برنامه ریزی درسی

آموزش برنامه ریزی پایه یازدهم

جدیدترین مطالب سایت

کانال تلگرام ما

آموزش برنامه ریزی پایه یازدهم

توی این مقاله قراره در مورد برنامه ریزی پایه یازدهم صحبت کنیم. شاید برای خیلی از شما دهمی‌ها که سال آینده تصمیم به کنکوری خوندن گرفتین، سوال باشه که باید برای انجام این کار چطوری پیش رفت؟ چطور مطالعه کرد؟ آیا آزمون آزمایشی خاصی رو انتخاب کنیم؟ ساعت مطالعه چقدر باشه؟ توی این مقاله تصمیم داریم تمامی این سوالات رو پاسخ بدیم. اگر هم هنوز تو مرحله‌ی ثبت نام مدرسه‌ای و نمیدونی کدوم نوع مدرسه بهتره، روی لینکش کلیک کن تا جواب سوالت رو پیدا کنی.

اول راجع به ساعت مطالعه صحبت کنیم. دانش آموز پایه یازدهمی که تصمیم به کنکوری خوندن گرفته، باید بدونه که مسیر پیش روش دوساله‌ست و تداوم مطالعه و برنامه‌ریزی در تمام این دوسال الزامیه. پس باید ساعت مطالعه به اندازه‌ای باشه که دانش‌آموز وسط راه خسته نشه و دست از تلاش نکشه؛ علاوه بر این شروع باید با ساعت مطالعه‌ی منطقی باشه و کم‌کم و در ادامه‌ی مسیر افزایش پیدا کنه.

برای شروع به شما دانش‌آموزهای یازدهمی توصیه می‌کنیم با حدودا ۴ الی ۵ ساعت استارت مطالعه رو بزنین و بعد از گذشت مدت زمانی که به این ساعت مطالعه عادت کردین و دیگه مشکلی در اجرای اون نداشتین، تا ۳۰ دقیقه الی ۱ ساعت اون رو افزایش بدین. بعد از اینکه به ساعت مطالعه‌ی جدید هم عادت کردین، دوباره نیم ساعت الی یک ساعت افزایش ساعت مطالعه داشته باشین و این روند رو تا حد ۷ الی ۸ ساعت ادامه بدین.

موضوع بعدی در برنامه ریزی پایه یازدهم، چگونگی مطالعه از نظر تستی خوندن یا تشریحی خوندنه که باهم بررسیش می‌کنیم. دانش‌آموز پایه‌ی یازدهم باید بدونه که برای موفقیت و نتیجه گرفتن توی امتحانات مدرسه، نیاز به مطالعه‌ی یازدهم به صورت تشریحی داره و باید برای یادگیری خوب دروس به تکالیف مدرسه هم اهمیت بده. اما در کنار اون به راحتی میشه تستی هم کار کرد. به این صورت که دانش‌آموز می‌تونه در حین مطالعه‌ی مطلب، تست آموزشی بزنه تا هم مطلب در ذهنش تثبیت بشه هم با تست‌زنی و ریزه‌کاری‌های اون کم‌کم آشنایی پیدا کنه.

بهتره که دانش‌آموزهایی که از یازدهم شروع به کنکوری خوندن می‌کنن، هم روش‌های تستی و هم راه حل‌های تشریحی رو یاد بگیرن و هر دوی اون‌ها رو تمرین کنن تا در امتحانات هم نتیجه‌ی قابل قبولی بگیرن. طبیعتا در بازه‌ی زمانی امتحانات نوبت اول و دوم، توصیه به تشریحی خوندن و استفاده از راه حل‌های تشریحی و کامل میشه. اگه بخوایم یکم ریزتر راجع به این موضوع توضیح بدیم باید بهتون بگم که سطح خودتون رو بسنجین و طبق اون عمل کنین.

یعنی چطوری؟ یعنی اگه دانش آموزی هستی که سطحت ضعیفه و هنوز توی یادگیری یازدهم مشکل داری، باید بیشتر روی تمرین‌های کتاب و تکالیف مدرسه متمرکز شی و وقت کمتری برای تست بذاری؛ اما اگه دانش‌آموز متوسط یا قوی‌ای هستی که مشکل چندانی با یازدهم نداری، میتونی تایم بیشتری رو به تست‌زنی اختصاص بدی و سعی کنی تسلطی که داری رو بیشتر و بیشتر کنی.

در انتخاب آزمون آزمایشی برای دانش‌آموزهای یازدهمی، اولویت یک آزمون با کیفیت از نظر سواله و جامعه‌ی آماری خیلی مطرح نیست؛ چرا که برای شماها که از یازدهم شروع می‌کنین، لازمه تا تست‌هایی با کیفیت و ارزشمند از لحاظ نکات و محتوا رو ببینین و با اون‌ها آشنا بشین. آزمون باید به گونه‌ای انتخاب بشه که شما توانایی مطالعه‌ی کامل بودجه‌بندیش رو توی بازه‌ی زمانی تعیین شده، داشته باشین.

باید توجه کرد که بعضی آزمون‌ها، حجم سنگین‌تری رو در بازه‌ی زمانی 14 روز یا 21 روز توی بودجه‌بندی در نظر می‌گیرن و بعضی دیگه از آزمون‌ها، حجمی کمتر. پس سرعت مطالعه‌ی شما و توانمندیتون، توی تکمیل برنامه‌ی آزمون بسیار مهمه. یادآوری کنم که اگه دانش‌آموز ضعیفی هستی و از بیخ با دروس یازدهم مشکل داری، بهتره که اصلا بیخیال آزمون دادن بشی و سعی کنی با حل سوالات کتاب درسی و تمرین‌هایی که معلم میده یا توی کتاب کمک آموزشیته، تسلط و یادگیریت رو بهتر کنی. خیلی از یازدهمی ها میپرسن که آیا از یازدهم میتونیم برای کنکور ثبت نام کنیم؟ اگه این موضوع سوال شما هم هست، مقاله‌ی مرتبط باهاش رو مطالعه کنید. 

باید بدونید که توی سال یازدهم، اولویت خود سال یازدهمه! شما باید طوری مطالعه کنید که پایه‌ی یازدهم رو هم به صورت تشریحی یاد بگیرید تا توی امتحانات نتیجه‌ی خوبی بگیرید و هم بصورت تستی یاد بگیرید تا واسه کنکور آماده بشید. پس اگه دانش‌آموز متوسط یا قوی‌ای هستید که می‌تونید علاوه بر مطالعه‌ی کامل یازدهم، دهم رو هم بخونید، پس مانعی نداره براتون وجود نداره. اما اگه هنوز با دروس یازدهم مشکل دارید، بهتره که اصلا سمت دهم نرید و ترجیحا وقتتون رو بذارید برای یادگیری هر چه بهتر یازدهم.

حالا اگر تصمیم گرفتید که دهم رو هم مطالعه کنید، لازمه کامل بخونیدش؟ نه! اول توصیه میشه که سراغ مطالب پایه‌ای و مهم دهم برید؛ مثلا اگه می‌خواین ریاضیش رو بخونین، بهتره اول سراغ مباحثی مثل تابع و مثلثات برید که هر سه سال تکرار شدن و سوالات نسبتا زیادی هم توی کنکور دارن. با مطالعه‌ی اینجور مباحث، توی فصول مربوط بهشون در سال یازدهم و دوازدهم هم دچار مشکل نمیشین. پس واسه خوندن دهم خیلی عجله نکنید!

برنامه ریزی پایه یازدهم برای بچه‌هایی که قصد شروع مطالعه برای کنکور رو دارن، باید جوری باشه که هم تکالیف و برنامه‌ی مدرسه رو دربربگیره و هم کنکوری خوندن و تست‌زنی رو. طبعا اگر دانش‌آموزی، آزمون شرکت کنه، برنامه‌ی منطبق با آزمون دریافت می‌کنه و اگر آزمون شرکت نکنه، برنامه‌ای پایه‌ای دریافت می‌کنه. اگر شما از تابستون استارت بزنین، می‌تونین توی این برنامه دروس پایه‌ی دهم رو هم لحاظ کنین؛ اما در غیر این صورت، در طی سال تحصیلی بهتره که پایه‌ی یازدهم رو بطور کامل مطالعه کنین و سراغ مطالعه‌ی دهم نرید.

البته اگه دانش‌آموزی باشین که توانایی مطالعه‌ی یازدهم بطور کامل رو داشته باشین، می‌تونین در کنار اون شروع به مطالعه‌ی پایه‌ی دهم هم بکنین، اما به شرطی که ضربه‌ای به درس‌های یازدهمتون وارد نشه. توی برنامه‌ریزی یازدهمی‌ها، باید ساعاتی رو هم به تکالیف مدرسه اختصاص داده بشه که البته این زمان جدا از ساعت مطالعه‌ی دانش‌آموز نخواهد بود. یک برنامه‌ریزی مناسب، می‌تونه نهایت بازدهی مطالعاتی رو برای دانش‌آموز تضمین کنه. نکات برنامه ریزی درسی رو مطالعه کنید.

در کنار همه‌ی این‌ها، دانش‌آموز یازدهمی، باید با اصول مطالعه‌ی کنکوری و تست‌زنی و روش مطالعه‌ی هر درس هم آشنایی پیدا کنه که در این راستا حضور یک مشاور کاربلد کنار دانش‌آموز می‌تونه بهش بسیار کمک کنه.

4.9/5 - (14 امتیاز)
اشتراک گذاری این مقاله:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × سه =

اسلایدرهای محبوب
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.

کاربر عزیز لطفا پروکسی یا فی.لت.ر شک.ن خود را روشن کنید و روی لینک زیر بزنید.

اگر در عضویت کانال مشکل دارید به آیدی darsban1@ داخل تلگرام پیام بدید تا شما را عضو کنند.