجود می‏اد مثل مسئولیت ناشی از حوادث، قواعد مربوط به ارث، وصیت، ولادت، اقامتگاه اشخاص و ده‌ها مورد دیگه میشه.

همچنین شاخه‌ای از حقوق، به روابط بین‌المللی می‌‏پردازه که خودش به دو بخش حقوق روابط بین‌الملل عمومی و خصوصی تقسیم می‏شه. حقوق روابط بین‌الملل عمومی، به روابط بین دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی می‏‌پردازه.

آخرین رتبه قبولی رشته حقوق

برای قبولی در این رشته در مناطق یک، دو و سه، لازمه که محدوده قبولی سال‌های قبل در این رشته رو بدونی تا بتونی بر اساس منطقه خودت، متوجه بشی به چه میزان مطالعه برای کسب رتبه مورد نظرت نیاز داری. توجه کن که این محدوده قبولی برای سهمیه منطقه در دانشگاه‌های روزانه و سراسریه.

برای قبولی در سهمیه منطقه یک در دانشگاه روزانه، رتبه‌ای زیر 200، در منطقه دو رتبه‌ای زیر 800 و در منطقه سه رتبه‌ای زیر 1200 نیاز داری تا بتونی در دانشگاه‌های روزانه قبول بشی. البته این رتبه‌ها، با توجه به دانشگاه مورد نظرت متفاوت میشه. مثلا اگر منطقه یک باشی، برای قبولی دراین رشته در دانشگاه تهران، نیاز به رتبه‌ی زیر 50 داری در حالی که میتونی با رتبه‌ی 150 هم دانشگاه علامه طباطبایی قبول بشی. پس انتخاب دانشگاه محل تحصیلت بستگی به رتبه‌ای که کسب میکنی، متفاوت میشه.

همینطور توجه کن که هر سال میزان قبولی‌ها با توجه به افزایش یا کاهش ظرفیت‌ها، مقدار مطالعه شرکت‌کننده‌های کنکور و تعداد داوطلبین متفاوت میشه.

نمونه کارنامه قبولی رشته حقوق:

دوره تحصیل و دروس دانشگاهی حقوق

این رشته رو تا مقطع دکترا میتونی ادامه بدی. دروس مختلف این رشته شامل دروس عمومی، تخصصی، پایه و اختیاریه که در اون با دروس مبانی جزای عمومی و تخصصی، حقوق بین‌الملل، حقوق مدنی، آیین دادرسی کیفری، پزشکی قانونی و خیلی دروس دیگه کاملا آشنا میشی.

شاخه‌های مختلفی در این رشته هست که تخصصی‌تره. دروس مختلفی که با توجه به علاقه‌مندی خودته. یه سری از افراد هستن که دوست دارن حقوق عمومی بخونن و یکسری حقوق خصوصی. در نتیجه میتونن در مقطع ارشد انتخاب کنن که در کدوم حوزه مطالعه کنن. اگر مثلا به حقوق خصوصی علاقمند باشی، باید حقوق جزا رو مطالعه کنی. یا اگر حقوق عمومی علاقمندی، باید دروس حقوق مدنی و تجارت رو مطالعه کنی. پس خیلی مهمه که به درس‌های هر گرایش هم علاقه داشته باشی تا بتونی ادامه بدی.

این رشته 140 واحد در مقطع کارشناسی و در طول زمان چهار سال داره. در مقطع ارشد و دکترا هم هر کدوم به مدت دو سال هست.

 

گرایش‌های این رشته در مقاطع ارشد و دکترا

برای ادامه تحصیل در رشته حقوق به صورت تخصصی، میتونی گرایش‌های مختلفی رو انتخاب کنی. این موارد شامل رشته‌های حقوق تجارت و بین‌الملل، حقوق جزا و جرم‌شناسی، حقوق خصوصی، حقوق عمومی، فقه و حقوق خصوصی، فقه و حقوق جزا، حقوق نفت و گاز و حقوق بین‌الملل عمومی میشه.

مزایا و معایب رشته حقوق

مزایا:

در معرفی رشته حقوق، اولین چیزی که همیشه به ذهن همه میرسه، پرستیژ رشته حقوقه که خیلی‌ها از این جهت به این حوزه علاقمند هستن. این رشته نسبت به رشته‌های دیگه‌ی علوم انسانی، پرستیژ بهتری داره. درواقع رشته حقوق از تاپ‌ترین رشته‌های علوم انسانیه به نحوی که غالب بچه‌هایی که در این رشته تحصیل میکنن، هدفشون اینه که در این رشته فعالیت کنن.

مزیت بعدی در این رشته، نیاز جامعه‌ست. در هر رشته‌ای که بخوای وارد بشی، اول از همه باید بازار کار اون رشته رو بسنجی که آیا جامعه به اون رشته نیاز داره یا نه. این روزها متاسفانه به دلیل گسترش اختلافاتی که بین مردم وجود داره، جامعه ما هر روزه بیشتر از قبل به این رشته نیاز پیدا میکنه.

از مزیت‌های بعدی هم اینه که حتی با چهارسال تحصیل هم میتونی کار داشته باشی. بعنی بعد از مقطع لیسانس، میتونی شاغل بشی و بر خلاف سایر رشته‌های دیگه نیاز نیست که تا مقاطع بالاتر بخونی تا بتونی مشغول به کار بشی و با همون مدرک لیسانس میتونی کارت رو شروع کنی. درآمدی هم که داره نسبت به سایر رشته‌ها خوبه.

معایب:

از معایب این رشته اینه که رقابت بین افرادی که در این رشته تحصیل کردن خیلی زیاده و اگر فردی بخواد که برتر از سایر رقباش بشه، باید اطلاعات و مهارت‌های خودش رو به بالا ببره.

عیب بعدی این رشته، دروس سخت این رشته هست. درواقع تا ترم سه و چهار، درس‌ها آسونن و میشه در کنار درس‌های دانشگاهی، فعالیت‌های جانبی هم انجام داد اما از ترم چهار تا هشت، درس‌ها فوق‌العاده سخت میشن و امکان انجام فعالیت‌های جانبی خارج از دانشگاه وجود نداره. در نتیجه اگر کسی هستی که به فعالیت‌های مهارتی بیشتر علاقمندی، بهتره این رشته رو انتخاب نکنی.

مطلب پیشنهادی: معرفی رشته روانشناسی

بازار کار و درآمد رشته حقوق

در معرفی رشته حقوق، بازار کار این رشته، از بهترین مزیت‌هاشه. این رشته نسبت به سایر رشته‌های علوم انسانی بازار کار بهتری داره چون هم در عرصه عمل، هم نظری، میتونی در این رشته فعالیت کنی. یعنی هم در شغل‌هایی مثل وکالت، قضاوت، سردفتری، مشاور حقوقی و غیره فعالیت کنی و هم میتونی در حوزه نظری به صورت مولف، مدرس، استاد یا هیئت علمی دانشگاهی فعالیت کنی. به طور کلی حقوق رشته‌ای هست که بازار کار خوبی داره و اگر بتونی در دانشگاه خوبی تحصیل کنی و باسواد بار بیای، قطعا میتونی به هدفی که داری برسی.

 

خوداشتغالی

بعد از این که چهار سال در این رشته تحصیل کردی، میتونی آزمون وکالت بدی. یا در کانون وکلا یا در مرکز وکلا. اگر از طریق کانون وکلا اقدام کنی، باید حداقل بیست و چهار سال داشته باشی. یعنی بعد از این که لیسانس رو می‌گیری، باید دو سال هم صبر کنی و آزمون کانون وکلا رو بدی. اما اگر بخوای در مرکز وکلا آزمون بدی، میتونی بعد از گرفتن لیسانس، آزمون رو در این مرکز بدی و محدودیت سنی نداره. بعد از آزمون هم دوران کارآموزی داری و بعد از همه مراحل میتونی وکیل بشی و حالت خوداشتغالی برات ایجاد میشه که میتونی وکلای خودت رو داشته باشی.

 

استخدام

برخی از افراد هستن که ترجیح میدن به صورت استخدامی فعالیت کنن. رشته حقوق از نظر استخدامی هم وضعیت خوبی داره. اگر بخوای در این رشته استخدام بشی، میتونی در شغل‌هایی مثل دادستان دادیار یا قضاوت در قوه قضاییه یا سازمان‌های مختلف به عنوان مشاور حقوقی استخدام بشی. میتونی به عنوان وکیل هم در اون سازمان‌ها استخدام بشی. همچنین دانشجوها بعد از لیسانس میتونن در آزمون‌های قضاوت شرکت کنن و قاضی بشن. هر یک از این آزمون‌ها، یعنی آزمون سردفتری، قضاوت و وکالت، یکسری شرایط عمومی و اختصاصی دارن که میتونی درموردشون بیشتر مطالعه کنی.

توانایی‌های لازم

از اونجایی که رشته حقوق برخلاف تصور عامه مقداری کسل‌کننده‌ست، داشتن علاقه میتونه مطالعه این رشته رو راحت‌تر کنه. قرار نیست همیشه پرونده‌های جذاب در این رشته بررسی بشه. در دوران دانشگاه که دروس زمخت و تکراری کمی سخت‌ترش هم میکنه. حتی در مقطع ارشد هم مطالب بیشتری گفته نمیشه و صرفا بسط بیشتری داده میشه. در واقع رسالت اصلی حقوق در چهار سال کارشناسی به عمل میاد. در نتیجه کسی که این رشته رو میخونه نباید استرسی باشه.

 لازمه برای این رشته، سخت‌کوش و مسئولیت‌پذیر باشی. باید خستگی‌ناپذیر باشی و از جستجوی حقیقت و عدالت دست نکشی. همینطور باید واقع‌بین باشی و با حقیقت کنار بیای. در نتیجه خیلی مهمه که شخصیتت با این رشته سازگار باشه و بتونی با علاقه دروس رو بگذرونی. افرادی که در این رشته هستن باید شخصیتی برون گرا داشته باشن و از صحبت کردن نترسن. درواقع باید در معاشرت خوب باشن و خجالتی نباشن.

انتظارات غلط

برخی فکر میکنن به محض این که مدرک لیسانسشون رو بگیرن، میتونن مشاور حقوقی یا وکیل بشن. خوب نکته قابل توجه اینجاست که اگر مدرکت رو بگیری، باید برای مشاور حقوقی شدن، سابقه داشته باشی.

اگر هم میخوای وکیل بشی، باید آزمون وکالت بدی. در نتیجه با صرف داشتن مدرک حقوق نمیتونی وکیل بشی. همینطور به دلیل سیاست‌های قضایی که در دادگاه‌ها رخ میده، نمیتونی با صرف مطالعه دانشگاهی از تموم این شرایط آگاه بشی و لازمه که حتما تجربه کسب کنی. در نتیجه صرف داشتن مدرک کافی نیست.

مهاجرت در رشته حقوق

رشته حقوق رشته‌ایه که مهاجرتش بسیار کم و البته سخته. چون چیزی که در رشته حقوق میخونی، حقوق کشور خودمونه و چیزی نیست که بتونی از اون برای کشورهای دیگه استفاده کنی. بنابراین اگر داری این رشته رو برای مهاجرت انتخاب میکنی، بهتره که سراغش نری. چون مهاجرت در این رشته نسبت به سایر رشته‌های علوم انسانی سخت‌تره.

البته برخی گرایش‌ها، مثل حقوق بین‌الملل، از لحاظ درآمدی و مهاجرت خیلی متفاوته. مثلا افرادی هستن که بعد از تحصیل در این رشته درآمد زیادی از طریق قراردادهای کلان تجاری کسب میکنن. اما در سایر گرایش‌های حقوق، شرایط مهاجرت سخت‌تره.

مطلب پیشنهادی: معرفی رشته اقتصاد

4.3/5 - (6 امتیاز)
اشتراک گذاری این مقاله:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 3 =

اسلایدرهای محبوب
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.

کاربر عزیز لطفا پروکسی یا فی.لت.ر شک.ن خود را روشن کنید و روی لینک زیر بزنید.

اگر در عضویت کانال مشکل دارید به آیدی darsban1@ داخل تلگرام پیام بدید تا شما را عضو کنند.